yed300250
הכי מטוקבקות
    יינות
    ממון • 07.09.2017
    סקר היין הגדול
    ביקשנו מ–80 שפים וברמנים לבחור את היין הישראלי שהם הכי אוהבים, עד 150 שקל
    איריס ליפשיץ קליגר

    לקראת ראש השנה פנינו ל־80 שפים מובילים ולברמנים וביקשנו מכל אחד להמליץ לנו על היין הישראלי שהוא הכי אוהב (אדום ולבן). המטרה: למצוא את עשרת היינות המומלצים בארץ, במחיר של עד כ־150 שקל.

     

    מהסקר עלה כי אין התאמה בין ההמלצות של הברמנים להמלצות של השפים, שברובם המליצו על יינות לא מוכרים לקהל הרחב. גם לא הייתה התאמה בין ההמלצות של השפים המובילים במסעדות לשפים של בתי המלון המובילים בארץ.

     

    אחד הדברים המפתיעים הוא שהיין הישראלי שנכנס לעשירייה הפותחת עלה רק 39 שקל (הר חרמון אדום, רמת הגולן). המליץ עליו בין היתר השף שגב משה, שף ובעלים של מספר מסעדות. עוד יין ישראלי זול שנכנס לרשימה הוא יין לבן של יקב מונטיפיורי (59 שקל), עליו המליץ בין היתר השף מאיר אדוני, שף מסעדות לומינה, בלו סקיי ו־נור בניו־יורק ובעל סדרת כלי הבישול והסכינים "ארקוסטיל אדוני". כך שאין סיבה להצטייד בבקבוק היין הכי יקר על המדף כדי ליהנות בסעודת החג. אז הנה הרשימה המשוקללת של עשרת היינות המומלצים. (כשמופיעים שני יינות באותה שורה, המשמעות היא שהם קיבלו את אותה כמות הצבעות).

     

    עשרת המקומות הראשונים:

     

    1. יין לבן קצרין שרדונה ירדן, רמת הגולן. 105 שקל.

    ויין אדום יבש, סירה ירדן, יקב רמת הגולן . 99 שקל.

    2. יתיר אדום הר עמשא. 80 שקל.

    3. שנין בלאן של יקב מטר (יקב כשר של פלטר). 99 שקל.

    4. יין לבן גווירצטרמינר של תשבי. 55 שקל. ויין לבן גווירצטמינר בציר 2016 מיקב רמת הגולן. 83 שקל.

    5. יין לבן של יקב צרעה. 95 שקל. ויין לבן של יקב מונטיפיורי 59 שקל.

    6. יין רוזה ברברה אדמה, יקב תבור. 50 שקל.

    7. פינו גריי אסנס, טפרברג. 75 שקל.

    8. קברנה סוביניון, יקב ברבדו (כרמי יוסף). 109 שקל.

    ויין לבן ברבדו שרדונה של יקב כרמי יוסף (לבן) 85 שקל.

    9 . הר חרמון אדום של יקב רמת הגולן. 39 שקל.

    10 . רקנאטי רזרב פטיט סירה (יין אדום) 119 שקל. ובלק טוליפ, החל מ־150 שקל.

     

    השפים שהשתתפו בבחירה: מאיר אדוני, שף מסעדות לומינה, בלו סקי, ונור בניו יורק; דודו אוטמזגין, שף קונדיטור ובעלים של רשת הקונדיטוריות דודו אוטמזגין; עידו אוקראיניץ, ברמן במסעדת גריג; עובד אלפיה, שף מלון דן אכדיה; אלעד אמסלם, שף קפה גרג; שניר אנג־סלע, שף מסעדת גוז' ודניאל; ינאי ארז, שותף ושף ב"בר דגים"; דוד ביטון, שף מלון המלך דוד ירושלים; צחי בן שבת, שף מלון דן ירושלים; גל בכר, שף ראשי יומנגס; שלום בן שימול, שף מלון ישרוטל ספורט קלאב; רות בן ישראל, אוצרת יין; אבי בראל, שף ראשי רשת בורגרים; צביקה בסרמן, שף רשת לחם ארז; יואב בר, שף ויועץ קולינרי קפה בונו, מסעדת גזוז ומסעדת יומנגס; אילן ברמלי, שף רשת המסעדות פרש קיטשן; ארז גואטה, ברמן ומנהל בר במסעדת גזוז בתל–אביב; קרין מור, ברמנית בחוות צוק המעדנייה; סרגי גוטמן, שף אשכול המלונות ישרוטל רויאל גארדן וריביירה; גיא גמזו, שף ובעלים מסעדת אריא; שלום גניש, שף ארקפה; יניר גרין, שף ושותף ברשת טייגר לילי; הני גרבלי, שף מסעדת פאראקאלו; ג'יימי הרננדורנה, אוצר סיורי יין וקולינריה בארץ ובחו"ל; אמיר ודש, שף וקונדיטור ובעלים של מאפיות ג'ייקובס; מוטי טיטמן, שף ובעלים של מסעדת מרגו ומלבר; ליאור חינץ, שף רשת קפה ביגה; גולן ישראלי, שף מלון דן אכדיה; מור כהן, שף הרברט סמואל וריץ קרלטון הרצליה; אמיר כלפון, שף ראשי אחוזת הבריאות והספא יערות הכרמל; יניב כספי, שף רשת מסעדות כספי; אלון לוי, שף מלון קלאב הוטל וקלאב אין אילת; שף ניסים (יעקב) לוי, שף ראשי של רשת מלונות רימונים; גיא לסניצקי, שף מלון ישרוטל מצפה הימים; רם לסרי, שף ובעלים קבוצת סינטה; איתן מזרחי, שף רויאל ביץ' תל־אביב; משה מימרן, שף מלון ישרוטל גנים בים המלח; גיא מישלי שף תפעולי Sodexo On־Site; אסף מישקובסקי, שף רשת מלונות קראון פלזה; נדב מרום, שף ראשי רשת קפה גרג; ניני נוף, שף ובעלים נווה צדק מקום של בשר; בוריס פאוקמן, שף מלון בראשית; אריאל פוטוש, ברמן קפה בונו יקום; עידו פיינר, שף ושותף במסעדת גריג; אילן פנחס, שף ראשי ברשת BBB; רועי פרחי, ברמן בטייגר לילי (רמת החייל); דיוויד פרנקל, שף ובעלים מסעדת פרונטו; גיא פרץ, שף שהשיק לאחרונה את מיזם food truck company; ניר צוק, שף ובעלים מסעדת מאפו; אופיר קדם, שף מלון דן אילת; ארז קומורובסקי, שף ויועץ קולינרי סוגת; אנטון קיידן, מיקסולוג (ברמן) מסעדת הקומה ה־11; פרץ קריקוב, שף מלון קיסר פרימייר טבריה; פיליפ ריבק, שף ביסטרו "ליב'יס"; סהר רפאל, שף מסעדת כרמים; משה שגב, שף ובעלים של מספר מסעדות; אסף שנער, שף ושותף במסעדת חוות צוק המעדנייה; איתן ששון, שף ראשי של קבוצת מסעדות גוצ'ה. כן השתתפו ברמנים מרשת בונו, טייגר לילי, טמפל בר, גוז' ודניאל, יומנגס ובתי המלון רימונים, קראון פלאזה, דן וישרוטל.

     


    פרסום ראשון: 07.09.17 , 17:18
    yed660100