חמישי 23 בנובמבר 2017
ידיעות אחרונות
חדשות • 11.09.2017
לקראת החגים: מחסור בעופות
איריס ליפשיץ קליגר
מדי שנה נמכרים בישראל כ־ 480 מיליון טון מוצרי עוף בהיקף מכירות של כ־ 4 מיליארד שקל בשנה. לקראת חגי תשרי, בשבועיים שלפני ראש השנה, נוצר ביקוש יומי של כ־ב 2.5 מיליון מוצרי עוף טריים, בעוד שכושר הייצור של תעשיית העוף בישראל עומד

 

על כמיליון עופות ביום. אף שרוב המשחטות מגדילות את כושר הייצור שלהן לקראת ראש השנה, הרי שבכל זאת צפוי גם השנה מחסור של אלף טון מוצרי עוף לפחות. "בכל שנה לקראת החג אנו מכירים את תופעת המחסור בעופות, בעיקר אם החג יוצא ברצף שכולל גם את השבת. השנה יש כמה סיבות שיובילו למחסור כבר בימים הקרובים", מציין אלחנן לוטם, מנהל חטיבת המזון במפעל "עוף טוב", ומסביר: "בשל הדרישה של הרשויות לא לעבוד מעל 12 שעות ביממה כדי להקפיד על שמירת הניקיון והסטריליזציה, לא ניתן לעבוד במשמרת שלישית כדי לנסות להדביק את הביקוש. בנוסף, ניכרת תופעה של מעבר מצריכת מוצרי עוף קפואים יותר לצריכת מוצרי עוף טריים".

 

בהתחשב בעובדה שבקרוב יהיה מחסור בעופות, הרי שאם נרוץ ונקנה עוד היום עופות טריים ולא נבשל אותם עד מקסימום 5 ימים מיום הקנייה — לא נוכל להשתמש בהם עוד אלא אם בחרנו להקפיא אותם במקפיא הביתי. ממשרד החקלאות נמסר: "לפי שעה אין מחסור בעופות וגם לא ידוע על צפי למחסור בימים הקרובים".