yed300250
הכי מטוקבקות
    דנה קופל
    ממון • 18.09.2017
    2.5 מיליארד ד' לטבע
    שתי עסקאות בשבוע: טבע תמכור גם את חטיבת בריאות האישה, אחרי ש–Paragard כבר נמכרה ב–1.1 מיליארד דולר • המטרה: פריעת חובות, שעומדים על כ–35 מיליארד דולר
    רועי ברגמן

    חברת התרופות הישראלית טבע הודיעה אתמול על הסכם שבמסגרתו תמכור את תיק המוצרים של עסקי בריאות האישה שלה תמורת כ־1.38 מיליארד דולר. יחד עם ההסכם שנחתם בשבוע שעבר למכירת תרופת ה־Paragard תמורת כ־1.1 מיליארד דולר, צפויה טבע לייצר הכנסה חד־פעמית של כ־2.48 מיליארד דולר.

     

    ההסכם נחתם מול קרן הון הסיכון CVC שתרכוש את תיק המוצרים הכולל אמצעי מניעה, מוצרים לטיפול בפוריות, לגיל המעבר ולאוסטיאופורוזיס. המכירות השנתיות של מוצרים אלה נאמדות בכ־258 מיליון דולר, ותמורתם טבע תקבל כ־703 מיליון דולר במזומן.

     

    יצחק פטרבורג | צילום: עמית שעל
    יצחק פטרבורג | צילום: עמית שעל

     

    הסכם נוסף נחתם עם Foundation Consumer Healthcare, שתרכוש את מותגיה של טבע בתחום אמצעי מניעה חירום בתמורה לכ־675 מיליון דולר במזומן. היקף המכירות השנתי של המוצרים הללו עומד על כ־140 מיליון דולר.

     

    מכירת המוצרים שאינם בליבת העסקים של טבע היא חלק מתוכנית שמוציאה לפועל הנהלת החברה תחת המנכ"ל הזמני, יצחק פטרבורג, שבמסגרתה מנסה החברה להזרים לקופתה כ־2 מיליארד דולר נטו על מנת לאפשר לה לפרוע את חובותיה. "ההודעה של היום, יחד עם ההודעה האחרונה על מכירת Paragard, מדגימה את מחויבותה של טבע לעמוד בהבטחתנו", אמר פטרבורג. "ההסכמים מקדמים את יכולתנו לפרוע חוב".

     

    המהלכים האחרונים מגיעים עוד בטרם נכנס לתפקידו המנכ"ל המיועד, קאר שולץ הדני, שמינויו הביא להתאוששות מסוימת במניה, שנפלה בכ־65% מתחילת השנה, אך בימים האחרונים היא חזרה לרדת בעקבות מימושים מצד משקיעים.

     

    בטבע מתכננים למכור גם את עסקי האונקולוגיה והכאב של החברה באירופה, ולחזק את המיקוד האסטרטגי בתחומי מערכת העצבים המרכזית (CNS) והנשימה כתחומי הליבה הטיפוליים הגלובליים שלה בתוך קבוצת התרופות הייחודיות הגלובלית. בטבע הדגישו אתמול כי בתחומים אלו החברה שומרת על פורטפוליו וצבר מוצרים חזקים באופן גלובלי, ותשקיע ביצירת ערך לטווח הארוך. כלל העסקאות שעליהן דיווחה החברה בימים האחרונים צפויות לצאת אל הפועל עד סוף השנה.

     

    לטבע חובות שנאמדים בכ־35 מיליארד דולר לבנקים ולמשקיעים מוסדיים. מרבית החוב נוצר כתוצאה מהרכישה של חטיבת התרופות הגנריות של "אקטביס" תמורת כ־40.5 מיליארד דולר שהושלמה באוגוסט אשתקד. החובות הכבדים של החברה לצד אי ההצלחה שלה בעמידה בתחזיותיה הביאו לאובדן אמון של המשקיעים בחברה ואף לקיצוץ הדיבידנד המחולק לבעלי המניות ב־75% ברבעון האחרון.

     

    roee.bergman@yedioth.co.il

     


    פרסום ראשון: 18.09.17 , 20:26
    yed660100