yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    חדשות • 18.09.2017
    סיאול מחכה לקים בפינה
    איתן הבר

    כדאי לקרוא רשימה זו, כי לפחות 50% מהכתוב בה יהיה נכון בשנה הקרובה. אם תפרוץ מלחמה בין צפון לדרום־קוריאה, בין ארה”ב לרוסיה, לא אקרא בקול גדול "אמרתי לכם". עם זאת, אני מצפה שלגיונות הכבוד הלאומי לא יכריזו שהפרשנויות שלי לא ראויות לדפוס כיוון שטעיתי.

     

    בשלב זה אין איש יודע מה מתרוצץ במוחותיהם של דונלד טראמפ, ולדימיר פוטין ומנהיגי דרום־קוריאה וצפונה. ספק רב אם טראמפ ופוטין יודעים כרגע בוודאות, כל אחד בנפרד, מה תהיה תוכניתם המדינית או הצבאית במקרה של פיצוץ בחצי האי הקוריאני (ובעצם בכל נקודת חיכוך אחרת בעולם, שבה יעמדו השניים בסיטואציה לעומתית נפיצה). בינתיים צבאותיהם הגדולים מתארגנים ומתכוננים ליד הבית.

     

    צריך להכיר את האופי הקוריאני – בצפון ובדרום – כדי להבין איך עלולים הדברים להתגלגל למלחמה. למרות שדרום־קוריאה עולה בכלכלתה עשרת מונים על אחותה מצפון, וזו מקנאה באחות העשירה והמשגשגת מדרום – כל מי שסייר פעם לאורך קו הפסקת האש בין שתי המדינות יכול להעיד על המתח הרב השורר שם זה שנים רבות.

     

    כמו אצלנו, הדרום־קוריאנים גילו באקראי מנהרות שנחפרו מתחת לגבול. במנהרות הללו יכולה דיוויזיה שלמה לחצות את הגבול תוך שעה בלבד. מי שפניו לשלום אינו משקיע כל כך הרבה משאבים במנהרות תת־קרקעיות שמעבירות צבא שלם.

     

    מצד שני, אמנם צפון־קוריאה היא שמשמיעה קולות מחרחרי מלחמה, אבל כדאי לזכור שרבים בדרום־קוריאה מבקשים להיפרע מהמדינה־אחות העוינת שבראשית שנות ה־50 של המאה שעברה התנפלה עליהם. רבים שם היו רוצים לראות את הדגל הדרום־קוריאני מתנוסס בגאווה על ארמון הנשיא בפיונגיאנג.

     

    דרום־קוריאה היא כיום מדינה דמוקרטית, מודרנית, מפותחת ומשגשגת, ואזרחיה נהנים מחיים נוחים וטובים. עם זאת, כאב הראש שמסבה לה האחות מצפון קשה מנשוא. להערכתי, אם קים ג’ונג און יספק לה עילה – היא לא תהסס לצאת למלחמה כדי להגיע סוף־סוף להכרעה בחצי האי. מה גם שהיא צפויה לקבל מטרייה מבנות בריתה במערב, בעיקר ארה”ב.

     

    אגב, דרום־קוריאנים רבים רוצים להיפגש עם בני משפחותיהם שנקרעו מהם בעת חלוקת הקוריאה הישנה לשניים, ואם גם מספרם אינו גדול במיוחד – השפעתם על הרחוב גדולה. בעבר, כשניתנה אפשרות לדרומיים להיפגש עם בני משפחותיהם מצפון, לא היה מקום פנוי אחד ברכבות.

     

    תהום פעורה בין חיי השפע והחופש בדרום־קוריאה לבין המצוקה הכלכלית והדיכוי בצפון־קוריאה. ובכל זאת, להנהגת המדינה הדרומית יש לפחות סיבה אחת לקנא במשטר בפיונגיאנג: קים און ג’ונג וחבורתו נהנים ממרחב תמרון – אפשר לקרוא לזה מרחב חוצפה – מול סין, ארה”ב ורוסיה. אותו מרחב שמקנה הפצצה הגרעינית.

     

    אם לא תפרוץ בין הקוריאות מלחמה השנה, בשבוע הבא או בחודש הבא, היא תפרוץ בשנה שאחריה או בעוד שנתיים, אבל היא תפרוץ. כך אצא צודק לפחות ב־50%.

     


    פרסום ראשון: 18.09.17 , 22:38
    yed660100