התוכנית לסגירת מתקן "חולות"
שר הפנים אריה דרעי והשר לביטחון פנים גלעד ארדן יעלו ביום ראשון בפני הממשלה הצעה למתווה מדורג לסגירת מתקן השהייה "חולות" בתוך שלושה חודשים. מעתה יעמדו בפני המסתננים שתי אפשרויות: יציאה מהארץ או כניסה לכלא.
על פי הודעת השרים, "יש לבחון אם מרכז השהייה חולות נחוץ, ואם יש צורך לבטלו כדי שלא יהווה אלטרנטיבה נוחה עוד לאף מסתנן". ההצעה תועלה להחלטת הממשלה ולאחר מכן לדיון בוועדת השרים לחקיקה.
"כפי שהבטחתי לתושבי דרום תל־אביב והשכונות שבהן מתגוררים מסתננים", אמר השר דרעי, "בכוונתי להגביר את קצב היציאה למדינה שלישית ולא לאפשר עוד למסתננים את הנוחות שבמרכז השהייה חולות. זה המסלול שקבעה הממשלה, וזה המסלול שאקדם".
השר ארדן הוסיף כי "בעקבות החלטות בג"ץ, שהיטיבו מאוד את התנאים במתקן, הוא אינו מהווה תמריץ משמעותי לעזיבת ישראל כפי שהיה מיועד להיות. סגירת חולות היא בעיניי ההחלטה הנכונה".איתמר אייכנר