yed300250
הכי מטוקבקות
    פרקליט המדינה שי ניצן | צילום: יריב כץ
    חדשות • 12.01.2018
    "נאום המושחתים" של פרקליט המדינה
    בזמן שתיקי החקירות נערמים ורשימות החשודים מתארכות, נשא פרקליט המדינה שי ניצן נאום חריף נגד השחיתות השלטונית • את המעורבים הזהיר: "לא תוכלו לסמוך על איש ברגע האמת. כל מי שפשע עמכם יכול להפוך לעד מדינה" • את הטענות כי הפרקליטות מעכבת את פרסום המלצות המשטרה בעניין נתניהו הכחיש: "טענות סרק מופרכות, מקווה שההמלצות יוגשו כבר בשבועות הקרובים"
    טובה צימוקי

    בצל הביקורת הציבורית הגוברת על העיכובים בפרסום המלצות המשטרה בעניין חקירות ראש הממשלה, נשא אתמול פרקליט המדינה, שי ניצן, נאום נחרץ שבו יצא להגנתן של רשויות החוק והזהיר כי כל מי שמעורב בשחיתות שלטונית — ישלם על כך ביוקר.

     

    "יידע כל מי שעומד לבצע עבירה. לעולם לא תוכלו לסמוך על איש משותפיכם, עוזריכם, או הקרובים לכם ביותר, שלא יסגירו אתכם באחד הימים", אמר ניצן. "לא תוכלו לסמוך — לא על המזכירה האישית המלווה אתכם עשרות שנים. לא על הנהג הצמוד והנאמן. לא על העוזר האישי ובוודאי שלא על נותן השוחד או המתווך לשוחד. ברגע האמת, כל אדם שפשע יחד עמכם, או שהיה מודע למעשיכם, ותמיד יש כאלה, יכול להפוך לעד מדינה נגדכם שכן תמיד, בעיניו, טובתו האישית והצלת עורו, תקדם לטובתכם האישית ולהצלת עורכם".

     

    את הטענות על עיכובים בפרסום המלצות בעניין ראש הממשלה דחה על הסף. "כל הטענות המופרכות לפיהן כאילו מעכבים את החקירה בכוונה — זו טענת סרק", אמר.

     

    "אני מקווה שהמשטרה תגיש את המלצותיה בשבועות הקרובים. החקירה תסתיים ברגע שייגמרו כל צרכי המדינה". הוא גם הדגיש כי "החקירה לא מוכתבת על ידי שום אינטרס פוליטי".

     

    אביחי מנדלבליט | צילום: אוהד צויגנברג
    אביחי מנדלבליט | צילום: אוהד צויגנברג

     

     

    חלק גדול מדבריו, שנאמרו אתמול בוועידת גלובס, הופנו נגד שחיתות שלטונית — ובפרט שוחד — אותו כינה ניצן "תופעה פסולה ומשחיתה, העלולה לערער את המרקם החברתי של המדינה". "אנו פועלים ללא הרף למגר את השחיתות ולהביא לדין הן את מקבלי השוחד והן את נותני השוחד. לטעמנו, יש להשית עונשים חמורים על מקבלי שוחד וגם על נותני השוחד. בגמרא אפילו נאמר ש'תיפח נפשם של מקבלי שוחד'. כך שהיחס המחמיר לשוחד הינו חלק בלתי נפרד ממורשת עמנו", הסביר.

     

    הוא הוסיף וטען כי הפרקליטות משתדלת להימנע מחתימת הסכמי עד מדינה, והסביר כי במקרים רבים היא עורכת הסכמים, "שבמסגרתם גם עד המדינה ייתן את הדין, יורשע וירצה עונש מאסר" על מנת לוודא "שעד המדינה משלם על מעשיו, וגם החשוד נגדו הוא מעיד, ייתן את הדין".

     

    לקראת הבחירות המוניציפליות שצפויות להתקיים השנה, שיגר ניצן אזהרה ברורה: "חלק מהחקירות כבר הסתיימו בהרשעות של ראשי ערים וראשי מועצות, וברובן גם נגזרו מאסרים בפועל, מאחורי סורג ובריח... אין בכוונתנו להרפות מדוושת הגז בתחום זה. אני מקווה שהמסר יעבור הן למועמדים שיציגו מועמדותם לבחירות הקרובות לשלטון המקומי והן לציבור בכללותו: 'ייזהרו המושחתים'".

     

    גם היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, נשא דברים אתמול באירוע וטען כי למרות היתרבות הפרשות, ישראל איננה מדינה מושחתת — אלא דווקא מדינה שנלחמת באופן נחרץ בשחיתות. "מנגנוני ההגנה של ישראל חיים וקיימים", אמר. "יש כאן רשויות אכיפה ומשפט עצמאיות וחזקות, וגם יעילות. אין איש חסין מהחוק. אין איש מעל החוק".

     

    yed660100