אוכל: בר סודי בשוק הכרמל
• שוק הכרמל בתל־אביב הוא מסוג המקומות שטומן בחובו כל כך הרבה סודות. אחד מהם הוא "אדוארד בר". דלת עץ כבדה מובילה אליו, ומאחוריה מסתתרת הפתעה מהסוג שתמיד כיף לגלות — מקום קטן ושמח, ספק־בר ספק־טברנה, בחצר האחורית של השוק.
אדוארד בר נקרא על שם סבו של הבעלים, שנולד במצרים ואף היה אלוף מצרים בברידג', והתפריט מבוסס על מנות מהמטבח הערבי, שמצידן מבוססות על חומרי גלם טריים מהשוק הסמוך. תחת ההגדרה "מטבח ערבי" תמצאו מנות מהמטבח הטורקי, המצרי, הלבנוני והפלסטיני.
למשל, שישברק — כיסוני בצק מלבנון ממולאים בעגל, מוגשים על יוגורט עזים חם (52 שקל). או סנדוויץ' המכונה בתפריט Istanbul: לחם ממולא בשר, טחינה וירקות הנאפה בתנור עד לקבלת קרום מתפצפץ (63 שקל). ויש גם נקניקייה פלסטינית המוגשת במחבת לוהטת עם אורז ויוגורט (58 שקל). הכל טעים, וניתן לליווי במשקאות מהבר העשיר. אפשר לסגור את הביקור עם מלבי עם אגוזים וקפה שחור (26 שקל).
כשהשעות מתאחרות, המוזיקה מתגברת, אבל גם את שעות היום לא מקפחים כאן. פעמיים בחודש בימי שישי בצהריים, החל מהשעה 14:00, מתקיימות בבר הופעות של אמנים צעירים, ולצידן "החאפלה של אדי" – D.J שמקים עמדה על הרחוב, מנגן מוזיקה טובה שאנשים אוהבים לשמוע בכניסת השבת (יוונית, ערבית ושירים ישראליים של פעם), וכולם שותים, מנשנשים ורוקדים על המדרכה שמחוץ לבר. גם התפריט משתנה מעט בשישי בצהריים ומארח דגים ופירות ים מהשוק.
• אדוארד בר, הכרמל 12, תל־אביב, א'־ה' 17:00 עד לקוח אחרון, שישי 12:00 עד לקוח אחרון, שבת 19:00 עד לקוח אחרון, 03-5101695

