צו פירוק ליורוקום

השופט איתן אורנשטיין קיבל את בקשת הבנקים הנושים והוציא את הצו שייכנס לתוקף ב–3 במאי • המנהלים המיוחדים עשויים להוציא מכרז למכירת השליטה בבזק

נשיא בית המשפט המחוזי בתל־אביב, השופט איתן אורנשטיין, קיבל את בקשת הפירוק שהגישו הבנקים הנושים של קבוצת יורוקום תקשורת שבשליטת שאול אלוביץ'. צו הפירוק ייכנס לתוקף ב־3 במאי ומינה את עוה"ד פיני רובין, אמנון לורך ואורי גאון למנהלים מיוחדים של החברה. הקבוצה, המחזיקה בשליטה בבזק, חייבת כמיליארד שקל לבנקים הנושים שלה שביקשו את פירוקה.

 

 

השופט איתן אורשטיין | צילום: עמית שעל
השופט איתן אורשטיין | צילום: עמית שעל

 

באי כוחם של הנושים – דיסקונט, הפועלים והבינלאומי - ביקשו מהנשיא אורנשטיין למנות בעל תפקיד שיממש את נכסי יורוקום וכן שידחה את צו הפירוק לצורך הסדרת היתר השליטה בבזק. כן ביקשו נציגי הבנקים שבית המשפט יבהיר שאין בפירוק יורוקום כדי לפגוע בהיתר השליטה בבזק. אורנשטיין אישר גם את הבקשה הזו.

 

המנהלים המיוחדים יצטרכו להכין בשבועות הקרובים את החברה לקראת מכירה של נכסיה, כשהמטרה היא להגדיל ככל הניתן את החזר ההלוואות שנתנו לה הבנקים. הנכס העיקרי של החברה הוא 55% ממניות אינטרנט זהב, החברה שעומדת בראש הפירמידה הציבורית שמחזיקה בשליטה בבזק. ביום שישי כבר התקבלו הצעות לרכישת מניות אינטרנט זהב מצד נתי סיידוף ומצד האחים צחי וחן נוימן, אך הן היו הצעות ראשוניות בלבד. לא מן הנמנע שמפרקי יורוקום יפעלו להוציא מכרז למכירת המניות.

 

כונס ליורוקום נדל"ן

ובתוך כך, שתי בקשות פירוק הוגשו לבית המשפט כנגד החברה האחות יורוקום נדל"ן – אחת מהן על ידי החברות צ.מ.ח המרמן וחברת נווה צדק על הים קורפ בטענה לחוב של כ־11 מיליון שקל.

 

החברות טענו, באמצעות משרד עו"ד שניצר־גוטליב־סאמט ושות', כי מבקשות הפירוק יחד עם יורוקום נדל"ן היו היוזמות והמבצעות של בניית מגדל המגורים היוקרתי WHITE CITY בנווה צדק בתל־אביב ולטענתן חייבת להן יורוקום נדל"ן כ־11.1 מיליון שקל.

 

בקשת פירוק הוגשה גם על ידי חברת א.א רובינשטיין נכסי דיור מוגן בטענה לחוב כלפיה של כ־16.8 מיליון שקל. השופט קבע שאין מקום למינוי מפרקים זמניים, הורה על תהליך כינוס נכסים ביורוקום נדל"ן ומינה לכונס את עו"ד חגי אולמן.

 

גם נכסי יורוקום נדל"ן יעוררו עניין, ובראשם פרויקט מידטאון תל אביב היוקרתי. במיוחד גילו התעניינות החברות השותפות בפרויקט, אלקטרה וקנדה ישראל, המיוצגות על־ידי עו"ד ארי וקסלר. לדבריו, הן כבר גיבשו מסגרת הצעה לרכישת הפרויקט, כמו גם הצעה לרכישת השליטה בחברת חלל תקשורת, יצרנית הלווייניים מסוג עמוס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים