שתף קטע נבחר

אושרה הקמת פקולטה לרפואה באוניברסיטת אריאל

הפקולטה לרפואה באריאל צפויה לצאת לדרך כבר בשנת הלימודים תשע"ט. מדובר בתוכנית ארבע שנתית בלימודי רפואה, שתקלוט 70 סטודנטים בשנה

הוועדה לתכנון ולתקצוב של המל"ג אישרה היום (יום ד') לאוניברסיטת אריאל להקים פקולטה חדשה לרפואה בישראל, שתצטרף לחמשת הפקולטות האחרות (אוניברסיטת תל אביב, הטכניון, העברית, בן גוריון ובר אילן). בהחלטתה, ות"ת הסתמכה, בין היתר, על דו"ח הוועדה המקצועית בראשות פרופ' ארנון אפק, המשנה למנהל בית החולים שיבא בתל השומר. הועדה בחנה את הנושא לבקשתה של מל"ג יו"ש.  

 

בעיקרי הדו"ח, הוועדה מצאה כי התוכנית ללימודי רפואה של אוניברסיטת אריאל עונה על כל הנדרש לשם הכשרה איכותית של דור העתיד של הרופאים בישראל, במתכונת הדומה לזו של בתי הספר לרפואה האחרים בארץ. כמו כן, הוועדה הדגישה כי סגל המרצים הינו בעל ניסיון עשיר בהוראה ומחקר.

 

אוניברסיטת אריאל  (צילום: יצחק שליסל) (צילום: יצחק שליסל)
אוניברסיטת אריאל (צילום: יצחק שליסל)

 

במל"ג אמרו כי פתיחת הפקולטה החדשה באריאל תביא לשיפור משמעותי במערכת הרפואה בישראל. עוד אמרו במל"ג כי הגדלת מספר הרופאים הוא צורך לאומי ופתיחתה של הפקולטה תאפשר ליותר סטודנטים להתקבל ללימודי רפואה בישראל ולהפחית את מספרם של הסטודנטים הישראלים שבשל מגבלת מקום יוצאים ללימודי רפואה בחו"ל.

 

הפקולטה לרפואה באריאל צפויה לצאת לדרך כבר בשנת הלימודים תשע"ט. מדובר בתוכנית ארבע שנתית בלימודי רפואה (המיועדת לבעלי תואר ראשון) ושתקלוט 70 סטודנטים בשנה. בהתאם להחלטת ות"ת לא תהיה פגיעה בהתנסות הקלינית של הסטודנטים הלומדים בבתי הספר לרפואה הקיימים וכן יתאפשר לבתי הספר הקיימים לקלוט סטודנטים נוספים.

 

השר בנט ופרופ' יפה זילברשץ (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
השר בנט ופרופ' יפה זילברשץ(צילום: אוהד צויגנברג)

 

שר החינוך ויו"ר המל"ג, נפתלי בנט, בירך: "עשינו היום היסטוריה. זו בשורה נפלאה לרפואה בישראל, לעיר אריאל ולסטודנטים. אוניברסיטת אריאל עומדת בשורה אחת עם שאר האוניברסיטאות בארץ, וכעת גם בתחום הרפואה. הקמת הפקולטה לרפואה מהווה מנוע צמיחה אדיר לאקדמיה ולמערכת הבריאות, שנמצאת במחסור חמור ברופאים. חלק מהפתרון לכך הוא בהרחבת ההכשרה של רופאי העתיד. אין לי ספק כי אוניברסיטת אריאל תוביל את התוכנית ללימודי הרפואה באופן מקצועי ואיכותי, על פי הסטנדרטים הנהוגים בעולם הרפואה והאקדמיה. מהפכות מעין זו מתחילות בחזון שאפתני שנראה חסר סיכוי - והיום הפך למציאות".

 

יו"ר ות"ת, פרופ' יפה זילברשץ, הוסיפה: "חיזוק מערך הרפואה בישראל הוא צורך לאומי וות"ת, כמו גם כל מערכת ההשכלה הגבוהה פועלות כדי להגדיל עד כמה שניתן את מעגל המתקבלים ללימודי רפואה בישראל, תוך שמירה קפדנית על איכות ההוראה וההכשרה".

 

האישור שניתן לאוניברסיטת אריאל לפתיחת הפקולטה החדשה לרפואה הוא חלק ממהלך רחב היקף של ות"ת להגדלת מחזור הסטודנטים בכלל הפקולטות לרפואה בישראל. על פי היעד הלאומי מספר הסטודנטים המתקבלים מדי שנה ללימודי רפואה בישראל צפוי לגדול מ-760 סטודנטים כיום לכ-950 סטודנטים בשנים הקרובות. לצורך כך, ות"ת צפויה להקצות משאבים נוספים למימוש המטרה, לרבות העלאת התעריף פר סטודנט למוסד בשנות הלימודים הקליניות. כמו כן יינתן תמריץ לכל סטודנט שיתווסף למערכת הקיימת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יצחק שליסל
אוניברסיטת אריאל
צילום: יצחק שליסל
מומלצים