yed300250
הכי מטוקבקות
    ישראל וולמן
    ממון • 07.08.2018
    אין דוגמניות כאלה
    הטסונו מיקו, מיקלה סוסה ושודו הן זמרות ודוגמניות נערצות, עם מספר עוקבים אדיר באינסטגרם. רק שהן וירטואליות לגמרי, יצירי מחשב • מעבדה ניסויית או מאגר הכנסות בלתי נדלה?
    שי רינגל

    האלבום האחרון של דרייק כולל לא פחות מ־25 שירים, וההשמעות החוזרות של הלהיטים בשירותי הסטרימינג מכניסים קרוב לוודאי לכיסו המון מזומנים. דרייק הוא סלבריטי מהסוג החדש, כזה שמכיר את המערכת היטב ויודע להוציא ממנה את המיטב. אבל מתברר שאפילו שועל במות כמותו מתקשה להתמודד עם האמנים והסלבריטיס של העתיד.

     

     

    צילום: אלי דסה, עריכה: דפנה פלד איצקוביץ

    צילום: אלי דסה, עריכה: דפנה פלד איצקוביץ

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    עתיד? כבר עכשיו משתרך דרייק אחרי זמרת שאתם אולי לא שמעתם עליה, אבל ביפן היא כוכבת גדולה: הטסונו מיקו הוציאה לאור כבר למעלה ממאה אלף(!) שירים — מספר בלתי הגיוני, שלא ניתן להקלטה על ידי בן אנוש. מה שמאפשר למיקו לייצר את הכמות האגדית הזו היא העובדה שהיא לא קיימת. הטסונו מיקו היא פשוט תוכנת מחשב, שיכולה לשיר כל תו ואות שתכתבו לה. החברה שיצרה את התוכנה יצרה לצידה גם דמות אנימה ממוחשבת, המייצגת את הזמרת, והיא יכולה לשיר כל שיר שהמעריצים שלה כותבים לה. מיקו מופיעה כבר שנים ביפן ביחד עם להקה: היא מוקרנת על הבמה כהולוגרמה, ושרה את מיטב להיטיה בפני מאות אלפי מעריצים.

     

    רבים מעריכים כי הדור הבא של הסלבריטיז יהיו העתק של מיקו: הם יהיו דמויות מחשב, שינוהלו על ידי חברות תוכנה ותאגידים. סלבים כאלה לא יידרדרו לסמים ולא יישלחו למכוני גמילה, לא יואשמו בהטרדות מיניות, והכי חשוב — לא ייכנסו לעימות על תנאי החוזה שלהם.

     

    העניין הוא שהסלבריטיז של העתיד כנראה כבר כאן, ולאחרונה הם אפילו פורצים את גבולות יפן — מדינה עם אובססיה עתיקת יומין לרובוטים — ומגיעים גם לארצות־הברית.

     

    ליל מיקלה
    ליל מיקלה

     

    תומכת טראמפ

    מיקלה סוסה, הידועה יותר בכינוי שלה באינסטגרם "ליל מיקלה", היא כאילו־דוגמנית אמריקאית בת 19 ממוצא ברזילאי. בשנתיים שהיא כאילו־מפעילה חשבון אינסטגרם היא כבר הצליחה למשוך למעלה ממיליון עוקבים, עדת מעריצים המנהלים פורום פעיל במיוחד העוקב אחרי הפעילות שלה. היא מצטלמת בלוס־אנג'לס ובניו־יורק, שם היא מתגוררת, מפרסמת מותגים כמו ואנס ופראדה, מופיעה בהשקות נחשקות, מצטלמת עם חברים סלבריטאים נוספים, ומפרגנת בסלפים ממסעדות חמות או משקיעה יפה בחוף הים. ליל היא אפילו תומכת נלהבת של תנועת Black Lives Metters. בחלק מהתמונות ממש קשה להבחין שהיא בעצם לא באמת בן אדם אלא יציר תוכנת מחשב ריאליסטית. באחרונה אפילו יצאה מיקלה מגבולות האינסטגרם והגיעה לעמודי האופנה של עיתונים כמו Paper.

     

    מיקלה נוצרה בחלקה על ידי חברת האינטליגנציה המלאכותית "ברד", שמגדירה עצמה כחברה של "מהנדסים, מספרי סיפורים וחולמים". לא הרבה ידוע על החברה בעלת התיאור המוזר הזה, אשר שומרת על מסתורין ומשתמשת בדמויות כמו ליל מיקלה בתור סיפור היח"צ ומעבדת הניסויים הפומבית שלה.

     

    מיקלה היא אמנם מעבדה ניסויית, אבל כזו שמכניסה לבעליה הרבה כסף: היא מפרסמת חברות אופנה שונות. מהבחינה הזאת היא דוגמנית אמיתית, גם אם אינה דמות בשר־ודם. מה שמוסיף לדמותה כסלבריטי אמיתי היא העובדה שנכנסה לריב מתוקשר עם דוגמנית אחרת — גם היא יצירת מחשב של חברת "ברד".

     

     

    ליל מיקלה
    ליל מיקלה

     

    אחותה הווירטואלית של מיקלה עובדת תחת השם "ברמודה". היא תומכת טראמפ לבנה, אשר ששה לקרב פומבי מול מיקלה. לפני כמה חודשים אופרת הסבון הווירטואלית הזאת אף הגיעה לשיא כאשר ברמודה פרצה לחשבון של מיקלה, והסכימה להחזיר אותו רק כשיריבתה תסכים להודות בכך שהיא לא באמת בן אדם אלא רובוט.

     

    "מיקלה" נכנעה בסופו של דבר, טענה כי חברת "ברד" רימתה אותה, כי היא שבורה מכך, וכי "החליטה" לנתק כביכול קשרים עם החברה.

     

    כל הקרב הפומבי הזה, אשר גולשי אינטרנט רבים עקבו אחריו בזמן אמת, תוזמר כמובן היטב על ידי החברה־האם של שתי הרובוטיות, שיצרה עבורן סיפור יח"צני מתוחכם במסווה של מריבה.

     

    כסף מאישה שחורה

    וכששתיים רבות, השלישית עלולה לגנוב לשתיהן את התהילה. שודו היא כוכבת אינסטגרם עם למעלה ממאה אלף עוקבים. אלה עדיין לא המספרים שאליהם מגיעות מיקלה וברמודה, אבל לה יש יתרון משלה: היא לא מסתירה את היותה רובוטית.

     

    מתויגת כ"סופר־מודל הדיגיטלית הראשונה", שודו היא יצירתו של צלם האופנה לשעבר קמרון ג'יימס־ווילסון, שאמר לא מכבר כי אחרי עשור של עבודה בתעשייה הוא החליט שבמקום לעשות פוטושופ על דוגמניות אמיתיות הוא מעדיף לעבוד עם דוגמנית שהיא כל־כולה יצירת מחשב.

     

     

    שודו
    שודו

     

    וזה עובד: מותגי אופנה כבר מייצרים בגדים במיוחד עבור שודו, שמציגה אותם בחשבון האינסטגרם. שודו, אגב, היא דוגמנית שחורה, שעל פי ווילסון נוצרה בהשראת הסופר־מודל "אימן" ובובת "הנסיכה הדרום־אפריקאית" של ברבי.

     

    אבל שודו כבר הספיקה לחטוף ביקורת קשה על היותה דוגמנית שחורה המיוצרת על ידי צלם אופנה לבן, או כמו שמשתמש טוויטר כינה את זה: "צלם לבן שמצא דרך לעשות כסף מאישה שחורה בלי צורך לשלם לה". ˆ

     

    cusamano@gmail.com

     


    פרסום ראשון: 07.08.18 , 18:22
    yed660100