yed300250
הכי מטוקבקות
    חוף באי קו־סאמט
    מסלול • 16.08.2018
    קו–סמוי, מאחוריך
    הפילים סובלים פחות, התאילנדים נחמדים יותר, ובשווקים משיכים להתמקח כמו תמיד • ליטל דוברוביצקי חזרה לתאילנד אחרי 25 שנה, בילתה באי הקסום קו־סאמט, קיבלה מסאז' ממעסה עיוור בבנגקוק, וגילתה שפאטאיה זה לא רק תעשיית מין
    ליטל דוברוביצקי

    לתאילנד חזרתי לאחר 25 שנה. היא הייתה טובה אליי אז, כמטיילת צעירה לאחר שירות צבאי ולפני לימודי המשפטים, והתרגשתי לגלות שקסמה לא פג עם השנים. היא נשארה מהפנטת. כמוני, גם היא שינתה פנים ואופי, אבל דבר אחד לא השתנה: האדיבות והיחס של התאילנדים. לא מובן מאליו שאלה נותרו כפי שהיו גם כאשר למדינה מגיעים כ־35 מיליון מבקרים בכל שנה.

     

    הישראלים אוהבים מאוד את תאילנד, ו־67% מהתיירים הישראלים שם הם תיירים חוזרים. בשנה האחרונה ביקרו בה קרוב ל־180 אלף ישראלים. ביולי האחרון החלה ארקיע להפעיל טיסות ישירות סדירות לבנגקוק, וההגעה לארץ סיאם אפשרית כעת במחירים סבירים מתמיד. הצפי הוא שעד 2020 מספר התיירים הישראלים שיגיעו לשם יחצה את רף ה־200 אלף.

     

    אם בעבר מרבית הישראלים שביקרו היו צעירים אחרי צבא, היום פחות מ־20% הם צעירים. 47% הם נשים, ו־80% הם משפחות. ומבחינת הכיס? ההוצאה הממוצעת של הישראלי בתאילנד (מלון + הוצאות ושופינג, ללא טיסות) היא כ־10,000 שקל לאדם, והשהייה הממוצעת עומדת על 17 יום.

     

    תאילנד עדיין זולה מאוד, אבל לא כמו בעבר. יש כבר מלונות פאר שמחירם מתקרב למחירים בישראל, והיא מאפשרת חופשה נוחה ומפנקת, אבל הדבק האמיתי שמחבר בין התיירים למקום - מלבד האיים הקסומים, האננס הטרי בשקל והחיים הטובים במלונות הפאר - הוא אותה פתיחות, אדיבות והכנסת אורחים. לא בכדי הממשלה בתאילנד מקדמת אסטרטגיה שנקראת CBT (Community Based Tourism - תיירות מבוססת קהילה) להידוק הקשר בין התיירים למקומיים. כך, למשל, בבנגקוק יש חברות שמציעות טיולים המודרכים על ידי תושבים מקומיים ולא מדריכים מקצועיים - למשל סטודנטים דוברי אנגלית שמסיירים עם התייר ומביאים אותו לביקור אצל הסבתא התאילנדית שמבשלת לו אוכל שרק סבתא יודעת.

     

    המקדש הבודהיסטי ואט ארון בבנגקוק
    המקדש הבודהיסטי ואט ארון בבנגקוק

     

     

    שינוי מהותי שחל בתאילנד קשור ליחס לבעלי החיים. אם בעבר לא היה תייר בצפון תאילנד שלא רכב על פיל, כעת קיימת מודעות שהנוהג הזה חייב להיפסק: הפילים לא בנויים לשאת משקלים של אלפי ומיליוני תיירים, וכיום יש שמורות המאפשרות לתיירים לטפל בפילים, להאכיל אותם, לרחוץ אותם - ולא לרכוב עליהם.

     

    עוברים בפאטאיה

     

    התייר הממוצע מכיר רק חלק קטן ממגוון האתרים שתאילנד מציעה. אם לפני שנים עשיתי, כמו כל הישראלים, את “מסלול החומוס" הידוע, שכלל הגעה לצפון תאילנד, רכיבה על פיל, קפיצה לקו־סמוי וקו־פנגן וביקור בארמון המלך בבנגקוק - היום יש אפשרויות רבות ונוספות.

     

    כמי שאז בילתה כמה שבועות בקו־פנגן ובקו־סמוי הקסומים, התלהבתי הפעם לגלות אי נוסף, יפהפה ולא מוכר לישראלים, בשם Koh Samed (מבטאים קו־סאמט), המוכרז גם כפארק לאומי ויש בו שמורות טבע מקסימות. מדובר באי בתולי עם חול לבן ורך ו־14 חופים, והוא במרחק כ־220 ק"מ בלבד מבנגקוק.

     

    קו־סאמט
    קו־סאמט

     

     

    אם לאחר טיסה של כ־11 שעות מישראל תחושו עייפים מכדי לנסוע ישירות אליו, תוכלו לעשות עצירת ביניים בעיירת הקיט הססגונית פאטאיה (כ־145 ק”מ מבנגקוק). תיירות המין אמנם עדיין שם, אבל עיר הנופש מציעה הרבה מעבר לכך, כולל שלל אטרקציות למשפחות. חבורה או משפחה יכולה לשכור יאכטה לשיט של כמה שעות שכולל ארוחת צהריים, קוקטיילים ומוזיקה, ובמהלכו ליהנות מנוף המפרץ המרשים, לעשות ספורט ימי, ולקפוץ למים מהיאכטה לשחייה מהנה תוך צפייה בקופים המקפצים על חופי האיים הסמוכים. ביאכטה שבה שטתי (של חברת Blue Voyage) יש מקום ל־20 איש והסיור עולה כ־4,000 שקל (אם מצליחים להצטרף לחבורה של 20, זה יוצא כ־200 שקל לאדם - לא נורא).

     

    אחת האטרקציות המרשימות הנוספות בעיר היא השוק הצף (Floating Market) - שוק קסום עם מאות דוכני אוכל מקומי, צעצועים, בגדים ומסעדות תאילנדיות עם מוזיקה נעימה. כמו כן אסור לפספס את מיטות המסאז', שבהן מטפלים תאים חייכנים מציעים מסאז'ים שונים, כולל Foot Massage בכ־25 שקל לחצי שעה. יש גם אטרקציות לילדים כמו אקווריום עם דגיגים קטנים שאליהם יכניסו הילדים את כפות רגליהם ויזכו לשירות פדיקור ודגדוג, וכן פינות ליטוף עם עיזים, כבשים ועוד. ניתן לבלות שם כמה שעות בלי להשתעמם לרגע (www.pattayafloatingmarket.com).

     

    בפאטאיה יש שלל מלונות במחירים המתאימים לכל כיס. אחד היוקרתיים שבהם הוא Cape Dara Resort. מדובר במלון עם בריכה חיצונית מהפנטת המשקיפה לים ופתוחה גם בשעות הלילה, עם בר משקאות צמוד. חדרי המלון גדולים ומוקפדים עד הפרט האחרון, וכוללים מרפסת עם נוף לים ולבריכה. ארוחת הבוקר עשירה מאוד ומתאימה לתייר המערבי, אך כוללת גם מאכלים תאילנדיים וסיניים. יש גם מסעדה עם אוכל תאילנדי משובח. חדר לזוג כולל ארוחת בוקר עולה החל מ־550 שקל לילה (www.capedarapattaya.com). המחירים במלונות משתנים כמובן ועשויים להיות נמוכים יותר בהתאם לעונות.

     

    אחרי נסיעה של שעה וחצי מפאטאיה מגיעים למחוז Rayong, ומשם למעבורת ב־Ao Prao Pier, שבתוך כ־25 דקות תביא אתכם לחוף הקסום של האי Koh Samed. עלות המעבורת כלולה במחיר המלון. האי קטן (6.5 על 2.3 ק"מ), ויש בו 70 מלונות. ניתן לשכור נהג מקומי שבסיור של כשעתיים יחשוף אתכם לכל קסמי האי. בערב מומלץ לצפות במופעי האש המרהיבים שנערכים על החוף חינם למען התיירים, ולשתות קוקטייל באחד הפאבים לקול רחש הגלים (קוקטייל ממוצע: כ־16 שקל). החוף נקי ולאורכו פזורות מיטות מסאז' עם מטפלות תאילנדיות שמעניקות מסאז'ים (שוודי, תאילנדי, פוט מסז') במחירים מצחיקים כמו 35 שקל לשעה. המחיר יקפוץ לאזור ה־100 שקל לשעה אם תבחרו לעשות מסאז' בספא של המלון שבו תתארחו.

     

    הבריכה במלון SAI KAEW בקו־סאמט
    הבריכה במלון SAI KAEW בקו־סאמט

     

     

    אחד המלונות השווים באי הוא Sai Kaew, שפירושו חול זכוכית. יש בו 160 חדרים וכמה בריכות, והמחיר ללילה לזוג מתחיל ב־650 שקל, כולל ארוחת בוקר, מעבורת ורכב המביא את האורח למלון. מדובר בקומפלקס מרהיב עם גנים מטופחים, והחדרים מושקעים עד הפרט האחרון, עם מרפסת מרווחת. חדרי הדה־לקס נמצאים בסמוך לבריכה אינטימית שבתוכה יש בריכות ג'קוזי המשקיפות לחוף ומספקות את השלווה האולטימטיבית. גם את ארוחת הבוקר המפוארת אוכלים במתחם שמשקיף לים. באי יש מסעדות שונות עם אוכל מקומי משובח כשמחיר המנות העיקריות מתחיל ב־16 שקל למנה (www.samedresorts.com).

     

    מעסים עיוורים

     

    לאחר הבילוי השליו בקו־סאמט, אין כמו לקבל קצת אדרנלין בבנגקוק, הבירה, כשלוש שעות וחצי נסיעה (ביום בלי פקקים) מהאי. בנגקוק היא לא רק שופינג בקניון MBK, האהוב על הישראלים. כשחוזרים אליה בשנית ובשלישית, כיף להיחשף, למשל, לשוק הלילה Rot Fai, הכולל כ־2,000 דוכנים ססגוניים. הוא משרת גם את המקומיים ומציע שלל מוצרים במחירים נמוכים במיוחד, ובהם מוצרי וינטג', בגדים, צעצועים, מוזיקה וכמובן אוכל רחוב אותנטי. באור יום כיף לטייל בצ'יינטאון, על הסמטאות הקסומות והמקדש המוזהב "גולדן בודהה", ובשוק הפרחים (Pak Khlong Talat) הסמוך לצ'יינטאון עם מאות הדוכנים של שוזרי פרחים ושלל פרחים מדהימים ולא מוכרים לעין הישראלית.

     

    אחרי שיטוט ברחובות העמוסים ייתכן שתחשקו במסאז' נוסף, והפעם זו יכולה להיות חוויה יוצאת דופן שפחות מוכרת לרוב התיירים - מסאז' שניתן על ידי מעסים עיוורים. במקום שאליו הגענו, הנקרא Perception Blind Massage, המטפלים העיוורים גרים במתחם ללא עלות, ומשתכרים משכורת חודשית. מסאז' של שעה עולה 100 שקל, ופוט מסז' - 45 שקל. המקום נעים ועל קירותיו מוצגים פתגמים רלוונטיים כמו "העיניים חסרות ערך אם המחשבה היא עיוורת" (www.perceptionblindmassage.com).

     

     
    פקקים בבנגקוק ליד מרכז הקניות MBK
    פקקים בבנגקוק ליד מרכז הקניות MBK

     

     

    כמה דקות נסיעה משם, בסמוך לרחוב המרכזי Silom, נמצאת מסעדה משפחתית מקומית בשם Harmonique. היא אמנם פשוטה למראה, אך מציעה אוכל תאילנדי טעים מאוד ומגוון, במחירים נוחים הנעים באזור ה־20 שקל למנה עיקרית עשירה (No. 22, Charoenkrung 34, Wat Muang Kae).

     

    בבנגקוק מלונות רבים, וכל אחד יוכל למצוא בה את המלון המתאים ליכולתו. Lebua Tower Club הוא אחד הטובים שבהם. באחת מהסוויטות של המלון צולמו סצנות מהסרט "בדרך לחתונה עוצרים בבנגקוק". המלון ממוקם בבניין מהגבוהים בעיר, בן 65 קומות. יש בו 357 חדרים גדולים שמהם נשקף נוף מרהיב לקו הרקיע של העיר, וכן שלוש מסעדות וחמישה ברים. ארוחת הערב במסעדת Breeze שבמלון, המשקיפה על העיר, הייתה מהטעימות שאכלתי. מסעדה נוספת היא Mezzaluna, עטורת שני כוכבי מישלן. המלון מתאים מאוד למשפחות ויש בו בריכת שחייה חיצונית. חדר סטנדרטי לזוג שכולל ארוחת בוקר עשירה יעלה כ־500 שקל לילה. בחדר יסופקו אפילו מברשת שיער, מברשת שיניים ומשחת שיניים וסכין גילוח. לעומת זאת, סוויטה עם שלושה חדרי שינה וסלון רחב ממדים עם נוף לכל העיר תעלה 1,800 שקל ללילה, כולל ארוחת בוקר (www.lebua.com).

     

    אופציה יקרה יותר תהיה מלון הבוטיק והספא דה סיאם. במלון 39 חדרים בלבד, והמחירים מ־600 דולר לחדר. במלון עיצוב מוקפד עם פרטי אמנות נדירים, ספא מדהים, חדר כושר משוכלל, בריכה אינטימית - וגם זירת אִגרוף אמיתית לשימוש האורחים (!) (www.thesiamhotel.com).

     

    עוד משהו שלא השתנה בתאילנד זה היחס והכבוד למוסד המלוכה. ב־28 ביולי חגג המלך ראמה העשירי את יום הולדתו ה־66, וכל הרחובות התקשטו לכבודו בצהוב, צבע המסמל את היום שבו נולד. בסמוך ליום הולדתו חגגו התאים את חג הבודהה, והטקס ההמוני שהתקיים בסמוך לארמון המלך בכיכר Sanam Luang המחיש עד כמה התאים רוחשים כבוד למסורת. ביום חם ולח הגיעו המונים להעלות מנחות לריצוי הרוחות הרעות, תוך שהם מסירים את נעליהם לאות כבוד.

     

    מה עוד נותר כשהיה בתאילנד? אמנות המיקוח. לזכותם של התאים ייאמר שגם כשהמשא ומתן עולה בטונים, זה רק בכאילו, והם תמיד ישאלו אותך בסוף המערכה: "טוב, כמה נוח לך לשלם?", כדי להשיג הפי־אנד.

     

    טיסות ישירות לבנגקוק

     

    בחודש שעבר החלה חברת ארקיע להפעיל טיסות ישירות לבנגקוק. המחירים מתחילים ב־349 דולר לכיוון, כולל ארוחת ערב ובוקר עשירות. במחלקת העסקים היוקרתית, שבה 12 מושבים מרווחים, ארוחות גורמה, אלכוהול משובח ויחס אישי, המחיר יתחיל ב־999 דולר לכיוון. הטיסות מופעלות במטוס בואינג 767-300 שנחכר במיוחד לטיסות אלה. באוגוסט 2018 מופעלות שתי טיסות שבועיות, בימים שלישי ושישי. מספטמבר יופעלו שלוש טיסות. כרטיסי הטיסה מוצעים בפרופילי מחיר שונים: כרטיסים מוזלים בתנאי ביטול קשיחים, כרטיסים "גמישים" המאפשרים שינוי וביטול, וכרטיסי מחלקת עסקים. לאחרונה גם הוציאו ארקיע ומשרד התיירות של תאילנד במשותף חוברת בת 100 עמודים, עם מאות טיפים לתייר בתאילנד. ניתן לקבל אותה חינם בדואר באמצעות עמוד הפייסבוק של “מועדון ידידי תאילנד בישראל”.

     

    הכתבת הייתה אורחת של ארקיע ושל לשכת התיירות של תאילנד בישראל (TAT)

     
     

     


    פרסום ראשון: 16.08.18 , 20:26
    yed660100