yed300250
הכי מטוקבקות
    |
    ממון • 25.08.2018
    זהירות, פישינג: גל של הונאות בווטסאפ ובסמס
    קיבלתם הודעה עם לינק מחברה מסחרית לכאורה, המפתה אתכם לתת פרטים? סיכוי סביר שזו תרמית
    מאת שגיא כהן

    תופעה שרק הולכת ומתגברת: בשבועות האחרונים הופצו בארץ הודעות וסמסים רבים בניסיון להפיל ישראלים בפח, להשתיל להם וירוסים על המכשיר ולגנוב את הפרטים שלהם, באמצעות התחזות לחברות מסחריות.

     

    בלילה שבין חמישי לשישי הופצו ברשתות החברתיות ובווטסאפ הודעות המכילו לינק לרשת שופרסל ומציעות קופון של 900 שקל למי שיענה ל"סקר של חברת שופרסל". בפועל, מדובר בהונאה פרסומית. הסקר, שנוסח בעברית פגומה, מציין כי הרשת "חוגגת 60 שנה", ובסיומו מתבקש המשתמש להפיץ את ההודעה לחבריו בווטסאפ. לבסוף מועבר המשתמש לאתר שמנסה להתקין על המכשיר שממנו גולשים תכנים מזיקים כמו תוספי דפדפן או אפליקציות מזיקות.

     

    שופרסל מסרה: "מדובר בתרמית שאינה קשורה לשופרסל בשום צורה שהיא. אנו מבקשים להזהיר את הציבור לא להשתמש ולהיכנס לקישור בנושא, שכן הוא עלול לכלול וירוסים או כל דבר פוגעני אחר. פנינו למשטרה בנושא והעניין בטיפול". ממערך הסייבר הלאומי נמסר שעות ספורות לאחר תחילת המתקפה כי הלינקים המזויפים כבר אינם פעילים.

     

    בסוף השבוע הופצו הודעות תרמית נוספות וזהות, אך הפעם כאלה שמתחזות למקדונלד'ס. "אנחנו מזהירים את הציבור מלהיכנס לקישורים המפוקפקים האלה, הם עלולים לכלול וירוסים", נמסר מהרשת.

     

    צילום מסך
    צילום מסך

     

     

    רן בר־זיק, מתכנת ומפעיל הבלוג "אינטרנט ישראל", הסביר כי אם לחצתם על הלינק אך לא התקנתם דבר על המכשיר אין חשש לנזק, ורק הפצתם ספאם לחבריכם בווטסאפ.

     

    הקמפיינים הללו מצטרפים לגל של סמסים שקיבלו לאחרונה אינספור ישראלים המכילים לינקים מזויפים המנסים לגנוב פרטי אשראי באמצעות התחזות לחברות מסחריות. כך, למשל, אתמול קיבלו ישראלים הודעה ממקור המתחזה לפרטנר: "לקוח יקר, חבילת הסלולר שלך מסתיימת היום. לחידוש החבילה בעלות מבצע של 2.50 שקלים לחודש בצורה מאובטחת אונליין", נכתב, עם לינק מצורף. לא מדובר בניסיון להתקנת וירוס, אך לחיצה על הלינק הייתה אמורה להוביל לעמוד מזויף המבקש להפיל בפח את המשתמש ולגרום לו להזין את פרטי האשראי שלו. נכון לאתמול בשעות הצהריים האתר המזויף כבר לא היה פעיל.

     

    הודעות סמס כאלה בווריאציות שונות כבר הופצו בשבועות האחרונים כשהן מתחזות בין השאר לחברות סלולר, קופות חולים ועוד.

     

    במערך הסייבר ממליצים לשים לב לכתובת אתר האינטרנט ואם היא אינה תואמת לארגון שממנו מתיימרת להגיע ההודעה "יש לנסות ולבדוק באתר השירות ממנו נשלחה ההודעה אם פרטיה אכן נכונים. יש לגלוש לאתר באמצעות חיפוש עצמאי ברשת או מתוך רשימת המועדפים שלכם. לחלופין, אפשר לנסות ולבדוק מול מוקדי החברות השונות אם ההודעה נכונה".

     

    כך או כך, אם אתם חוששים שהותקן לכם וירוס על סמארטפון האנדרואיד, אפשר להתקין באפליקציות אנטי־וירוס או אפליקציות לניקוי אפליקציות זדוניות (anti malware), ולבצע סריקה של המכשיר. במקרים שבהם אתם לא בטוחים שהבעיה נפתרה אפשר גם לבצע איפוס ומחיקה מלאה של המכשיר — רק ודאו מראש שגיביתם את כל המידע, את הקבצים ואת הנתונים האישיים.

     

    קיבלתם הודעה חשודה: מה לעשות

    שימו לב אם כתובת האתר תואמת לארגון שממנו הגיעה ההודעה

    בדקו באתר שממנו נשלחה ההודעה אם פרטיה נכונים

    בדקו מול מוקדי החברות אם ההודעה נכונה

    חוששים מווירוס? התקינו אנטי וירוס או אפליקציה לניקוי אפליקציות זדוניות

    אם אינכם בטוחים שנפתרה הבעיה - בצעו איפוס ומחיקה של המכשיר

     


    פרסום ראשון: 25.08.18 , 23:26
    yed660100