משתלם כלכלית

בשנתיים האחרונות, בכל חודש, לפחות מסעדה אחת מודיעה שהיא הופכת לכשרה. לא מדובר רק במסעדות באזורים "דתיים" או "חרדים", אלא בערים "חילוניות" כמו הרצליה או תל־אביב.

 

הסיבה לכך היא בעיקר כלכלית. צרכני הכשרות משנים הרגלים בשנים האחרונות, שלא לומר יוצאים מהארון. על פי סקרי הלמ"ס, יותר מ־70% מהתושבים היהודים מעדיפים לאכול כשר. גם בקרב החרדים יש מגמה גדלה והולכת של "יציאה למסעדות". הם אמנם לא מפרסמים צילומי אוכל באינסטגרם, אבל הם שם, במסעדות ה"מהדרין" שמתרבות גם.

 

בנוסף, בכל משרד ישנם לא מעט עובדים שאוכלים כשר, וכאשר יוצאים בקבוצה להפסקת צהריים, הבחירה הטבעית של הקבוצה היא לבחור במסעדה כשרה.

 

בעלי מסעדות רבים מודים שבזכות הכשרותגדלו ההכנסות, למרות שהמסעדה סגורה בשבת, שנחשב ליום חזק. אחת הדוגמאות הבולטות למהפכת הכשרות היא מסעדת "מלכה", של השף אייל שני, שחביבה גם על חילונים מובהקים.

 

הכותב הוא מבקר מסעדות ויין ובעל האתר: KosherOnly.net

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים