לינוי, אני מסירה בפנייך את הכובע
זכייתה של לינוי אשרם במדליית הכסף בתרגיל הקרב־רב באליפות העולם בבולגריה הדגימה שוב את אחת התופעות היפות שבספורט: החיבור בין המדינה כולה, בין עם אוהב ותומך, ודור צעיר שזוכה למודל לחיקוי.
מעבר להישג היוצא דופן של לינוי, היא הוכיחה אופי של פייטרית. תחילת התחרות לא הייתה טובה עבורה, עם טעות אחת שיכלה להרוס הכל, אבל לא לה. היא ידעה לצאת מהסיטואציה והצליחה לזכות במדליית הכסף בקטגוריה האולימפית.
אני זוכרת מפגש עם לינוי לפני שנתיים בחדר הכושר בווינגייט. היא רצה על ההליכון עם חיוך על הפנים, לבושה בבגדים ארוכים כדי להוריד משקל. ניגשתי אליה ושאלתי איך היא. היא שידרה לי כבר אז שיש בה משהו יוצא דופן, משהו שאי־אפשר להסביר. בחיוך גדול אמרה שהכל בסדר ושהיא צריכה לרדת קצת במשקל. ראיתי שקשה לה, אבל היא ידעה שגם הקושי הוא חלק מהדרך להצלחה. לינוי מתאמנת כל כך קשה, ומשקיעה את כל זמנה ומחשבותיה להגשמת החלום. מסורה ונותנת את כל כולה.
יש ללינוי קשר יוצא מן הכלל עם המאמנת שלה, איילת זוסמן. התפקיד של המאמנת הוא כל כך חשוב: היא יודעת להדריך את הספורטאית שלה, לעודד אותה, להרים אותה כשקשה ולהכין אותה בדיוק למה שהיא צריכה לעשות ולבצע. כשיש קשר מצוין עם המאמנת, כמו שיש ללינור ואיילת, כשסומכים עליה במאה אחוז, זה יתרון ענק, במיוחד בענף ההתעמלות האמנותית.
שנתיים לפני המשחקים האולימפיים, כולם כבר מכתירים את לינוי כמועמדת לזכייה במדליה בטוקיו 2020. אז לינוי, אל תיתני לאף אחד להלחיץ אותך או להשפיע. שהמדליה הזו תוכיח לך שאת ברמה הכי גבוהה ושתעניק לך ביטחון בהמשך הדרך. שתמשיכי בצניעות ובחינניות המצויות בך. מסירה בפנייך ובפני איילת את הכובע.
הכותבת היא מדליסטית אולימפית ואלופת עולם בג'ודו

