yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שמואל טורס
    24 שעות • 29.10.2018
    אל תשכחו אותו
    מיסטר הרי אחראי לאחד הלהיטים הגדולים של המוזיקה הישראלית בסוף שנות השבעים — "אל תשכחי אותנו". אבל מאז הוא נשכח כמעט לגמרי. עכשיו, 39 שנה אחרי, יש לו שיר חדש וגם בקשה: תנו לי צ'אנס
    רז שכניק

    דצמבר 1979, בחור אלמוני בשם יוסי הרי מציג עצמו כמיסטר הרי ומטלטל את הרדיו עם בלדה קורעת לב, "אל תשכחי אותנו". ב־39 השנים שחלפו מאז עברו הרבה וואן־היט־וונדרים בפלייליסט שלנו, ומיסטר הרי מנסה את כוחו עכשיו במבחן הקהל עם שיר חדש, "חברים בסוף היום", שכתב והלחין. את השיר תוכלו לשמוע באפליקציה של "ידיעות אחרונות", הזמינה להורדה חינם.

     

    צילום: שמואל טורס

    צילום: שמואל טורס

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    הרי (62) גדל בחוף דאבוש בהרצליה. אביו הימאי פתח שם את החוף, והבן יוסי עבד רוב שעות היום בקיוסק ומכר כיסאות נוח ובקבוקי סודה. הוא היה בדרך לקריירה של מציל עד שבגיל 14 קיבל גיטרה והקים את להקת "הנשר הכחול", שניגנה במועדון ברחוב המסגר בת"א, שמוזכר בשיר "ירח" של שלמה ארצי, וב"קליפסו" ברמלה. הוא ניגש לבחינות בגלי צה"ל, אבל בגלל הפרופיל הגבוה שלחו אותו לשריון. אחרי הצבא נסע ללונדון ללמוד ניהול בתי מלון, והתפרנס תשע שנים מנגינת גיטרה ברחובות. בלונדון התאהב בבחורה אנגלייה, שנאסרה אחרי שנתפסה גונבת בחנות תכשיטים. "היא הודיעה לי מהכלא שהיא בהיריון ממני, יש לי ילדה שמתגוררת באנגליה וכבר הביאה שני נכדים, אנחנו בקשר. אבל הכאב הגדול ההוא הביא לשיר 'אל תשכחי אותנו'" .

     

    אולפני טריטון והמוזיקאי סולו יורמן חיפשו ‭ 1980־ב‬כישרונות צעירים לפרויקט של אלבום האוסף "סולו ראשון". הם מצאו את פבלו רוזנברג ואת יוסי הרי, שביקש שיקראו לו מיסטר הרי. "זה היה נראה לי שם קליט", הוא מספר. "היו אז בשוק שלום חנוך ואריק איינשטיין והיה קשה להיכנס, אז אמרתי שאגיע עם שם שונה ומסקרן".

     

    יורמן בחר להכניס לאלבום את "אל תשכחי אותנו" של הרי, ששבר את שיאי ההשמעות ברדיו. "זה היה מספר חודשים במקום הראשון במצעדים", נזכר הרי, "הכירו אותי ברחוב, הייתי בטלוויזיה בערוץ 1, שכולם ראו אז".

     

    ההצלחה לא שוחזרה. "אלבום הבכורה שלי לא עבד, באתי לעסק לבד, בלי כיסוי של מנהלים ושל אף אחד ורצתי אחרי חברות תקליטים — אבל לא החתימו אותי". הוא הוציא עוד שלושה אלבומים במהלך השנים, הופיע והתפרנס מעבודות מזדמנות. "אלף ואחת עבודות. עד היום אני למשל מלמד מוזיקה".

     

    בשנת 2000 הוא נפגע בגבו באופן חמור מערימת צמיגים שנפלה עליו ממלגזה. "אלה היו שלוש פריצות דיסק, ונאלצתי לפרוש מעבודות שאינן קשורות במוזיקה, אבל התאוששתי ואף פעם לא ממש הפסקתי להופיע. היום הגב כבר בסדר גמור".

     

    ב־2009 התחבר לגליה צור ז"ל, שהייתה בתו החורגת של רפול. "הוצאנו אלבום, הופענו ביחד שלוש שנים בכל הארץ. זה עבד יפה. היא הלכה לעולמה מסרטן ונפטרה לפני מספר חודשים".

     

    עכשיו הוא מנסה קאמבק. "אני מקים הרכב חדש והולך לנהל את העסק לבד. השוק כבר מכיר אותי. כתבתי שיר שאני חושב שיש לו סיכויים טובים ואני רוצה להוציא אלבום".

     

    אז אתה אופטימי.

     

    "מאוד, למרות שזה כמובן שוק קשה יותר, שנשלט על ידי המוזיקה המזרחית. בז'אנר שלי אני מוצא עבודה ומופיע בכל זאת. מי שיבחר להשמיע את השיר, שתבוא עליו הברכה".

     


    פרסום ראשון: 29.10.18 , 19:20
    yed660100