ענף ברולטה רוסית

בימים האחרונים התבשרנו על קריסתן של רשתות הריהוט הרדור ופרנקו פרי, שבירו שייצרה בין היתר דלתות ורהיטים מזכוכית, ורשת הביגוד הוותיקה זברה. בעוד ללקוחות זברה לא נגרם נזק ממשי, קריסות בתחום הרהיטים כואבות הרבה יותר לצרכנים בגלל שיטת המכירה של אספקה לא מיידית ומאחר שבעסקאות רבות בענף המחיר מגיע לאלפי ואף עשרות אלפי שקלים.

 

בניגוד לחנויות הבגדים, שם נהוגה שיטת "שילמת לקחת", בענף הריהוט בישראל הלקוח משלם מקדמה מראש ולעיתים גם את כל הסכום תמורת הנחה נוספת, בעוד המוצר מסופק עד 3 חודשים לאחר מכן. בקבוצת הפייסבוק של נפגעי הרדור חברים מאות לקוחות ששילמו מראש ולא קיבלו את הסחורה, וספק רב אם יקבלו.

 

ענף הרהיטים נמצא בסיכון גבוה ופשיטות רגל מתרחשות מדי שנה. די אם נזכיר את מטבחי דואיט, 5 נגרים, פז מטבחים, דקור עוד. הסיבה: רף הכניסה לענף נמוך מאוד והתחרות קשה. לא נדרש הון גדול כדי לשכור חנות להעמיד בה ארונות או ריהוט, וגם אין צורך במלאי, בזמן שברשת אופנה נדרשת השקעה גדולה בעיצוב, במלאי וכו'. בנוסף, אתרי קופונים באינטרנט וגם חברות ידועות כמו אייס מציעים בלעדית באתר ארונות ופריטי רהיט זולים מאוד שאיכותם לא מן המשופרות, ובכך מוסיפים גם הם שמן למדורה. וכך רכישת ריהוט הופכת לעיתים לרולטה רוסית, כשהצרכן לא יודע עד הרגע האחרון אם יקבל את הסחורה או שהכסף הלך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים