אלבאבור: מפגש פסגה

• מסעדת אלבאבור ביקנעם, בהנהגת השף חוסאם עבאס, חוגגת עשור, ולרגל האירוע החליט עבאס לשלב חגיגת דו־קיום קולינרית עם מעשה צדקה: בשבוע הבא, בתאריכים 14-10 בפברואר, תתקיים במסעדה סדרה של חמש ארוחות מיוחדות, שבהן יבשלו יחד שפים בכירים ערבים ויהודים. חלק מההכנסות ייתרם למחלקה לגנטיקה בבית החולים "העמק" בעפולה, בניהול פרופ' סתוית אלון שלו.

 

כל אחת מהארוחות תיפתח, כיאה למסורת הערבית שמאמינה בנדיבות וברוחב לב, במגוון סלטים ופתיחים, ואחריה תיהנו ממנות ביניים ועיקריות. השף המיתולוגי דוחול ספדי (לשעבר דיאנא) יחנוך את הסדרה ביום ראשון ויגיש את מטעמיו, מקובה נייה ועד קבב חלבי. הוא יבשל יחד עם חמודי אבולעפיה ובני דרקסלר (איסטנבול). ביום שני יגיש צמד העל יוסי שטרית ("משחקי השף", משייה) ועומר עלוואן (לשעבר חאג' כחיל) פאתה (תבשיל בשר וקטניות) שאמית נפלאה ומנת כבד מיוחדת, לצד קטאייף מרתק (תבשיל צוואר טלה ביין אדום ופלפל אנגלי, שנארז בלחוח מלוח) ומנת שרימפס קריסטל המוגשת עם עלי חובזה ותפוח אדמה מבושל בציר דגים.

 

ביום שלישי יחבור אלרן שרפלר (עזורה) לנשאת עבאס (אלבאבור) והם יגישו קובה סלק, טחול ממולא ושווארמה טלה. ברביעי תוגש ארוחה של השפיות רותי רוסו, למא שחאדה ("מאסטר שף") ומייסון שתיווי (מלון לגאסי בנצרת). והשיא יהיה ללא ספק בארוחה החותמת את הסדרה – מפגש פסגה מעורר ציפיות של עבאס, אבולעפיה, דרקסלר, שרפלר, עלוואן וספדי.

 

מחיר ארוחה: 230 שקל. כדאי לבוא, גם מרחוק, כדי לאכול בארוחות המיוחדות והמרגשות האלה.

 

• אלבאבור, בניין כוכב, יקנעם, 14-10.2 (א'־ה'), החל מ־18:00, רצוי להזמין מקום מראש, 04-9891619.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים