האכזבה של כבל
המלחמה העיקשת בגבאי גבתה את המחיר: אחרי יותר מ־20 שנים במפלגת העבודה, איתן כבל, מי שהיה אחד מסמליה, נדחק למקום ה־15, וצפוי להישאר מחוץ לכנסת ה־21 • כבל: "אין בי שום חרטה, הייתי עושה הכל אותו הדבר"
דרמה בעבודה: אחרי שנלחם על הקריירה הפוליטית שלו, המפסיד הגדול בפריימריז של מפלגת העבודה הוא ח"כ איתן כבל. כבל שנדחק למקום ה־15 ייאלץ ככל הנראה להיפרד מכנסת ישראל, המקום שהיה לו לבית בעשרים השנים האחרונות.
כבל נעדר אמש מגני התערוכה והעביר את הערב במטה שלו בראש העין, הרחק מחברי מפלגתו. "אין בי שום חרטה", אמר בתגובה לתוצאות, "בדיעבד הייתי עושה הכל בדיוק אותו הדבר, אני מסיים את היום הזה בראש מורם".
בימים האחרונים ניהל כבל קמפיין אגרסיבי בטענה כי יו"ר המפלגה אבי גבאי הכניס אותו לרשימת החיסולים שלו. בסוף מערכת הבחירות התברר כי גבאי אכן הצליח לחסל פוליטית את כבל ודחק אותו מחוץ למקום ריאלי ברשימה. עבור גבאי, שכבל היה יריבו הגדול ביותר בכנסת הנוכחית, מדובר בהישג פוליטי גדול.
כבל כבר תקף במהלך הקריירה הפוליטית שלו כמה יו"ר מכהנים, אולם המאבק נגד גבאי סיים לו את הקריירה הפוליטית, לפחות במפלגת העבודה. כבל היה מודע למצבו והודה לפני הפריימריז שהתקיימו אמש כי חייו הפוליטיים בסכנה. עוד טען כי הוא משלם מחיר פוליטי אישי בגלל מאבקו העיקש ביו"ר המפלגה.
וכך, למרות הציפייה של כבל להשתחל לעשירייה הפותחת ברשימה, מתפקדי מפלגת העבודה לא עשו לכבל "הנחות" כפי שעשו מתפקדי הליכוד לגדעון סער, והוא נותר בחוץ. גורמים בעבודה טענו אמש כי עם הדחתו של כבל מהרשימה הוא לא מתכוון לעזוב את החיים הפוליטיים ואף העריכו כי הוא יכול להוביל מהלך לאיחוד של מפלגות אחרות בשמאל מחוץ למפלגת העבודה.
מלבד כבל, חברי כנסת נוספים שנדחקו לאחור הם סלאח סעד (מקום 17 ברשימה), לאה פדידה (מקום 19 ברשימה), נחמן שי (מקום 21) ומשה מזרחי (מקום 24 ברשימה).

