yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: יריב צעד
    24 שעות • 17.04.2019
    "נשים בגיימינג נתקלות בחוסר פרגון מצד גברים"
    הן מזמן שברו את תקרת הזכוכית באמצעות הג'ויסטיק, ועכשיו הן קוראות לנשים נוספות לבוא בעקבותיהן. לכבוד פסטיבל הגיימרים שיתקיים בנמל תל־אביב הושבנו מול המסכים את רעות אריה, סתיו גולדשטיין ויעל כהן, שלוש גיימריות מכורות שמשתתפות בתחרויות בכל העולם, ושמענו מהן איך זה להיות מקצועניות בתחום כל כך גברי. "החוכמה היא להתעלם מרעשי הרקע ולעשות מה שטוב לך. אם בא להתחרות, אז לכי על זה. עם התשוקה למשחק, עם מאמץ ורצון — הכל אפשרי"
    איריס ליפשיץ קליגר

    תחום ששייך רק לגברים? תתקדמו. תקרת זכוכית? הצחקתן אותן — הן מזמן שברו אותה באמצעות הג'ויסטיק. ברוכים הבאים לפסטיבל הגיימרים שיתקיים במהלך חופשת הפסח בנמל תל־אביב, מתוכו סימנו כמה מהנשים המובילות בתחום, כאלה שמשאירות אבק על המסך לכל הגברים שנדמה להם שינצחו אותן. על בר הגיימינג החדש LVL UP, במתחם יד חרוצים בתל־אביב, הפגשנו שלוש מהן — רעות אריה, סתיו גולדשטיין ויעל כהן, כדי לשמוע מהן מה זה אומר להשתתף בפסטיבל הגיימרים.

     

    כהן, 25 מראשון־לציון, היא מנהלת קהילת הגיימינג של Logitech G, הנחשב למותג הגיימינג הגדול בעולם, ואת הטירוף שלה על התחום היא נשבעת שהיא חייבת לסבתא וסבא שלה. "יום אחד הם פשוט קנו מחשב לנכדים וכשהיינו באים אליהם זו הייתה אטרקציה. רק היינו מחכים לתור שלנו להתחיל לשחק. התחלנו מהמשחקים הכי לא מפותחים, ולאט לאט סבא וסבתא שיפרו גרסאות ושמתי לב שאני טובה! וואו, זה העיף אותי. התמגנטתי לתחום. הייתי מגיעה אליהם במיוחד כדי לשחק, בנפרד מהנכדים האחרים, יושבת על המחשב תשע ועשר שעות ביום". בהמשך, בגיל הנעורים, אומרת כהן, היא התחילה לשחק באופן תחרותי ונשבתה בקסם. "העולם התחרותי של הגיימינג פשוט ממכר, בעיקר עבורי, שאני מראש אדם תחרותי. פשוט התאהבתי בו ועד שהתחלתי להשתתף בטורנירים בארץ ובעולם, פשוט נהניתי לשחק מול כל מי שהתאים לו. זה גרם לי להכיר את עצמי הרבה יותר. הבנתי שאני פשוט נהנית לנצח בנים. הייתי מתחרה איתם בכל הכוח, ואהבתי לראות אותם מופתעים מזה שבסופו של דבר הם מפסידים לבחורה". בהמשך, היא אומרת, נכנסה לקבוצות תחרותיות גם בחו"ל. "נורא אהבתי להוכיח שיש בתחום נוכחות נשית. שגם אנחנו יכולות להגיע להישגים ולנצח", היא מודה.

     

    ההתמכרות שהפכה למקצוע

     

    גם היום, כאשר יש המון נשים בעולם הגיימינג, וכאשר ברור שאין הבדלים אמיתיים בין יכולותיהם של שני המינים אלא שכל ההגבלות נמצאות בראש שלנו, שלוש המרואיינות שלנו אומרות שעדיין יש לנשים את הפחד להראות נוכחות מול המסך. "לא תמיד הנוכחות הזאת נתפסת חיובית. הרבה פעמים נשים שמשתתפות בטורנירים ומגיעות להישגים חוטפות תגובות שליליות וחוסר פרגון. זה משהו שקיים לא רק בגיימינג, אלא בכל תחום האינטרנט. אני אישית כמתחרה נתקלת בהרבה מאוד חוסר פרגון, בעיקר מצד גברים".

     

    ומה את עושה?

     

    "מה שאני אומרת לכולן לעשות: להתעלם. פשוט להתעלם מכל הרעש שמסביב ולעשות מה שטוב לך, אם בא להתחרות אז לכי על זה כי כל אחת יכולה. עם התשוקה למשחק, עם מאמץ ורצון, הכל אפשרי".

     

    רעות אריה, בת 33 מרחובות, מהנהנת בהסכמה למילותיה הנחושות של חברתה. אריה היא לא רק שחקנית מקצועית, אלא גם מתפרנסת מכישוריה כגיימרית, ומייעצת לחברות בתחום. "אומרים עליי שנולדתי לגיימינג וזה כנראה נכון. אני משחקת מגיל ארבע, ואת המחשב הראשון פירקתי כשהייתי בת שש", היא אומרת ומוסיפה בגאווה: "וזה עוד לפני תוכנת 'חלונות'".

     

    אריה היא למעשה האישה הישראלית הראשונה שכבר לפני עשור השתתפה בתחרויות גיימינג שהתקיימו בארץ, וגם היא לא נותנת לדיעות הקדומות לעכב אותה. "להיות גיימרית זה לפעול בלי גבולות, בלי מחסומים. לתת לעצמך להיות מה שאת מסוגלת ואני מקווה מאוד שעוד נשים יצטרפו אלינו, יתחילו לשחק מקצועית ויגיעו לתחרויות ולקבוצות. זה כל כך כיף", היא מסבירה.

     

    עבור סתיו גולדשטיין, הגיימינג הוא לא רק תחום תחרותי שמעיף את האדרנלין, אלא הוא קריירה בפני עצמה. גולדשטיין, 35 מתל־אביב, משחקת בלי הפסקה כבר מגיל עשר וכיום גם מרצה במסלול עיצוב ופיתוח משחקי מחשב במכללת מנטור. "אני גם מפתחת משחקים באופן עצמאי, ולפעמים אני פשוט מדברת עם הילדה שהייתי ושואלת אותה איך החלום הזה התגשם. אני הרי זוכרת את עצמי יושבת שעות מול המחשב ומשחקת, בעיקר עם בנים", היא מודה. "הילדות האחרות בכיתה ובבית הספר פחות התחברו לתחום. אני פשוט התחברתי לגיימרים בנים באון־ליין ושיחקתי שעות, עד שההורים שלי היו מתעצבנים, כי באמת איבדתי את תחושת הזמן. הם פשוט היו מכריחים אותי להתנתק מהמסך", נזכרת גולדשטיין, שאומרת שגם כאשר הלכה ללמוד איך ליצור משחקים לתחום, הסביבה הייתה גברית ברובה. "נכון, הייתי מוקפת בבנים גם בלימודים, אבל פשוט אהבתי כל רגע. אז גם הבנתי עד כמה עולם משחקי המחשב הוא הרבה יותר משמעותי וחדשני ממה שנהוג לחשוב".

     

    וגם אהבה נולדה לה מהתחום. בן הזוג שלה הוא אנימטור שעובד בחברת משחקי מחשב, "והוא גם גיימר בעצמו. אנחנו מפתחים ביחד ולחוד משחקים. אני גם חייבת להמשיך לשחק כל הזמן כדי להיות מעודכנת בתחום ולבדוק כל מה שקורה בתעשייה, אז יש לי פרטנר, מהבית", היא צוחקת.

     

    לפרוץ את המחסומים

     

    גם גולדשטיין, כמו חברותיה, מודה שההתקבלות לתחום אינה קלה לנשים. "יש תפיסה שגויה, שנשים שמשחקות במשחקי מחשב הן אאוטסיידריות, מוזרות, חנוניות. ומי שכבר מצליחה לפרוץ את המחסומים ואת הדעות הקדומות, ומצליחה להשתלב בתחום ולהפוך אותו לא רק לתחביב אלא גם למקצוע, אומרים עליה פעמים רבות שהיא מתחזה. שהיא מנסה להרשים ולא באמת אוהבת את המקצוע. נשים נבחנות בשבע עיניים לפני שהן מתקבלות לחבורת הגיקים הזאת, אנחנו רגילות", היא אומרת.

     

    על דבר אחד כולן מסכימות: כל אישה, בכל גיל, יכולה להיות גיימרית מעולה. "כמו מיומנויות רבות, גם גיימינג זו מיומנות נרכשת שלא קשורה במגדר. מי שמשקיע שעות בפיצוח ובהבנה של התחום פשוט יהיה בסוף טוב וינצח", אומרת גולדשטיין. וכהן מצטרפת: "זה לא רק תחום מהנה, הגיימינג, ובעיקר כשמדובר במשחקי חשיבה בתחום, הוא גם מפתח ומשכלל את דרך המחשבה וזה ממש לא קשור אם מדובר בבנות או בבנים. התפקיד שלנו כחברה זה לעודד בנות להיכנס לזירה הזאת, כי היא זירה מרתקת שמעניקה לא רק עניין אלא גם הנאה וביטחון עצמי", היא מסכמת. אנחנו מסכימים.

     

    היכל הגיימרים בנמל

    רוצים לנסות גם? פסטיבל הגיימרים (והגיימריות!) מתקיים בימי חופשת החג וחול המועד בהאנגר 11 בנמל תל־אביב. הטורניר ייערך בשני סבבים: סבב בוקר, מ־9:30 עד 13:30 וסבב צהריים מ־14:00 עד 18:00. מחיר כרטיס כניסה לסבב: 99 שקלים. מחיר כרטיס VIP הכולל מפגשי מעריצים עם כוכבי גיימינג ברשת — 139 שקלים כרטיסים: www.gamerz.co.il.

    בנוסף, בירושלים יתקיים פסטיבל PLAY! — שלושה ימים של משחקים וטכנולוגיה לכל המשפחה, כולל היכל גיימינג, מתחם לגו ענק, חדר אנימציה ועוד. הכניסה לפסטיבל והשימוש במתקנים

    ללא עלות. לפרטים נוספים: www.hansen.co.il.

     


    פרסום ראשון: 17.04.19 , 19:36
    yed660100