yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    ממון • 25.08.2019
    כך תגנו על הילדים בסמארטפון
    מאת ישראל וולמן

    לצד התקנת שירותי סינון מיוחדים, להורים עומד מגוון של אפשרויות סינון/ חסימה המובנות בסמארטפון של הילד, חינם, שאמנם לא יעילות תמיד ב־100%, אך מתעדכנות כל הזמן ויעשו את העבודה לאחר הגדרה קצרה.

     

    סינון דרך הגדרות או באפליקציה נפרדת

     

    רוב סמארטפוני האנדרואיד מבית גוגל כוללים ב"הגדרות" אופציות להפעלת תכונות של אבטחה מוגברת, סינון, או אנטי־וירוס. חפשו וסמנו בהתאם. אפשר למנוע מהילדים להוריד מ"גוגל פליי" אפליקציות שלא מותאמות לגילם: היכנסו ל"הגדרות"/ "בקרת הורים" והפעילו את המתג. תבחרו קוד הגנה ואז תגדירו ב"אפליקציות ומשחקים" את הסיווג הרצוי.

     

    בחנויות המקוונות של גוגל ואפל יש שפע אפליקציות - לרוב בחינם - המספקות את השירותים הללו. לפעמים תמצאו אותם בסמארטפון, ולפעמים יש רק קישור להורדה. ב"גוגל פליי" היכנסו ל"קטגוריות", ושם ל"שיפור הפרודוקטיביות"/ "ניהול מערכת": המגוון גדול — אפליקציות של חברות אבטחה ידועות כמו AVG, מק'אפי, אווסט, ESET, קספרסקי, ושל חברות אחרות כמו "אנטי וירוס פרי 2019", אפ־לוק וקלין מאסטר. אפליקציות למעקב אחר מיקום הילד יש ב"קטגוריות"/ "להורים"/ ו"מעקב אחר מיקום".

     

    סינון דרך דפדפן

    רוב הסמארטפונים מגיעים עם דפדפן "כרום" של גוגל, שבחלקם הגדול הוא גם ברירת מחדל. אם בחרתם כברירת מחדל דפדפן אחר, לרוב תמצאו בו פקודות מקבילות. ב"כרום" כדאי ללחוץ על 3 הנקודות בקצה השמאלי העליון, ולהיכנס ל"הגדרות"/ "סינכרון ושירותי גוגל". שם — לבחור ב"גלישה בטוחה", אופציה המגינה מאתרים מסוכנים ושולחת לגוגל כתובות של דפים שאליהם נכנסתם אם יש סיכון אבטחה. כדי לחסום שימוש של אתרים זדוניים במיקום המכשיר, במצלמה ובמיקרופון שלו, או לבצע בו הורדות אוטומטיות — ב"הגדרות"/ "הגדרות לאתרים" — כדאי להעביר למצב חסום. כדי להקטין סיכון לתשלומים והזמנת מוצרים, ב"הגדרות"/ "אמצעי תשלום" בטלו את "שמירה ומילוי של אמצעי תשלום". היכנסו גם ל"הגדרות"/ "פרטיות", ובטלו הרשאה לאתרים לבדוק אם נשמר אמצעי תשלום, וב"כתובות ועוד" — בטלו "שמירה ומילוי של כתובות".

     

    מפעילים דפדפן סמסונג? היכנסו ל"הגדרות"/ "אתרים והורדות" ושם סמנו את "היזהר לגבי אתרים זדוניים". ב"מידע אישי" — בחרו במידע שמותר יהיה לאסוף עליכם.

     

    חסימת תוצאות במנוע חיפוש של גוגל

    גוגל מאפשרת בעמודי החיפוש שלה "חיפוש בטוח". הוא מסנן את רוב התכנים המיועדים למבוגרים בלבד ותכנים עם אלימות. באפליקציית החיפוש של גוגל בסמארטפון עברו ל"הגדרות"/ "כללי"/ "חיפוש בטוח", ותפעילו את המתג. ב"מסנני חיפוש בטוח" סמנו את "הפעלת התכונה חיפוש בטוח".

     

    חסימת תכנים למבוגרים ביוטיוב

    באפליקציית יוטיוב לחצו על 3 הנקודות משמאל למעלה ובחרו ב"הגדרות"/ "כללי"/ "סינון תוכן".

     

    חסימת תוכן באייפון

    באייפון ניתן לשנות הגדרות דרך קוד סודי שתקבעו. הוא יאפשר להגדיר מראש רשימת אתרים המורשים לגלישה, ואת אופן הפעולה של שירותי הסמארטפון. כנסו ל"הגדרות"/ "כללי"/ "הגבלות", וסמנו את האופציות המתאימות.

     


    פרסום ראשון: 25.08.19 , 18:18
    yed660100