השפים הישראלים על המפית העולמית

ביס של הצלחה

בעשור האחרון פרצנו את גבולות הפיתה והפלאפל, והמטבח הישראלי הפך להיות אחד הפופולריים בעולם, עם מכורים כבדים שמגיעים למסעדות של שפים כמו אייל שני, אסף גרניט ומאיר אדוני בבירות האוכל של העולם, ולא מהססים להכניס את היד לכיס ולשלם גם מחיר שערורייתי של 24 דולר על עגבנייה מיוחסת בניו־יורק.

 

את אייל שני, אבי העגבנייה היוקרתית ומלך המזנון והסלון הישראלי, זה לא מפתיע. הוא חושב שהאוכל הישראלי פשוט שווה את זה, מפני שיש בו מרכיבים שאין להם מחיר, כמו תשוקה וגעגועים. "יוצא לי להסתובב בעולם, בכל מיני מטבחים, יוצא לי לאכול דברים מופלאים בצפון סקנדינביה, בארצות־הברית, במטבחים הישנים של אירופה, אבל המסקנה שלי היא שהאוכל הנפלא ביותר מתרחש כאן בישראל, ובכלל סביב אגן הים התיכון — החל מצפון איטליה, דרך דרום צרפת ועד לבנון ותל־אביב", אומר אייל שני, שפתח כבר מסעדות בניו־יורק, פריז, וינה, מלבורן וכמובן תל־אביב. "אנשי הקולינריה הישראלית הם יצירתיים, חושבים קדימה, בונים טעמים חדשים, ובעיקר מבשלים עם רגש, תשוקה וגעגועים, והעולם מחזיר להם אהבה", מסכם שני. ומה החזון שלו לעשור הבא? "פחות אינסטגרם ויותר עומק בבישול".

 

גם השף מאיר אדוני, שפתח מסעדות בברלין ובניו־יורק, שותף לדעתו של שני. "המטבח הישראלי חיכה המון שנים בצד ובעשור שמסתיים עכשיו פרץ והוכיח שהוא לא מבוסס רק על פלאפל וחומוס.

 

"אנחנו עושים בארץ קולינריה אדירה, ואחרי שהצרפתים, האיטלקים, הספרדים, הלטינים ואפילו הסקנדינבים גרמו לפודיס בכל העולם לרדוף אחריהם, עכשיו השפים הישראלים מוכיחים את היכולות שלהם. מביאים את המנות של אמא וסבתא ומשלבים אותן בעולם האמיתי. תל־אביב, ירושלים ושאר המזרח התיכון בהחלט על הצלחת העולמית. ומה בעשור הבא? אני מאחל לשפים הישראלים לפרוץ לעוד מחוזות כמו שוודיה, אוסטרליה, דרום־אפריקה והמזרח הרחוק. שכולם ידעו מה יש לנו להציע". איריס ליפשיץ קליגר

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים