זינוק בגיוס הבדואים לצה"ל

תוך שלוש שנים בלבד עלה מספר המתגייסים ליחידת הסיור הבדואית ביותר מפי שניים וחצי: מ־23 ל־60 • המג"ד, סא"ל דוד רון: "מלבד המשימות הצבאיות יש לי משימה נוספת, ערכית, להוציא אותם עם כלים טובים לאזרחות"

לצד המאבק שמנהל צה"ל בשנים האחרונות בעבריינים, בדואים ברובם, שגונבים תחמושת וציוד מבסיסים בנגב, מעודדים מאוד בצבא מעלייה מרשימה ביותר במספר המתגייסים ליחידת הסיור הבדואית בפיקוד הדרום.

 

על פי הנתונים, לעומת 23 צעירים בדואים שהתגייסו ליחידה במחזור יולי 2017, הרי במחזור אוגוסט 2020 – לאחר שלוש שנים בלבד – זינק מספר המתגייסים ליחידה ל־60. מדובר בזינוק של יותר מפי שניים וחצי. לאורך שנת 2020 כולה התגייסו ליחידת הסיור הבדואית 175 חיילים.

 

“בשנה וחצי האחרונות אנחנו רואים עלייה משמעותית במתגייסים ליחידה”, אמר אתמול סגן־אלוף דוד רון, מג”ד היחס”ר הבדואי. “זה גדוד הטרגוני שבו אנחנו  קוראים לבני העדה הבדואית בפרט ולבני מיעוטים בכלל לבוא ולהתגייס לתפקידי לחימה. בדרך כלל ההתנגדות היא מצד המשפחה, כי יש מקומות שעדיין גיוס לצה”ל נתפס בהם כמשהו שלילי וכן, יש גם מקרים שחיילים נאלצים לצאת מהבית והופכים להיות חיילים בודדים רק כי הם רוצים להיות לוחמים בצה”ל”. 

 

בצה"ל מרוצים מאוד מהעלייה במספר המתגייסים ורואים בכך השתלבות נכונה שלהם בחברה הישראלית. "מלבד המשימות הצבאיות יש לי משימה נוספת, ערכית, להוציא אותם עם כלים טובים לאזרחות ולסייע להם להשתלב בחברה לאחר השחרור", הסביר סא”ל רון. "אנחנו דואגים בשנה האחרונה לשירותם להוציא את הלוחמים לקורסים מקצועיים במימון הצבא, ויש לנו ביחידה מדור השכלה שבו מורות־חיילות ממחווה אלון מלמדות אותם עברית, ואנשים מצליחים לצאת עם יכולות שפה כתיבה וקריאה ממש טובות. אנחנו רואים משוחררים שכבר למדו לתואר או התברגו בעבודה מסודרת, והבינו שהדרך להתברג בחברה הישראלית היא לעבור מסלול צבאי. אחר כך הם מביאים את האח הקטן, שמביא את בן הדוד, שמביא את החבר. יש לי למשל לוחם ביחידה שהביא עוד חברים מהכפר שרוצים להיות לוחמים”.  

 

לדברי המג"ד רון, במשימות על גבול מצרים נדרשים לוחמי הגדוד להתמודד מול כנופיות מבריחים בדואיות, אשר ייתכן שחלקן מגיעות מכפרים שבהם מתגוררים חייליו. למרות זאת, הוא מתגאה, לוחמי הגדוד פועלים באותה נחישות במשימת סיכול ההברחות, כפי שהם פועלים לסיכול הטרור מעזה.

 

ומה באשר לנושא הגניבות מבסיסים? “אין משהו מיוחד שאני עושה כי יש לי חיילים כאלו ואחרים”, אומר המג”ד. “קל לשים סטיגמות, אבל אנחנו בועטים אותן. המקרים האלו מייצרים שם רע לעדה שלמה, אבל זה לא מעיד על הכלל. גם הלוחמים מדברים ביניהם על כמה האירועים האלה שליליים ומייצרים שם רע לעדה”.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים