גוגל משנה את הכללים: רוצים גיבוי מלא לתמונות? תשלמו
ממחר גוגל לא תאפשר יותר גיבוי תמונות ללא הגבלה • מהי משמעות ההחלטה על התמונות והקבצים שלכם, ממתי מתחילים לשלם עבור האחסון, ומה חשוב לעשות עוד היום? • מדריך
החל ממחר, 1 ביוני, משתנה מדיניות האחסון של שירות "גוגל תמונות" (Google Photos), המותקן מראש בכל הסמארטפונים מסוג אנדרואיד: תמונות וסרטונים מכל סוג יאוחסנו מעתה חינם בענן של החברה בהגבלה של עד 15 גיגה־בייט בלבד.
ˆ מה זה גוגל תמונות?
גוגל תמונות הוא שירות אחסון המדיה הפופולרי בעולם, הנכלל בכל מכשיר אנדרואיד. כ־28 מיליארד תמונות וסרטונים נוספים אליו מדי שבוע. אם נרשמתם לחשבון גוגל עם הכניסה למכשיר ובחרתם באופציית גיבוי התמונות האוטומטי — הוא פועל ברקע ומעלה לאחסון ברשת כל תמונה שצולמה בו. השירות, שהוכרז לפני 5 שנים, הציע עד כה אחסון בנפח בלתי מוגבל לתמונות "באיכות גבוהה" (שהיא נמוכה מהאיכות המקורית), ואחסון בנפח מוגבל לתמונות באיכות המקורית. זה ישתנה ממחר.
ˆ על מה תחול מעתה הגבלת האחסון?
ההגבלה תחול על תמונות, אבל לא רק — גם על הנפח המצטבר של כלל הקבצים שיישמרו מעתה בענן מכל שירותי גוגל: התמונות, הסרטונים, המיילים מג'ימייל, המסמכים מ"גוגל דוקס" הקבצים מ"גוגל דרייב" ועוד.
בגוגל תמונות גם אחסון התמונות האוטומטי "באיכות גבוהה" יהיה מוגבל מעתה (ושמו גם ישתנה מעתה ל"חוסך מקום"). החברה תמשיך להציע בחינם נפח אחסון של 15 גיגה־בייט בלי קשר לאיכות התמונות, אבל אצל מי שיעבור את נפח האחסון החינמי – הגיבוי האוטומטי ייפסק, והאפליקציה תציע לו לרכוש נפח אחסון נוסף בתשלום (ראו מחירים משמאל).
ˆ עד מתי אפשר עוד לגבות קבצים ותמונות בחינם בלי שייכללו במכסה?
עד היום בחצות. חישוב הנפח החינמי הנותר יתחיל רק ממחר; כלומר הוא לא יכלול תמונות "באיכות גבוהה" ששמרתם לפני 1 ביוני. לכן, היום עוד תוכלו לאחסן באופן חופשי תמונות וסרטונים "באיכות גבוהה" בענן של גוגל בלי שאלה יבואו בחשבון במכסת האחסון.
ˆ איך תדעו אם אתם מתקרבים ל"קו האדום" של האחסון החינמי?
גוגל מעריכה כי 80% מהמשתמשים לא יגיעו בשלוש השנים הקרובות למכסת ה־15 גיגה־בייט, אבל היא מבטיחה לשלוח אליכם התראות חוזרות כשתתחילו להתקרב לשם. כדאי מדי פעם גם להציץ באפליקציה: לחצו על תמונת הפרופיל בקצה השמאלי העליון של המסך ובחרו ב"שטח האחסון בחשבון". גוגל הוסיפה כאן תצוגה גרפית של נפח האחסון שעומד לרשותכם. אם תיכנסו ל"ניהול חשבון גוגל שלך" ותבחרו ב"שטח האחסון בחשבון", תוכלו לצפות גם בחלוקה של נפח האחסון בין הקבצים משירותי גוגל השונים. בנוסף, החברה מבטיחה להוסיף ל"גוגל תמונות" גם כלי להערכת הזמן שנותר עד שיסתיים נפח האחסון, בהתבסס על הרגלי השימוש שלכם בעבר.
ˆ איך מונעים בכלל גיבוי אוטומטי לענן של גוגל?
באותו תפריט באפליקציה גשו ל"גיבוי וסינכרון" וכבו את האופציה.
ˆ האם ואיך כדאי למחוק קבצים כדי לפנות מקום?
זה כמובן אפשרי, אבל יחייב אתכם להקדיש זמן ומאמץ למחיקה של תמונות וקבצים. הדרך לעשות זאת בגוגל תמונות עצמה היא באופציה "חיפוש". האפליקציה יודעת לסדר תמונות על פי קטגוריות ולהציג בנפרד צילומי מסך, תמונות וסרטונים, ומאפשרת למחוק אותם במהירות, יחד או לחוד. גוגל מבטיחה להוסיף במשך החודש תכונה שמאתרת גם תמונות מטושטשות או כהות במיוחד. בינתיים, אפליקציית Google One בסמארטפון תוכל לעזור: היא כוללת "מנהל אחסון" ("שטח אחסון/ פינוי נפח אחסון בחשבון") ומקבצת בעבורכם קטגוריות של מועמדים טבעיים למחיקה — קבצי ספאם, תמונה, וידיאו או מייל גדולים במיוחד.
ˆ איך מוסיפים נפח אחסון בתשלום בגוגל?
בגוגל תמונות, לאחר כניסה לתפריט "שטח האחסון בחשבון", בחרו במסגרת המופיעה מתחת לגרף נפח השימוש. תקבלו הצעות לרכישה מיידית של נפח אחסון.
ˆ האם אפשר להעביר את כל התמונות מגוגל תמונות לשירות מתחרה?
כן. אך מדובר בתהליך מורכב שנמשך זמן רב: יש להירשם לשירות המתחרה, ואז להיכנס ל־Google Takeout, לסמן שם את Google Photos ולעקוב בזהירות אחר ההנחיות.

