שתף קטע נבחר
 

סיבוב הופעות

אין כמו לחוות את יו 2, קולדפליי, טום פטי או אריק קלפטון יחד עם אלפי אירופאים משולהבים ובלי הלחות הישראלית המעיקה של יולי־אוגוסט • אמיר שוורץ עם ההופעות והפסטיבלים שלא כדאי לכם לפספס בחו"ל

הקיץ המתקרב הוא מהעשירים שידע שוק ההופעות הבינלאומיות בישראל. הסמיכות בתאריכי ההופעות אמנם עשויה להסתיים במפח נפש לחלק מהמפיקים המתחרים על אותו הקהל, אבל נסו רק לדמיין את הג'אם סשן שיכול להיוולד בטרקלין העסקים בנתב"ג בין חברי שתי להקות ותיקות שהבינו שארץ הקודש היא המקום הכי נכון להופיע בו ב־2017.

 

אבל לא כולם מגיעים לכאן, ורבים מחובבי המוזיקה יצרכו גם הקיץ את המוזיקה החיה שלהם מעבר לים. קפיצה לחו"ל להופעה או לפסטיבל מוזיקה היא עניין די פשוט היום. הרשת וסוכנויות הנסיעות הישראליות שזיהו את הטרנד ומציעות חבילות, הפכו את העניין לנגיש במיוחד. זול זה לא יהיה, בטח אם אתם מעוניינים בכרטיסים טובים להופעות המבוקשות. ואגב מחירים, חשוב לזכור שבאירופה ובארצות־הברית, סיבוב הופעות מזכיר קצת תוכנית קרב של גנרל עם שאיפות גדלות: הערב נכבוש את הבירה, מחרתיים נגיע לצפון או דרום המדינה, ובעוד שבוע נחצה את הגבול לשכנים. גם במדינות שבהן הציוד והצוות המונה מאות עובדים משונע בין היעדים במשאיות ולא במטוסים, המחירים גבוהים. כשמוסיפים לכך את עלויות ההטסה לישראל (אין לנו בדיוק גבול יבשתי עם אירופה, למקרה ששכחתם), נדמה שההפרש — מרגיז ככל שיהיה — הוא יחסית זניח לעומת האפשרות לצפות בלהקה האהובה עליך במרחק שעת נסיעה (לא כולל פקקים) מהבית. אבל עזבו כסף. אנחנו כאן בשביל המוזיקה.

 

ב־25 השנים האחרונות לא פיספסתי כמעט אף הופעה חשובה שנחתה כאן. ועדיין, כמה מרגעי הרוקנרול החשובים שאספתי בחיי נולדו כשהמראתי מנתב"ג. לחלק הארי מהחוויה אחראי דווקא הקהל. עשרות אלפי הסקוטים נטולי החולצות והלומי הבירה הפכו את ההופעה של אואזיס באדינבורו לבלתי נשכחת; הגרמנים שעישנו בלי הפסקה (אבל לא השאירו בדל אחד על הדשא) הפכו את מפגש הפסגה בין אריק קלפטון לסטיבי ווינווד במינכן למכונן. גם את הצלילים שניפקה יו 2 באצטדיון וומבלי הישן והגועש בסיבוב המיתולוגי של "אכטונג בייבי", אני זוכר היטב גם רבע מאה אחרי.

 

אז איך לבחור לאיזו הופעה לטוס ועל איזה פסטיבל מוזיקה לא לוותר? הגדירו תקציב, בחרו יעד, ובעיקר, היצמדו להעדפה המוזיקלית שלכם למניעת אכזבות. הכתבה הזו היא מקום מצוין להתחיל ממנו.

 

 

 

קולדפליי, ורשה

 

מה: נדמה שעל כל מעריץ של קולדפליי יש שניים שלא סובלים את כריס מרטין וחבורתו (או להפך). המוזיקה שלהם אולי מעט חלבית בהשוואה למה שהציגו הרכבי־העל בעשורים הקודמים, אך הם עדיין הרכב הופעות נהדר. הסיבוב האירופי שלהם ייפתח ב־6 ביוני במינכן ויעבור בהמשך, בין היתר, בווינה, ורשה, ליון, בריסל, פרנקפורט, מילאנו ופריז. אלינו הם יגיעו ככל הנראה רק בשנה הבאה.

 

מתי: 18.6 בוורשה.

 

כמה: 199־499 זלוטי (כ־185 עד 540 שקל).

 

למה: כי למי יש סבלנות לחכות עד שהם יחליטו להגיע לארץ.

 

פרטים: http://coldplay.com/tour/

 

 

Nos Alive, ליסבון

 

מה: הישראלים גילו בשנים האחרונות את פורטוגל, והקיץ ניתן לשלב ביקור במדינה המערבית ביותר באירופה עם עצירה באחד מהפסטיבלים המבוקשים ביבשת. רשימת האמנים מציעה שמות גדולים כמו דפש מוד, פו פייטרס ודה וויקנד לצד הרכבי אלטרנטיב מסקרנים כמו הפליט פוקסס, רויאל בלאד, פוניקס וראיין אדמס הנפלא.

 

מתי: 6־8 ביולי.

 

כמה: 59 יורו לכרטיס יומי.

Nos Alive , ליסבון

 

למה: זול ומציע איזון מושלם בין המיינסטרים לאלטרנטיבי.

 

פרטים: http://nosalive.com/en/

 

 

 

טום פטי ושוברי הלבבות, לונדון

 

מה: הקוראים הוותיקים אולי זוכרים את ההופעה של טום פטי בארץ, וחלקם אף יוסיפו שהיא הייתה החלק הפחות מאכזב בביקור של בוב דילן כאן לפני 30 שנה. הקיץ מציין פטי 40 שנה עם הלהקה הוותיקה שלו, מה שמבטיח שאף אחד מלהיטיו לא יקופח בהופעה בהייד פארק בלונדון. מי שהאזין גם לאלבומים המאוחרים יודע שהאיש עדיין בשיאו.

טום פטי

 

מתי: 9.7 בהייד פארק, לונדון.

 

כמה: 84.75־273.50 ליש"ט.

 

למה: כי אין הרבה חוויות שמתחרות בקונצרט רוק קיצי בפארק של לונדון.

 

פרטים: www.ticketmaster.co.uk/tom-petty-the-heartbreakers-london-09-07-2017/event/3700518D896E1F76

 

פרימוורה

 

פרימוורה סאונד, ברצלונה

 

מה: מאז נוסד ב־2005 הפך הפסטיבל הקטאלוני לאחד החשובים באירופה, בין היתר בזכות רשימת האמנים המפתיעה. הקהל — למרות המיתוג ההיפסטרי — הוא יחסית מבוגר מאלו שתמצאו בפסטיבלים אחרים ומורכב מחובבי מוזיקה אמיתיים שבורחים מהמיינסטרים. ההופעות המומלצות: בון איבר, אפקס טווין, ראן דה ג'ולז וגרנדדי (הזדמנות טובה למי שפיספס אותם בתל־אביב).

 

מתי: 31 במאי־4 ביוני.

 

כמה: 80 יורו לכרטיס יומי.

 

למה: האווירה והזכות להגיד "עכשיו נזכרו להביא את ראן דה ג'ולז לארץ? ראיתי אותם עוד ב־2017".

 

פרטים: www.primaverasound.com/?lang=en

 

 

 

זיגט, בודפשט

זיגט, בדופשט

 

מה: יש כמה סיבות שהפכו את זיגט ההונגרי לאחד מפסטיבלי המוזיקה העולים בשנים האחרונות באירופה. הוא ממקום על אי סמוך לבודפשט, כך שאם אתם זקוקים להפוגה מהרעש והאוהלים שבמתחם, העיר נמצאת במרחק עשר דקות נסיעה. גם רשימת האמנים השנה מציעה תמהיל מעניין בין האלקטרוני־פופי (אלט ג'יי, די־ג'יי שאדו ומייג'ור לייזר) לרוק (פי־ג'יי הארווי, אינטרפול, דה קילז ופינק).

 

מתי: 9־16 באוגוסט.

 

כמה: 65 יורו לכרטיס יומי, 299 יורו לכל הפסטיבל (למזמינים עד 31 במאי). לאחר מכן המחיר מטפס ל־325 יורו.

 

למה: האפשרות לשלב בין חופשה עירונית עם אנרגיות של פסטיבל סוער.

  

פרטים: http://szigetfestival.com/tickets/category/entry-ticket

 

 

Tomorrowland, בלגיה

 

מה: הדבר הראשון שתשימו לב אליו כשתחפשו ברשת תמונות מפסטיבל Tomorrowland הבלגי הוא הריכוז המרשים של דגלי ישראל בקרבת הבמה. כך שאם אתם מעדיפים את החופשה שלכם נטולת עברית אולי מומלץ שתדלגו הלאה. לעומת זאת, אם מוזיקה אלקטרונית היא הפסקול שלכם מדובר בתחנת חובה. כדי להתמודד עם הקהל העצום מתפרש הפסטיבל על פני שני סופי שבוע, ובכל יום נערכות כמה הופעות במקביל במתחם. בין היתר תוכלו לתפוס כאן סטים של טייסטו, פול ואן דייק, קארל קוקס, ארמין ואן ביורן, דיוויד גואטה ודימטרי וגאס ולייק מייק.

טומורלנד

 

מתי: 21־23 ביולי; 28־30 ביולי.

 

כמה: 2,427 שקל לכרטיס לסוף שבוע כולל קמפינג.

 

למה: כל השמות הגדולים במוזיקה האלקטרונית במקום אחד.

 

פרטים: www.tomorrowland.com/en/festival/tickets

 

פסטיבל הג'אז של מונטריי

 

פסטיבל הג'אז של מונטריי, שווייץ

 

מה: בצפון אגם ז'נבה שוכנת אחת מהעיירות הקסומות באירופה. ברוב השנה מדובר במקום יפה אך מנומנם, אבל כשפסטיבל הג'אז השנתי נפתח העיירה מתעוררת. לאורך השנים נהגו מנהלי הפסטיבל למתוח מעט את ההגדרה "ג'אז". וכך, לצד אגדות כמו הרבי הנקוק, צ'יק קוריאה, די די ברדיג'ווטר ובראד מלדאו תמצאו כאן גם ייצוג בולט למוזיקה השחורה עם קומון, אשר, לורין היל, אריקה באדו ומייסי גריי. אל תשכחו לקחת מעיל קל כי הקיץ השווייצרי הרבה יותר קריר משלנו.

 

מתי:30 ביוני עד15 ביולי.

 

כמה: 315־410 דולר לכרטיסים לחמש ההופעות המרכזיות בפסטיבל.

 

 

למה: קשה לסרב לשילוב בין הפסנתר של צ'יק קוריאה לבין נוף האלפים שסביבך.

 

פרטים: www.montereyjazzfestival.org

 

פליטווד מק

קלאסיק, לוס־אנג'לס וניו־יורק

 

מה: החמצתם בשנה שעברה את פסטיבל "דזרט טריפ" שהפגיש על במה אחת את בוב דילן, ניל יאנג, פול מקרטני, רוג'ר ווטרס, הרולינג סטונס והמי? יש לכם הזדמנות לתקן. בעוד שהפסטיבל ההוא התמקד באייקונים שפרצו בשנות ה־60, את פסטיבל "קלאסיק" ניתן להגדיר כמופע של שנות ה־70. במשך שני לילות — תחילה באצטדיון של הדוג'רז בלוס־אנג'לס ובהמשך בסיטי פילד בניו־יורק יופיעו האיגלז, פליטווד מק, סטילי דן, הדובי בראדרז, ג'רני וארת', ווינד אנד פייר. למרות שסכום הגילים של החברים שעל הבמה מגיע לכמה מאות, מדובר באגדות רוק שעדיין נשמעות נפלא.

 

מתי: 15־16 ביולי (לוס־אנג'לס), 29־30 ביולי (ניו־יורק).

 

כמה: 150־950 דולר לכרטיסים רגילים, מ־2,250 דולר לחבילת VIP.

 

למה: הטעם המוזיקלי שלכם התגבש בסבנטיז? לא תסלחו לעצמכם אם תחמיצו אותם.

 

פרטים: http://theclassic.com/

 

יו-2

 

יו־2, פריז

 

מה: שני האלבומים האחרונים של יו־2 היו רחוקים מהשיאים שרשמה החבורה של בונו בעבר, אך גם יותר מ־40 שנה אחרי שהוקמה בדבלין היא עדיין מספקת את ההצגה הטובה בעיר בכל ערב נתון. הסיבוב החדש שלהם מומלץ במיוחד כיוון שהוא יוקדש לחגיגות יום ההולדת ה־30 לאלבום המופת "ג'ושוע טרי", שיבוצע בשלמותו על הבמה. עד 1 ביולי הם מסתובבים בארצות־הברית ובקנדה. ב־8 ביולי הם נוחתים בלונדון וממנה ימשיכו בין היתר לברלין, רומא, ברצלונה, פריז ואמסטרדם. את מופע החימום יספק נואל גלאגר, אקס אואזיס.

 

 

 

מתי: 26.7 בסטאד דה פרנס בפריז.

 

כמה: 40־199.5 יורו.

 

למה: בגלל שהם עדיין ענקים ואין סיכוי שנראה אותם בקרוב בישראל.

 

פרטים: www.u2.com/tour

 

 

 

אריק קלפטון, ניו־יורק

 

מה: לפני כשנתיים, כשאריק קלפטון חגג 70 הוא הצהיר שהוא מפסיק עם ההופעות בגלל שאין לו חשק לכל הכאב ראש הזה של טיסות ומלונות והוא יתרכז מעתה בעבודה באולפן. אז סיבובי ההופעות הטרנס־אטנלטיים אמנם נפסקו, אך בכמה ערבים בשנה הוא עדיין יוצא מהבית עם הגיטרה ועולה על הבמה. בסוף מאי הוא ינגן כמה לילות ברויאל אלברט הול בלונדון, אבל אם אין לכם ספסר צמוד והרבה כסף מיותר עדיף שתוותרו. להופעות שלו במדיסון סקוור גארדן בניו־יורק עוד יש לכם סיכוי להשתחל.

 

 

 

 

מתי: 7־8 בספטמבר, מדיסון סקוור גארדן, ניו־יורק.

 

כמה: מ־195 דולר.

 

למה: לא יהיו לכם עוד הרבה הזדמנויות לראות את הגיטריסט הגדול האחרון בתולדות הרוק.

 

פרטים: www.thegarden.com/tickets.html

 

 

ליברפול חוגגת 50 שנה ל"סרג'נט פפר"

לפחות מהפן הגיאוגרפי, האתר שהכי מזוהה עם הביטלס נמצא בלונדון: רבים מהתיירים שמגיעים לבירה האנגלית מצטלמים כשהם חוצים את מעבר החצייה המפורסם הסמוך לאולפני אבי רוד. אבל כל חובב ביטלס חייב לבקר לפחות פעם אחת בעיר הולדתם, ליברפול.

 

למגיעים בטיסה, החוויה הביטלסית מתחילה עם הנחיתה בשדה התעופה ע"ש ג'ון לנון, וממשיכה בעשרות הסיורים שמציעים בעיר בעקבות הלהקה. הסיורים עוברים בין הבתים שבהם נולדו לנון, פול מקרטני, ג'ורג' האריסון ורינגו סטאר, ממשיכים למועדון הקאברן בו הופיעו בתחילת דרכם, ולא מדלגים על סמטת פני שכיכבה ב־"Penny Lane", ועל בית היתומים הסמוך לבית ילדותו של לנון שבהשראתו נכתב "Strawberry Fields Forever". אחד הסיורים המומלצים הוא המג'יקל מיסטרי טור, שבו אתם מסיירים בין האתרים באוטובוס צהוב כמו זה שכיכב בסרט הטלוויזיה של הלהקה.

 

גם מוזיאון הביטלס שנמצא בחלק התיירותי בנמל העירוני הוא תחנת חובה. לרוב, ביקור בן יום גדוש יספיק, אך אם זה לא מספיק לכם, תוכלו לישון במלון "Hard Days Night" שקירותיו עמוסים בתמונות הלהקה ואלבומיה.

 

בכל שנה באוגוסט ליברפול חוגגת את הקשר לביטלס בפסטיבל המושך תיירים רבים. השנה הם יגיעו מוקדם יותר, כי ב־25 במאי ייפתח בעיר הפסטיבל לציון 50 שנה לצאת האלבום "מועדון הלבבות השבורים של סרג'נט פפר". האירועים יימתחו על פני שלושה שבועות ויינעלו ב־16 ביוני. לכבוד יום ההולדת העגול, החגיגות הפעם יציעו יותר מרק מופעי קאברים ללהיטי הלהקה, וכל 13 שירי האלבום המיתולוגי יזכו למיצגי אמנות שיתקיימו ברחבי העיר.

פורסם לראשונה 13.05.17, 23:17

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים