חגיגה בעכו
אונסק"ו הכריזה על העיר כ'אתר לשימור מורשת התרבות העולמית'. לרגל האירוע, טייל דובי זכאי בסימטאות העתיקות, שתה תה מתוק על משחק שש-בש וביקר במקומות שבדרך-כלל סגורים למבקרים
בועידת אונסק"ו העולמית שנערכה בהלסינקי הוכרזה עכו "עיר עתיקה שלמה לשימור מורשת התרבות העולמית". ב-21 במאי, תגובה ההכרזה בטקס ממלכתי במעמד שרים, חברי-כנסת שגרירים, ראשי רשויות, אדרכילים וארכיאולוגים. ההכרזה מעלה את עכו לדרגת עיר תיירות מועדפת ומבטיחה את שיחזור ושימור עברה ההיסטורי בתמיכה בינלאומית. לכבוד חגה, נסענו לבקר בה שוב.
בוקר שטוף שמש בעכו. אנחנו נשענים על פסי הברזל החלודים של הטיילת, מולנו ים כחול. קו האופק מתערפל ונעלם באובך לבן, אולי תחילתו של חמסין מתקרב. מתחת לנו מי הים, רגועים וצלולים. על משטח סלע המכוסה מים ועשבי-ים נחים זוג אופניים שבעליהם מאס בהם והשליך אותם לים. תנועת המים הרכה מעוותת את צורתם. שני דייגים על הסלעים הרחוקים מציירים צלליות אילמות עם חכות. מימין לנו קטע הרוס של אחד ממגדלי חומת הים, 'בורג' אל כשאשף'. מסביבנו היסטוריה בת 1,000 שנה. אנחנו למרגלות המגדלור, ממנו נמתחת חומה עתיקה עד לנמל הדייגים הקטן.