ראש הממשלה: הסכם חברון אינו רלוונטי יותר
שרון אמר בישיבת הממשלה שההסכם "לא מקויים ממילא". זאת בתגובה לדרישתו של השר שרנסקי להכריז על ביטול ההסכם, שנחתם ב-97' בערבויות בינלאומיות. רה"מ קרא ליצור רצף טריטוריאלי בין חברון לקריית ארבע; השר לוי קרא להאיץ המהלך להקמת טיילת במקום. ח"כ מוסי רז בתגובה: "היישוב היהודי בחברון חייב להתפנות, ולא להיבנות"
"כיום ברור שהסכם חברון בטל. הוא ממילא אינו מקויים ואין לו כל משמעות". כך אמר הבוקר (יום א') ראש הממשלה, אריאל שרון, בישיבת הממשלה השבועית, שהוקדשה ברובה למארב הדמים בחברון. שרון אמר את הדברים בתגובה לדרישתו של השר נתן שרנסקי, שתבע להכריז על ההסכם, שנחתם ב-97' בין ראש הממשלה דאז נתניהו ויו"ר הרשות ערפאת, כ"בטל ומבוטל".
שרנסקי, שר הבינוי והשיכון, אמר בישיבת הממשלה כי "כשם שחברון הייתה העיר הראשונה ממנה יצא צה"ל, כעת, משאין בה ביטחון, היא צריכה להיות העיר הראשונה שנכנסים אליה, ומפרקים בה את הרשות הפלסטינית". השר שרנסקי קרא לעבות את הרצף ההתיישבותי בין קריית ארבע ליישוב היהודי בחברון, במטרה לחזק את ביטחון המטיילים והתושבים באזור. שר הבינוי אמר כי "מדובר באזור שאורכו כ-300 מטרים, אשר לאורכם הולכים ברגל עשרות אלפי מתפללים. לאורך השטח ישנם רק כמה בתים בודדים, ויש צורך לבנות אזור מאוכלס בשטח הזה". שרנסקי ציין כי מנכ"ל משרדו נשלח לאזור כדי לבחון את הנושא.
יצחק לוי: להאיץ פיתוח הטיילת בחברון
שר התיירות, יצחק לוי, אמר בישיבת הממשלה כי הוא סבור שהקמת טיילת בין קרית ארבע למערת המכפלה תוסיף ביטחון לתושבי האיזור. לוי אמר כי "יש להרחיב את ההתיישבות בחברון, ולא ניתן להשאיר את היישוב היהודי כל כך קטן". במקביל, הינחה לוי את מנכ"ל משרדו, אהרון דומב, להאיץ את תכנון הטיילת, "כדי ליצור רצף טריטוריאלי ולתת ביטחון לתושבים ולתיירים במקום". ממשרד התיירות נמסר שהתוכנית לפיתוח הטיילת אושרה במסגרת תוכניות העבודה לשנת 2002. "מדובר באתר תיירות וציר הליכה הומה ביותר, שעוברים בו מאות אלפי יהודים במהלך השנה", מציינים במשרד.
ראש הממשלה סירב להתייחס לרעיון של לוי, אך אמר כי "יש לאסוף נתונים בנושא". עם זאת אמר שרון כי הוא תומך ברעיון להקים רצף טריטוריאלי בין חברון לקריית ארבע.
הרמטכ"ל: חוליית חברון - מוכרת
הרמטכ"ל, רב אלוף משה (בוגי) יעלון, אמר בסקירתו כי החוליה שביצעה את הפיגוע בחברון היא חוליה "מוכרת וידועה". השר יצחק לוי אמר בתגובה: "אם הייתה זו חוליה ידועה, כלומר, אם היה ידוע שיש עדיין תשתיות טרור של הג'יהאד האיסלאמי בתוך חברון, מדוע היה צריך לצאת משם במסגרת הבנות 'יהודה תחילה'?"
השר אפי איתם אמר כי "אני מקווה שנרפאנו מן המחלה של מסירת אחריות ביטחונית לפלסטינים. זהו דבר בלתי-אפשרי. מה שצריך הוא לסלק מכאן את כל ההנהגה הפלסטינית כי מסתבר שכולה שותפה לפעולות הטרור".
ושוב: עימות שרון - נתניהו
הרמטכ"ל, רב אלוף משה (בוגי) יעלון, אמר בסקירתו הביטחונית, כי ערפאת מסכל כל ניסיון לנסות להרגיע את השטח ולהביא להפסקת אש. שר החוץ נתניהו אמר בתגובה, כי אם כך יהיה קל להסביר מדוע אנחנו מגרשים את מחולל הטרור. "זה יהיה קל יותר מאשר להסביר מדוע אנחנו משאירים אותו כאן". נתניהו הסביר: "ערפאת בחוץ יכול לעשות הרבה פחות נזק מאשר בפנים. אז כשערפאת היה בחוץ, הייתה זו אינתיפאדה של מקלות ואבנים. היום היא הפכה לאינתיפאדה של מרגמות ורובים".
שר החוץ אמר בישיבה כי "יש לעבור ממדיניות של התשה להכרעת הרשות הפלסטינית. יש לחסל את מפקדות הטרור, לתפוס את השטח, לטהר אותו, ולהקים חיץ ביטחוני".
ראש הממשלה אמר בתגובה כי כדי לחסל את הרשות הפלסטינית יש לגייס כוחות מילואים רבים, ונתניהו שאל: "האם צריך לגייס מילואים גם על מנת לגרש את ערפאת?". שרון השיב: "אין צורך לגייס לשם כך ולו חייל מילואים אחד", והוסיף תוך מתיחת ביקורת על נתניהו: "לא פותרים את המצב בססמאות". נתניהו השיב: "איננו עוסקים בססמאות - זוהי שאלה עניינית. אנחנו עוסקים פה בהגנת חיי אזרחים".
השר רוני מילוא אמר בישיבה כי הרצח המתועב במצר צריך לעמוד במרכז המאמץ ההסברתי של ישראל, והעובדה שמי שביצע אותו הוא איש תנזים, שכפוף ישירות לערפאת, מחייב אותנו לחשיבה מחודשת בנושא גירוש ערפאת. "צריך לשאול את עצמנו מה יביא נזק גדול יותר - נוכחתו בשטח או גירושו". שרון חתם את הדיון על גירוש ערפאת, ואמר כי "יש לקיים על כך דיון בפורום מצומצם".
שרון: ליצור רצף בין קריית ארבע לחברון
הבוקר סייר ראש הממשלה שרון עם ראשי מערכת הביטחון בחברון, ושמע סקירה מקציני צה"ל על התקפת הירי ביום שישי. ראש הממשלה אמר למפקדים כי יש לנצל את ההזדמנות שנוצרה על מנת ליצור רצף טריטוריאלי בין היישוב היהודי בחברון לקרית ארבע. על פי שרון, רצוי שהנוכחות הפלסטינית במתחם תהיה מינימלית, "על מנת להעניק יותר ביטחון לתושבים היהודים".
זעם בשמאל: "אסור לנצל את הכאב והזעם"
בשמאל הביעו זעם רב בעקבות דברי ראש הממשלה בעניין "הרצף הטריטוריאלי" בחברון. ח"כ מוסי רז (מרצ) אמר כי היישוב היהודי בחברון חייב להתפנות, ולא להיבנות. "אל לה לממשלה לנצל את הכאב והזעם המוצדקים בעקבות הפעולה ביום שישי כדי לקבל החלטות שיגרמו לה לשקוע עוד יותר בבוץ החברוני", אמר רז. יו"ר סיעת העבודה, אפי אושעיה, אמר: "שרון ומופז הוכיחו שהשתלטות על חברון היא עניין של מעכשיו לעכשיו".
ח"כ צלי רשף (עבודה) אמר בתגובה להצעתו של שר התיירות, ולפיה יש להקים טיילת בין חברון לקריית ארבע, כי הדבר יהיה בבחינת "הוספת שמן למדורה הבוערת בחברון". רשף הוסיף כי "בזמנים קשים אלו, חברי הממשלה חייבים לגלות אחריות לאומית, ולא להביא לפיצוץ הרסני של המצב".
בהכנת הידיעה השתתפו פליקס פריש ואטילה שומפלבי

