תקציב רשות השידור יקוצץ ב-200 מיליון ש"ח
ועדת הכלכלה אישרה היום את הקיצוצים ברשות, שיתפרסו על פני ארבע שנים. האגרה תופחת בכ-30%
ועדת הכלכלה אישרה היום (ד') קיצוץ של 200 מיליון ש"ח בתקציב רשות השידור. הקיצוץ יתפרס על פני שלוש וחצי בטלוויזיה וארבע שנים ברדיו. סכום הקיצוץ נקבע בהצעת פשרה שגיבשו יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ שלום שמחון (עבודה) ויו"ר ועדת הכספים ח"כ אברהם הירשזון (ליכוד).
הקיצוץ המקורי שהציע משרד האוצר עומד על 450 מיליון שקלים. על פי ההצעה שהתקבלה תופחת האגרה בשנת 2004 ב-10 אחוזים, בשנת 2005 ב-11 אחוזים, בשנת 2006 ב-12 אחוזים ומשנת 2007 ואילך בשיעור של 5 אחוזים. בעקבות אישור הוועדה יובאו הקיצוצים לאישור הכנסת לקריאה שנייה ושלישית.
"הקיצוץ יחייב את הרשות להתייעל ולהפנות יותר תקציבים להפקות מקור", אמר ל-ynet ח"כ שמחון והוסיף, "הדבר החשוב ביותר הוא שתהיה הפחתה משמעותית באגרת הטלוויזיה. הירידה תהיה הדרגתית, אולם תתחיל כבר בגבייה הקרובה ובסופו של דבר תעמיד את אגרת הטלוויזיה על 363 ש"ח. אגרת הרישוי תופחת ל-110 ש"ח".
שמחון הוסיף כי "לא הייתה לנו ברירה אלא לקבל את ההחלטה באופן עצמאי - שכן שני הצדדים לא רצו להתקרב זה לזה. אחרי דיון מעמיק שהתקיים בוועדה, ועם הצדדים, הגענו לנקודת האיזון הזאת".
יוסף בר-אל, מנכ"ל רשות השידור, אמר בתגובה: "אנו מודים לאברהם הירשזון, יו"ר ועדת הכספים ולשלום שמחון, יו"ר ועדת הכלכלה, שעשו ימים כלילות בכדי לנסות ולמתן את הגזירות ולהקל על הרשות. לצערנו, על-אף כל זאת, התוצאה היא חיסול איטי, פרוס על-פני 3 שנים, במקום חיסול מיידי של השידור הציבורי. אנו משוכנעים שנוכל להסביר ולשכנע את האוצר ואת הממשלה שאסור לגדוע את הפריחה של השידור הציבורי. זאת, מאחר שהשידור הציבורי נמצא בתהליך התייעלות ועלה על דרך ההבראה לראשונה מזה שני עשורים. התוצאות באות לידי ביטוי על המסך ובקרב מגזרים רבים ורחבים מאוד. מצד אחד הרייטינג עלה משמעותית ומן הצד השני צומצמה מצבת כח-האדם בקנה-מידה רחב, במסגרת התייעלות שננקטה ביוזמת הרשות וכל זאת- מבלי לפגוע ביצירה".
,