סקר ליפ-גלוסים: לא כל הנוצץ הוא ליפסטיק
שוק הקוסמטיקה מוצף בשפתוני ליפ-גלוס שהפכו לפריט חובה בתיק האיפור של כל אישה. בעזרת מכון חותם ושתי מאפרות מקצועיות בדקנו, הרחנו וניסנו 17 גלוסים - מהפשוטים ליוקרתיים ביותר. התוצאות לפניכם
הליפ-גלוס או בכינוי העממי והמקוצר - גלוס כבש את המדינה. המוצר, שנחשב בעבר למוצר משלים לצעירות, הפך לחלק מפק"ל האיפור של נשים בכל הגילאים. את הראייה לעליית הפופולריות של המוצר מוצאת מנהלת שיווק קוסמטיקה בניו-פארם, רונית פפר, בקווי האיפור החדשים שהשיקו חברות הקוסמטיקה לקראת הסתיו והחורף. אם בעבר נהגו החברות לכלול את הגלוסים במראות הקיציים, השנה כל חברה שמכבדת את עצמה יצאה עם מגוון של גלוסים גם לחורף.
מנהלת תחום הקוסמטיקה והבישום בסופר-פארם, הרצליה אשכנזי, מדווחת על גידול של 20% במכירות הגלוסים והם משתווים כמעט בהיקף המכירות לשפתונים המסורתיים. לפני שנתיים בלבד היה המוצר הזה תוספת לשוק השפתונים ושויך לצעירות בלבד, אומרת סמנכ"ל השיווק ברשת אפריל, נרקיס טסלר.
אגב, קהל מעניין לליפ-גלוסים השקופים הוא האוכלוסייה הדתית, שכן המוצר מותר לשימוש בשבת בניגוד לשפתון.
הכי יקר - 179 שקל
בניגוד לעבר, כאשר הגלוסים היו בעיקר שקופים ונמכרו במחירים נמוכים יחסית, היום מדובר בפריט איפור יקר. מצאנו אפילו אחד במחיר של 169 שקל (על-פי המחירון המומלץ של חברת סיסלי), שמגיע אפילו ל-179 שקל ברשת סופר-פארם. צריך להביא בחשבון שגלוס נגמר מהר יותר משפתון וכי למרבית הלקוחות יש נטייה לרכוש יותר מאשר פריט אחד בקנייה, מסבירה אשכנזי מסופר-פארם. לדבריה, הפופולריים ביותר הם אלה הנמכרים במחירים שבין 90-50 שקל.
החורף ניתן למצוא על המדפים גלוסים במגוון של טעמים כמו וניל, אפרסק, מלון, אבטיח או ליצ'י. יש גם גלוסים ריחניים, דו-צדדיים, עמידים בכל שעות היום וכמובן נוצצים.
איך נקבעו הציונים
בסיוע מכון חותם, בהנהלת עדה לבנון, שגייסה גם שתי מאפרות מקצועיות - תהילה גוטליב ומישל אדרי ממספרת שוקי זיקרי, נבחנו על עשרות נשים 17 סוגים שונים של גלוסים. שניים מתוכם שהבטיחו עמידות מיוחדת עברו גם מבחן שטח. אחד איכזב ואחד עמד בהבטחה.
3 מהאריזות היו אריזות של שפופרות שהקשו על ניצול מקסימלי של החומר. רוב הגלוסים משווקים במיכלים ולהם 2 שיטות משיחה: ספוגית - שיתרונה הוא באחידות המשיחה והיא גם נעימה יותר על השפתיים. מכחול - השיטה שמעדיפות המאפרות המקצועיות, בגלל יכולתה לכסות טוב יותר את השפתיים. הבחירה היא שאלה אישית.
בציונים הסופיים שקללנו את נוחות האריזה, שמהווה אצל נשים רבות שיקול בבחירת מוצר הנשלף מהתיק, נוחות הפתיחה ומשיחת החומר, התחושה על השפתיים והריח, אם יש. נבדקה גם הפונקציונליות של המוצר בשימוש חוזר, ההתרשמות מהעמידות וכמובן המחיר.
בעניין תכולת המוצר מצאנו שהיבואנים אינם נוקטים בשיטה אחידה לציון תכולת המוצר, מה שמקשה על השוואת המחירים. חלק מתייחסים לנפח המוצר ומציינים את התכולה במ"ל וחלק מתייחסים למשקל ומדברים בגרמים. ב-4 מוצרים בלבד סומנה גם התכולה וגם המשקל. ובעניין הברק - כמחצית מבין הגלוסים הבטיחו מראה נוצץ וכולם עמדו בהבטחה.
ציון 9.5
דיור אדיקט אולטרה גלוס, דיור, 105 שקל ל-5.5 גרם (6 מ"ל). אריזה יפה ויוקרתית במיוחד. פתיחה נוחה מאוד, משיחה נוחה מאוד. הנסייניות ציינו שהתחושה על השפתיים נעימה עד מושלמת. המשיחה בספוגית. חבל רק שמדובר במוצר יקר.
פיור קולור קריסטל גלוס, אסתי לאודר, 115 שקל. 6 מ"ל. הפתיחה מעולה. המשיחה נוחה מאוד באמצעות ספוגית איכותית במיוחד. האריזה יפה, נוחה לשימוש ומשדרת יוקרה. התחושה בשפתיים נעימה. הבעיה היחידה - המחיר.
ציון 9
ג'וסי טיובס, לנקום, 110 שקל, 14.2 גרם (15 מ"ל). נוח בפתיחה וגם נוח מאוד במריחה. התחושה על השפתיים שמנונית אבל המראה זוהר ויפה. המוצר עומד בהבטחה של מבריק במיוחד. הטעם והריח מוסיפים גם הם. האריזה בשפופרת לא מאפשרת למצות את כל החומר.
ווטר שיין ליקוויד, מייבלין, 57.99 שקל, 5 מ"ל. מחיר סביר בהחלט למוצר טוב מאוד. נוח בפתיחה וגם המריחה נוחה ואחידה. התחושה על השפתיים נעימה. האריזה אמנם פשוטה אבל יש תמורה למחיר.
ציון 8.5
סימפלי אלגנט דואו גלוס, מדינה מילנו, 79 שקל, 8 מ"ל. ליפ-גלוס נוצץ במיכל דו-צדדי. המשיחה נעשית בספוגית. נוח לפתיחה ולמשיחה. התחושה על השפתיים נעימה. הריח של השקוף נעים, הכהה מדיף ריח לא כל כך נעים. המראה זוהר. חבל שידית המברשת נוטה להתלכלך.
קולור סטיי אול-דיי, רבלון, 94 שקל, 4 מ"ל. ההבטחה המעניינת של המוצר היא עמידות ל-8 שעות והוא אכן עמד בה. הוראות השימוש מסורבלות. מדובר במוצר דו-צדדי, המורכב מליפ גלוס צבעוני ושקוף. יש למשוח שיכבה אחידה של השפתון הנוזלי על שפתיים נקיות ויבשות, להמתין 60 שניות ולמשוח בעזרת המברשת את שכבת הציפוי השקופה. הפתיחה והמשיחה נוחות. התחושה על השפתיים נעימה והמראה זוהר. הצבע נשאר גם אחרי שהברק יורד. אם כי כשמושחים את הברק על הצבע הספוגית מתלכלכת, בעיה למי שרוצה אחר כך מראה שקוף.
קרימי ליפ-גלוס, ג'יג'י, 59 שקל, 6 מ"ל. נוח מאוד בפתיחה וגם במשיחה. התחושה על השפתיים נעימה, המראה הכללי יפה והחומר מעניק תחושה של איכות ויוקרתיות בעיצוב ובטקסטורה. המראה המתקבל זוהר. במוצר זול יחסית באריזה פשוטה מאוד. נמכר רק באמצעות קוסמטיקאיות.
טרה קוטה, גרלן, 105 שקל, 5.5 גרם (6 מ"ל). ליפ גלוס דו-צדדי המאפשר משחקי צבע. נוח בפתיחה ובמריחה. המראה יפה. הצבעים ברורים ויפים. החומר סמיך ומעיד על עמידות.
ציון 7.5
קריסטל ליפ-גלוס, קרליין, 64.95 שקל, 9 מ"ל. גלוס נוצץ. נוח לפתיחה ולמשיחה, המספק תחושה נעימה לשפתיים. המראה הכללי יפה וזוהר, אבל הגלוס השקוף הוא בטעם לא טוב ומדיף גם ריח של כימיקלים. המשיחה בספוגית.
גלוסוור שיר שימר'ס, קליניק, 90 שקל, 5.8 גרם. הפתיחה נוחה מאוד וגם המשיחה. גלוס נוצץ. התחושה על השפתיים נעימה, הפיגמנט נראה כהה ואילו על השפתיים בהיר יותר. אריזה סטנדרטית.
אבר לסטינג ליפ קולור, ג'ייד, 89.99 שקל, 5 גרם. המוצר לא עמד בהבטחת עמיד לכל היום. למרות שהקפדנו על הוראות השימוש המסורבלות יחסית שמחייבות מריחת השפתון, המתנה של 2-3 דקות להתקבעות הצבע ואחר כך מריחה של הגלוס במוצר הדו-צדדי. אחרי ארבע שעות שכללו גם אכילה ושתייה ופעילות יומיומית רגילה נעלם כל שריד לשפתון ולברק. הפתיחה והמשיחה נוחות, התחושה על השפתיים נעימה, המראה יפה ויש אפשרות למשחק בין המאט למבריק. מדיווחי החנויות עולה כי מדובר במוצר המצוי כל הזמן במבצעים.
ליפ גלוס, שיסיידו, 135 שקל, 5 מ"ל. ממוצר יוקרתי ויקר כל כך ציפינו ליותר. הפתיחה אמנם נוחה מאד וגם המשיחה. התחושה על השפתיים נעימה ומעודנת והמראה הכללית זוהר. גם הצבעים ברורים אבל כדי לקבלם צריך למרוח כמה פעמים והצבע יורד בקלות. עיצוב האריזה נעים.
גלוסי גלוס, סיסלי, 169 שקל, 6.3 גרם (7 מ"ל). המוצר היקר ביותר שבדקנו. הפתיחה נוחה, המשיחה מעולה בגלל מכחול משובח שמאפשר להגיע לפינות השפתיים וליצור מראה זוהר. הבעיה - התחושה על השפתיים כבדה. מראה האריזה פשוט מאוד.
ליקוויד ליפס, נמבר-7, 82 שקל, 6 מ"ל. נוח בפתיחה אבל לא נמרח בקלות. מחייב דיוק רב בעת המריחה. בזמן הפתיחה החומר נמרח על המקלון עם הספוגית. הצבעים יפים אך יורדים בקלות. התחושה על השפתיים נעימה.
ציון 7
גט ליפי, ללין, 43.70 שקל, 10 מ"ל. מוצר זול יחסית, אבל אריזת השפופרת לא נוחה וגורמת לאיבוד רב של חומר. הגלוס מכיל נצנצים. טוב וברור במראה, אם כי מותיר תחושה מעט כבדה על השפתיים.
ציון 6.5
ספלנדור אקסטרים, פופה, 90 שקל, 7 מ"ל. מבטיח בוהק עמיד לשפתיים אך לא נצפתה בו עמידות יתר בהשוואה לגלוסים האחרים. הפתיחה והמשיחה נוחות, התחושה נעימה למדי אם כי מעט שמנונית על השפתיים. המראה הכללי זוהר ויפה, חבל שטעם מריר עובר לפה. הורוד הדיף ריח מתקתק ומהאדום נדף ריח לא נעים.
ציון 6
מייק אפ פור אבר, 69 שקל, 10 מ"ל. פתיחה נוחה אך המשיחה פחות. התחושה על השפתיים דביקה, אריזת השפופרת גורמת לאיבוד רב של החומר. המראה הכללי זוהר. הריח מתקתק.
לא פתרון ליובש
היות ומבחר הגלוסים בשוק אדיר, חשוב לנקוט במספר צעדים מקדימים כדי לצמצם את הבחירה. טיפים שסיפקו לנו יועצי הבית של קליניק.
ספוגית או עיפרון. בררי לעצמך מראש איזה של טכניקת שימוש במוצר את מעדיפה, שפופרת, עפרון משיחה או ספוגית. בדקי האם האם את מעוניינת בגוון או רק בברק זוהר.
להשתמש בטסטר. התעקשי להשתמש בטסטר בחנות לפני הקנייה. התחושה על השפתיים שונה באופן קוטבי בין המוצרים השונים, בחרי כמובן את מי שנעים לך.
הנוצצים דומים. אם את הולכת על המראה הנוצץ - הסתפקי בפשוטים, אין הבדל רב בביצועי הנוצצים.
לא במקום שפתון. נשים רבות משתמשות בגלוס כדי להתמודד עם בעית יובש השפתיים, בעיקר בתקופת החורף. נחמד אך לא מספיק. הדרך להתמודד עם שפתיים יבשות וסדוקות היא באמצעות הקפדה על שתיית מים בכמות מספקת, הימנעות מאלכוהול והמנעות מליקוק השפתיים. הרוק מכיל מלחים העלולים לייבש את עור השפתיים והמים שבעור מאיצים התאיידות הלחות מהשפתיים הגורמת ליובש ולסדקים.


מומלצים