שתף קטע נבחר

 

התיק הציבורי: דרעי קיבל מאסר על תנאי וקנס

סוף התיק הציבורי: בקול ענות חלושה למדי הסתיימה פרשת דרעי השנייה, זו שעסקה במעשים שבוצעו במהלך כהונותיו כמנכ"ל משרד הפנים וכשר הפנים. המדינה קיבלה את טיעוני פרקליטיו לפיהם הזמן הרב שחלף מאז, וההליך הפלילי הארוך, הם שיקולים משמעותיים

בית-משפט השלום בירושלים גזר הבוקר (יום ה') על יו"ר ש"ס ושר הפנים לשעבר, אריה דרעי, עונש של שלושה חודשי מאסר על תנאי וקנס בגובה של 10,000 שקלים,  במה שכונה "התיק הציבורי" נגדו.

 

למעשה, קיבלו השופטים את עמדת פרקליטי דרעי לגבי הזמן הרב שחלף מאז ביצוע העבירות: "העובדה שחלפה תקופה של למעלה מ 14 שנה מאז ביצוע העבירה, הינה בעלת משקל רב בתביעת מידת העונש", נכתב בגזר הדין. "במהלכה של תקופת חיים זו התמודד הנאשם עם חקירות והאשמות גדולות ביותר. בתוך תקופה זו נידון בבית המשפט המחוזי, עירער לבית המשפט העליון וריצה מאסר בפועל של שנתיים. בתוך תקופה זו היה במגע שוטף עם רשויות אכיפת החוק והגן על נפשו".

 

השופטים הדגישו: "למעשה, מרותק הנאשם למעלה מ-14 שנים להליכים פליליים, והיה עליו להתמודד עם היקף עצום של חומר החקירה. לכן אי אפשר ולא נכון יהיה שלא להתחשב בחלוף הזמן כנסיבה מקלה מאוד".

 

דרעי הגיב בבית המשפט בסיפוק: "כל ההאשמות נפלו וקרסו. בסוף היום מדינת ישראל לא מאשימה אלא נאשמת". הוא הוסיף: "חשוב לי להדגיש את הביקורת שהטיח בית המשפט העליון בפרקליטות. התיק עלה למדינת ישראל עשרות מיליוני שקלים. בית המשפט השמיע ביקורת, מדוע לא חיברו בין התיקים ולא ביקשו להעמיד לדין מעורבים נוספים. היתה אפליה והפרקליטות והאישים המעורבים צריכים לעשות חשבון נפש".

 

כמו כן אמר דרעי כי הוא מתכוון להוכיח את חפותו בנושא התיק האישי נגדו. "לא נאמרה המלה האחרונה. אני מקווה שלא ייקח לי כל כך הרבה זמן להוכיח את חפותי כמו שלקח לעמוס ברנס. יש לי תחושה קשה של אי עשיית צדק ורדיפה במהלך 14 שנה. אני מרגיש חובה להוכיח את המזימה וההתארגנות שהיתה נגדי".

 

אשתו של דרעי, יפה, אמרה בצאתה מאולם בית המשפט: "בסוף האמת תצא לאור. הם הצליחו במידה מסוימת והוציאו אותו מהעשייה הציבורית. עשו לו את זה כי קצת פחדו ממנו, מהכוח שלו. זה טיפשי כי הכוח שלו היה חיובי".

 

הורשע בפרשה אחת מתוך חמש

 

המדינה ביקשה לגזור על דרעי עונש של מאסר על תנאי וקנס מירבי של 67,300 שקלים. פרקליטו, דן אברבנל, ביקש מנגד מבית המשפט שלא לגזור עליו מאסר על תנאי, ולקבוע עבורו קנס מינימלי.

 

דרעי הורשע לפני חודשיים בפרשת "קול יהודה", אולם זוכה בארבע פרשות נוספות שנכללו ב"כתב האישום הציבורי", דהיינו פרשיות הנוגעות לניצול מעמדו בעת שכיהן כמנכ"ל משרד הפנים וכשר הפנים.

 

בפסק הדין, שניתן פה אחד, קבעו אז השופטים שולמית דותן, חיים לחוביצקי ואהרון פרקש כי "דרעי העמיד עצמו בניגוד עניינים חריף וחמור. נדמה לנו שמצב עניינים כזה לא יכול להתקבל כמעשה כשר, כי אם כמעשה שבו יסוד של ניוון מוסרי, לאמור, של שחיתות".

 

השופטים קבעו שהעברת הכספים "היתה נגועה בפסול שורשי ועמוק" וכן שדרעי "היה מודע לבעייתיות בהקצבה". עוד קבעו השופטים שהפרת אמונים זו "נמצאת עמוק בתחום השחור, בתחום המעשה הפלילי בר העונשין".

 

העביר הקצבה ל"קול יהודה"

 

הפרשה שבה הורשע דרעי מתייחסת להעברת הקצבה בסך 400 אלף שקל עבור עמותת "קול יהודה", שאותה ניהל אחיו יהודה דרעי. ההקצבה הועברה תוך שבעה ימים מרגע שפנה מנהל רשת החינוך התורני של ש"ס, הרב יהודה דנגור, אז גם חבר מועצת העיר ירושלים בבקשה לאשר את ההקצבה.

 

בפרק זמן זה התחייב דרעי להעביר לעיריית ירושלים את סכום הכסף. ההקצבה הועברה לתלמוד התורה ללא אישור ועדת הכספים ומועצת העיר, כמתחייב בחוק ואושרה על ידי ועדת הכספים של עיריית ירושלים רק 13 חודשים לאחר העברת הכסף.

 

בכתב האישום נטען שדרעי ראה בעמותת "קול יהודה" סוג של "אוכלוסיה מקופחת". העמותה קנתה וילה בת שלושה מפלסים בשכונת הר-נוף שבירושלים, בה מתגוררים דרעי ומרבית חברי הנהגת ש"ס, כולל הרב עובדיה יוסף, בסכום של 360 אלף דולר.

 

השופטים קבעו: "בעיני הציבור נתפס מעשה שכזה, תהיינה נסיבותיו אשר תהיינה, כמעשה שיש בו יסוד של שחיתות ועל עובד הציבור מוטלת החובה, הן במישור הערכי-מוסרי, הן במישור הפלילי, העונשי - להעביר את הטיפול בעניינו של אחיו לאדם או גורם אחר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים