טראנסצ'יפ גייסה 19 מ' דולר מרדפוינט וג'י.פי. מורגן
החברה, המפתחת מצלמות דיגיטליות למכשירי סלולר, החלה למכור את מוצריה ברבעון האחרון של 2003, וצופה הנפקה ב-2005
חברת הסטארט-אפ טראנסצ'יפ מרמת גן, המפתחת מצלמות דיגיטליות למכשירי סלולר, השלימה סבב גיוס של 19 מיליון דולר בסבב גיוס רביעי. המשקיעים בסבב היו רדפוינט ונצ'רס האמריקנית, ובנק ההשקעות ג'י.פי מורגן, והשתתפו בו כל המשקיעים הנוכחיים בחברה: מישן ונצ'רס, קדנס דיזיין סיסטמס, אנדרו ויטרבי – מייסד קוואלקום, ומשקיעים אחרים.
מייסד ומנכ"ל החברה, ויקטור אריאל, אמר כי טראנסצ'יפ תשתמש בכספי הגיוס להתרחבות החברה ופתיחת משרד בארה"ב. טראסצ'יפ התחילה למכור את שבבי המצלמות הדיגיטליות לטלפונים סלולרים שפיתחה ברבעון האחרון של 2003, באמצעות הסכם שחתמה עם, חברת arima, יצרנית טלפונים סלולריים עבור סוני אריקסון, טושיבה, ועוד.
"אנחנו יודעים לעשות מצלמה משולבת על מודול אחד, הכוללת מערך של גלאים, מעבד DSP לעיבוד ודחיסת תמונה, וזה מושך את הלקוחות. אנחנו יודעים גם לספק איכות תמונה טובה יותר, אמר אריאל.
לדבריו, העובדה שג'י.פי' מורגן הצטרפה למשקיעים בסבב, מעידה על האינטרס שלהם להנפיק את החברה כאשר זו תהיה רווחית, ותציג מספר רבעונים של גידול במכירות. אריאל מעריך החברה תונפק לקראת 2005.
עד כה גייסה החברה 12 מיליון דולר, ועוד 2 מיליון דולר מהמדען הראשי. החברה מעסיקה כ-60 עובדים, רובם בישראל.


מומלצים