שתף קטע נבחר
 

עוגיות שקדים

עוגיות שקדים צרפתיות דקות, פריכות ומיוחדות בצורת מלבנים, שמתוכם מבצבצות פיסות שבבי שקדים לבנים דקיקים. נפלאות עם תה או קפה, או כשי לחברים. ההכנה קצרה ופשוטה

 

חומרים (כ-100 עוגיות):

2 כוסות קמח

1/4 כפית אבקת סודה

1/4 כפית מלח

125 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

1/2 כפית קינמון

1/3 כוס מים

1 כוס סוכר חום בהיר

1 כוס שקדים מולבנים, פרוסים

 

כלים:

3 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה

 

הכנה:

1. מנפים את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.

 

2. בסיר גדול מחממים את החמאה, הקינמון והמים רק עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מצננים לחום פושר ומוסיפים פנימה את תערובת הקמח ואת השקדים, ומערבבים.

 

3. מחלקים את הבצק לשניים ומניחים כל חתיכת בצק על נייר אפייה או פרגמנט גדול. מעצבים מכל בצק מלבן באורך כ-20 ס"מ, ברוחב 6 ס"מ ובגובה 3 ס"מ. מיישרים את קווי המלבן בעזרת סכין גדולה ועוטפים כל מלבן בנייר האפייה. שמים על תבנית שטוחה ומניחים במקרר לייצוב 2-3 שעות עד שהמלבנים קשים.

 

4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).

 

5. פורסים את העוגיות לעובי 1/4 ס"מ, ומניחים על התבניות עם מרווחים ביניהן. אופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מצננים בתבנית על רשת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים