פשטידת פלפלים, גבינת עזים וזעתר טרי
לארוע חגיגי, בראנץ, או סתם ארוחת ערב חלבית. דניה זגדון ולילך גרמן מציעות מתכון עשיר, טעים ולא דיאטטי כלל
לבצק:
2 כוסות קמח מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
170 גרם חמאה
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת דק
1/2 גביע קרם פרש (אפשר להחליף בשמנת חמוצה)
למילוי:
5 פלפלים אדומים
1 גביע קרם פרש, או שמנת חמוצה
2 ביצים
1/2 חבילת גבינת עיזים (פרומעז)
גביע שמנת מתוקה (250 מ"ל)
מלח ופלפל
עלי זעתר טריים
1 חלמון להברשה
הכנה:
1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לבצק מערבים קמח, מלח, אבקת אפייה גבינה וחמאה עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את הקרם פרש וממשיכים לערבב עד שהבצק ניתק מדפנות הקערה. יוצרים כדור (לא ללוש) ,עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר.
2. מכינים את המילוי: קולים פלפלים אדומים בתנור כ-10 דקות בחום גבוה. שמים את הפלפלים בשקית ניילון לאידוי, מחכים כ-10 דקות, ומקלפים.
3. בקערה טורפים את הביצים, השמנת החמוצה והמתוקה, מלח ופלפל.
4. מרדדים את את הבצק, ומעבירים לתבנית קיש בקוטר 28 ס"מ, או ל- 8 תבניות אישיות.
5. מסדרים בשכבות רצועות פלפל קלוי, עלי זעתר, וחתיכות גבינת פרומעז. שופכים את תערובת השמנת והביצים ומסדרים שכבה נוספת של פלפלים זעתר וגבינה. מורחים חלמון ביצה עם מעט מים על שולי הבצק.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-40 דקות.
דניה זגדון היא צלמת אוכל מקצועית, מעבירה קורסי צילום לחובבים ומבשלת בזמנה הפנוי. לאתר הבית שלה לחצו כאן .
לילך גרמן היא שפית שמתמחה בבישול ועיצוב אמנותי בקייטרינג לארועי גורמה אינטימיים. לאתר הבית שלה לחצו כאן .


