המתכונים של בני סיידא לשבועות
בני סיידא התארח אתמול בפורום האוכל של ynet לכבוד חג השבועות וענה לשאלות הגולשים. הנה מבחר מהמתכונים שהוא חלק עימנו
קישואים ממולאים ברוטב יוגורט | ![]() | פשטידת כרישה ופטריות | ![]() | מאפה קישואים ועשבי תיבול | ![]() | מוס מסקרפונה בניחוח אמרטו |
המרכיבים:
10 קישואים, רצוי זוקיני, מרוקנים מתוכנם ומוכנים למילוי
1 ביצה טרופה
1 כוס קמח
שמן לטיגון
מלח
פלפל
למלית:
300 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינת קשקבל
1 ביצה
לרוטב יוגורט:
2 גביעי יוגורט
4 כפות שמיר, קצוץ
4 שיני שום, כתושות
מלח
1 כפית שטוחה סוכר
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את הקישואים. בביצה טרופה ובקמח ובביצה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- מסדרים את הקישואים המטוגנים בסיר בישול שטוח, מוסיפים מעט משמן הטיגון, מלח, פלפל ומים בגובה הקישואים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה - ללא מכסה - עד שרוב הנוזלים מתאדים.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים עם הקישואים.
המרכיבים:
80 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
3 כרישות, קצוצות (רק החלק הלבן)
סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
3 ביצים
1 מכל שמנת מתוקה
1 גביע יוגורט
200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
200 גרם גבינת פטה, מגוררת
1 צרור עירית, קצוצה
1 כוס קמח תופח
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- במחבת, ממיסים את החמאה והשמן, מוסיפים בצל וכרישה ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עד שלא נשארים נוזלים במחבת. מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערת המלית את הביצים, השמנת המתוקה, היוגורט, הגבינות, העירית והקמח. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-45 דקות.
המרכיבים:
1 ק"ג קישואים, רצוי זוקיני, מגוררים על מגררת דקה
1 כפית מלח
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר, פטרוזיליה, טימין, עירית)
3 ביצים
1 גביע גבינה לבנה 3%
1 גביע יוגורט
2-3 כפות פרורי לחם
מלח ופלפל לתיבול
אופן ההכנה:
- מניחים את הקישואים המגוררים במסננת, מוסיפים כפית מלח, מערבבים ומשהים לשעה. סוחטים היטב את הקישואים בין כפות הידיים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקישואים את עשבי התיבול, הביצים, הגבינה הלבנה 3, היוגורט, ופרורי הלחם. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לתבנית עגולה בגודל 24 ס"מ - משומנת - ואופים עד להזהבה בחום של 180 מעלות צלזיוס.
המרכיבים:
500 גרם גבינת מסקרפונה
5 חלמונים
3/4 כוס סוכר
4 כפות ליקר אמרטו
1 מכל שמנת מתוקה לקצפת
להגשה:
פטל טרי (אפשר למצוא בחנויות הירקות)
אופן ההכנה:
- מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקצף תפוח ובהיר (כ-6 דקות), מוסיפים את הגבינה ואת ליקר האמרטו ומקציפים לקציפה אחידה.
- מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם תערובת הגבינה.
- יוצקים לגביעי זכוכית ומקררים במשך לילה.
- לפני ההגשה מקשטים בפטל טרי, מאבקים באבקת סוכר ומגישים. אפשר להחליף את הפטל בתות שדה.


