שתף קטע נבחר
 

המתכונים של בני סיידא לשבועות

בני סיידא התארח אתמול בפורום האוכל של ynet לכבוד חג השבועות וענה לשאלות הגולשים. הנה מבחר מהמתכונים שהוא חלק עימנו

קישואים ממולאים ברוטב יוגורט פשטידת כרישה ופטריות מאפה קישואים ועשבי תיבול מוס מסקרפונה בניחוח אמרטו 

קישואים ממולאים ברוטב יוגורט

 

המרכיבים:

10 קישואים, רצוי זוקיני, מרוקנים מתוכנם ומוכנים למילוי

1 ביצה טרופה

1 כוס קמח

שמן לטיגון

מלח

פלפל

למלית:

300 גרם גבינה בולגרית

100 גרם גבינת קשקבל

1 ביצה

לרוטב יוגורט:

2 גביעי יוגורט

4 כפות שמיר, קצוץ

4 שיני שום, כתושות

מלח

1 כפית שטוחה סוכר

3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את הקישואים. בביצה טרופה ובקמח ובביצה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  2. מסדרים את הקישואים המטוגנים בסיר בישול שטוח, מוסיפים מעט משמן הטיגון, מלח, פלפל ומים בגובה הקישואים.
  3. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה - ללא מכסה - עד שרוב הנוזלים מתאדים.
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים עם הקישואים.

 

חזור למעלה
פשטידת כרישה ופטריות

 

המרכיבים:

80 גרם חמאה

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

3 כרישות, קצוצות (רק החלק הלבן)

סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות

3 ביצים

1 מכל שמנת מתוקה

1 גביע יוגורט

200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

200 גרם גבינת פטה, מגוררת

1 צרור עירית, קצוצה

1 כוס קמח תופח

מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת, ממיסים את החמאה והשמן, מוסיפים בצל וכרישה ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עד שלא נשארים נוזלים במחבת. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערת המלית את הביצים, השמנת המתוקה, היוגורט, הגבינות, העירית והקמח. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-45 דקות.

 

חזור למעלה
מאפה קישואים ועשבי תיבול

 

המרכיבים:

1 ק"ג קישואים, רצוי זוקיני, מגוררים על מגררת דקה

1 כפית מלח

1 כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר, פטרוזיליה, טימין, עירית)

3 ביצים

1 גביע גבינה לבנה 3%

1 גביע יוגורט

2-3 כפות פרורי לחם

מלח ופלפל לתיבול

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הקישואים המגוררים במסננת, מוסיפים כפית מלח, מערבבים ומשהים לשעה. סוחטים היטב את הקישואים בין כפות הידיים ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקישואים את עשבי התיבול, הביצים, הגבינה הלבנה 3, היוגורט, ופרורי הלחם. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית עגולה בגודל 24 ס"מ - משומנת - ואופים עד להזהבה בחום של 180 מעלות צלזיוס.

 

חזור למעלה
מוס מסקרפונה בניחוח אמרטו

 

המרכיבים:

500 גרם גבינת מסקרפונה

5 חלמונים

3/4 כוס סוכר

4 כפות ליקר אמרטו

1 מכל שמנת מתוקה לקצפת

להגשה:

פטל טרי (אפשר למצוא בחנויות הירקות)

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקצף תפוח ובהיר (כ-6 דקות), מוסיפים את הגבינה ואת ליקר האמרטו ומקציפים לקציפה אחידה.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם תערובת הגבינה.
  3. יוצקים לגביעי זכוכית ומקררים במשך לילה.
  4. לפני ההגשה מקשטים בפטל טרי, מאבקים באבקת סוכר ומגישים. אפשר להחליף את הפטל בתות שדה.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאפה קישואים
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים