סבן נפגש עם נתניהו בעניין רכישת בזק
איש העסקים הישראלי-אמריקני חיים סבן, שהגיע לחופשה בישראל, נפגש עם שר האוצר ועם שר התמ"ת בנוגע לרכישת בזק
איש העסקים הישראלי-אמריקני חיים סבן הגיע לישראל ונפגש שלשום עם שר האוצר, בנימין נתניהו. השניים דנו באפשרות שסבן ירכוש את השליטה בחברת בזק. כך נודע ל"ידיעות אחרונות".
סבן נפגש באותו עניין גם עם שר התמ"ת, אהוד אולמרט. סבן הגיע לישראל לחופשה פרטית של שבועיים עם משפחתו, והוא מנצל את שהותו לפגישות בעניין רכישת בזק.
ל"ידיעות אחרונות" נודע עוד, כי ראשי בזק וראשי רשות החברות הממשלתיות ערכו מצגת מפורטת על החברה בפני סבן ושותפו בקבוצה לרכישת בזק, בני אלג'ם. גורמים המקורבים לסבן ולאלג'ם מסרו כי השניים התרשמו מאוד מהמצגת, שארכה כשעתיים.
השבוע אישרה ועדת השרים לענייני הפרטה את המשך הליך מכירת גרעין השליטה של בזק וקבעה כי בשלב ראשון יימכרו 30% ממניות בזק.
לרוכש תינתן אופציה לרכישת כ-10% נוספים, בתוך מסגרת זמן מוגדרת מראש. מבחינת המדינה, רכישת גרעין השליטה של בזק על-ידי סבן ושותפיו היא אופציה מצוינת - שכן סבן הוא ישראלי, ובעל הון נדרש לעיסקה בסדר גודל כזה. סבן עדיין לא החליט אם יתמודד במכרז.
המודעה על המכרז לרכישת בזק צפויה להתפרסם בסוף אוגוסט, ובה יוזמנו המעוניינים להגיש הצעות לרכישה. לאחר כחודשיים ייפתחו חדרי המידע של בזק, ובהם יוכלו המעוניינים לקבל פרטים עיסקיים על החברה.
בחודשים האחרונים עוסקים ראשי בזק וראשי רשות החברות הממשלתיות בהצגת החברה בפני משקיעים פוטנציאליים בישראל ובחו"ל. לפני כחודשיים בוצע סבב מצגות בלונדון, על-ידי מנכ"ל בזק, אמנון דיק, וסמנכ"ל הכספים רון אילון.
בין החברות הישראליות שצפו במצגת נכללת החברה לישראל. מריל-לינץ', יועצת ההפרטה הרשמית של המדינה בהפרטת בזק, פנתה
במהלך החודשים האחרונים לכ-40 גופים במטרה לעניינם ברכישת גרעין השליטה של בזק.
בין המתעניינים המובילים, נוסף לסבן, הועלו שמותיהם של קבוצת קרנות השקעות בינלאומיות הצפויות להתאגד בראשות הלורד
יאנג, וכן קבוצת אי.די.בי, בראשות נוחי דנקנר.