שתף קטע נבחר

עיקרי המלצות דו"ח בכר לרפורמה בשוק ההון

הבנקים יופרדו באופן הדרגתי מקופות הגמל וקרנות הנאמנות בתוך 3 ו-4 שנים בהתאמה; הבנקים ימכרו אחזקותיהם בחברות הביטוח ויוכלו להפיץ מוצרי ביטוח ופנסיה; דמי ההפצה ייגבו ישירות מהלקוחות ולא מחברות הניהול; נתח השוק בקופות הגמל יוגבל ל-15% ובקרנות נאמנות ל-20%

עיקרי המלצות ועדת בכר לרפורמה בשוק ההון פורסמו היום, באופן רשמי, והוצגו על ידי שר האוצר בנימין נתניהו, ומנכ"ל משרד האוצר, יוסי בכר. 

 

עיקרי המלצות דו"ח בכר: 

 

- הבנקים ייפרדו מקופות הגמל בתוך 3 שנים ומקרנות הנאמנות בתוך 4 שנים. הפרדת קופות הגמל וקרנות הנאמנות מהבנקים תבוצע באופן הדרגתי. קופות הגמל יופרדו כך שבתוך שנה מיישום הרפורמה ירד שיעור הנכסים המנוהלים על ידי הבנקים ל-80% (לעומת השיעור כיום), בתוך שנתיים ל-40%, ובתוך שלוש שנים ל-0%. בקרנות הנאמנות – השיעור יירד ל-0% בתוך ארבע שנים. 

 

- הבנקים לא יוכלו להחזיק במניות בחברה לניהול קופות גמל או בקופות גמל ולא יהיו בעלי עניין (אחזקה של יותר מ-5%) בחברה בעלת עניין בקופת גמל או קרנות נאמנות. בעל עניין בבנק לא יהיה בעל עניין בקופת גמל או בקרן נאמנות.

 

- הבנקים ימכרו את אחזקותיהם בחברות הביטוח ויורשו להפיץ מוצרי ביטוח ופנסיה. הבנקים הקטנים (עם הון עצמי הקטן מ-10 מיליאר שקל) יוכלו להפיץ מוצרי ביטוח ופנסיה לאחר מכירות קופות הגמל והאחזקות בביטוח, קרי כעבור 3 שנים. הבנקים הגדולים יוכלו להפיץ מוצרי ביטוח ופנסיה רק לאחר מכירת קופות הגמל, האחזקות בביטוח, וקרנות הנאמנות, קרי 4 שנים.

 

- הבנקים לא יגבו את דמי ההפצה מחברות ניהול הקופות והקרנות אלא באופן ישיר מהלקוחות. 

 

- יוקמו מחלקות ייעוץ מהימנות שלא יהיו להן אינטרסים זרים בייעוץ. 

 

- יחוקק חוק קופות גמל שיסיד את כללי הפיקוח והאכיפה לגבי קופות גמל. 

 

- קוני הנכסים של הבנקים לא יורשו להחזיק יותר מ-15% באפיקי החיסכון לטווח ארוך וביותר מ-20% משוק קרנות הנאמנות. 

 

-הגבלות בחיתום: גוף לא יוכל לשמש חתם אם יתרת חובו של המנפיק לחתם עולה על 5 מיליון שקל, או שמהווה יותר מ-10% מסך ההתחייבויות הפיננסיות של המנפיק. חתם לא יוכל למכור 5% או יותר משווי ניירות הערך המוצע בהנפקה בה הוא משמש חתם, לעצמו, למוסדיים וללקוחות חברות ניהול התיקים בהם הוא שולט.

 

לדו"ח המלא של ועדת בכר באתר האוצר לחץ כאן.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יוסי בכר, מנכ"ל משרד האוצר
יוסי בכר, מנכ"ל משרד האוצר
מומלצים