שתף קטע נבחר

 

המתח עולה: איך לחסוך בחשמל בחורף

זה הזמן להסיר את האבק מתנורי החימום ולהתכונן לחשבון החשמל המנופח של החורף. כמה יעלה השנה להפעיל רדיאטור, כמה תנור ספירלה ומתי משתלם לחמם עם מזגן. וגם: איך להתגונן מפני נפילות מתח

מזג האוויר הקר שפרץ בבת אחת מריץ את כולנו להתחמם מעט ליד התנור. ובמה וכמה מחממים? 91% מהישראלים נוהגים לחמם את ביתם בחורף. כך העלה סקר שערכה חברת אלקטרה לקראת החורף.

 

מבדיקת הרגלי הצריכה של הישראלים מסתבר שהם צרכני חימום נבונים. 62% מהם מחממים במזגן או במיזוג מרכזי, 11% בתנור חשמלי, 6% ברדיאטורים או במאיידים, 5% בהסקה מרכזית, 3% בקמין, באח או בגז ו-2% משתמשים במפזרי חום.

 

44% מהאנשים שמחממים את ביתם בחודשים ינואר-פברואר, כך מעלה הסקר, עושים זאת כל יום, ואילו 53% מחממים מדי פעם רק כשממש קר. משך החימום הממוצע ביום עומד על 6 שעות, כאשר מבין המחממים כל יום, הרוב (73%) מחממים את הבית בשעות הערב, 37% בשעות אחר-הצהריים, 27% בלילה כשהם הולכים לישון, 25% בבוקר, 17% בצהריים ורק 8% מחממים כל היום.

 

התשובה לשאלה באיזה אמצעי חימום הכי משתלם להשתמש לא השתנתה השנה. המזגן היה ונשאר אמצעי החימום הזול ביותר, בהשוואה לכל אמצעי חימום חשמלי או כזה המופעל על-ידי מקור אנרגיה אחר כמו גז, סולר או נפט. צריכת החשמל של מזגן לחימום עומדת על כשליש מצריכת החשמל של כל מכשיר חשמלי אחר לחימום אותו חדר.

 

המזגן משתלם למרות ההשקעה הראשונית ברכישתו כאשר, כמובן, צריך להביא בחשבון שהתועלות מהמזגן באות לידי ניצול גם בשאר חודשי השנה.


כמה עולה להתחמם בחורף

כמה עולה להתחמם בחורף
המכשיר הספק המכשיר עלות ההפעלה לשעה (בשקלים)
מזגן חלון 0.8-3.1 קילווט 0.4-1.56
מזגן מפוצל 1-4.9 קילוואט 0.5-2.46
קונווקטור 0.5-3.5 קילוואט 0.25-1.76 שקל
תנור ספירלה 1.2-3.2 קילוואט 0.6-1.61 שקל
מפזר חום 2-3 קילוואט 1-1.51 שקל
רדיאטור 2-2.5 קילוואט 1-1.25 שקל
מערכת חימום תת רצפתית 0.1-0.16 קילוואט למ"ר 0.05-0.08 שקל למ"ר
 

צריכת החשמל לחימום משתנה לא רק בהתאם לסוג המכשיר, ההספק שלו ויעילותו, מסביר בני כהן, ממ מנהל מחלקת ייעול הצריכה בחברת החשמל, אלא בהתאם לשורה ארוכה של משתנים, בעיקר גודל וצורת החלל המיועד לחימום, רמת החימום התרמי, כיוון החדר, מיקום הדירה בתוך הבניין, אזור האקלים, כמות פליטות החום בחדר, רמת החום הרצויה בחדר ועוד.

 

ניצול יעיל ונכון

 

מה חשוב לדעת כאשר אתם משתמשים במכשיר חימום כלשהו? בסיוע מחלקת ייעול הצריכה בחברת חשמל ליקטנו עצות חשובות.

 

הוראות הפעלה. לפני ההפעלה הראשונית של כל אמצעי חימום מכל סוג שהוא, חשוב לקרוא היטב וללמוד את הוראות ההפעלה וכללי הבטיחות.

 

בעיות נשימה. בחדרי ילדים וקשישים מומלץ לחמם באמצעות מזגנים, בתנאי שאף אחד מהנמצאים בחדר לא סובל מבעיות נשימה שעלולות להחריף בשל רגישות לתנועת אוויר מואצת או לאוויר יבש. דרך להתמודד עם הבעיה היא להשתמש באמצעי המוסיף לחות לחדר, כמו מכשיר אדים, ובתנאי שניתן למקמו במקום שאיננו מהווה סכנה בטיחותית. ניתן גם להשתמש בתנורים עם שמן (רדיאטורים) או קונבקטורים המפזרים את האוויר החם בחדר ללא מאוורר והאוויר החם יוצא החוצה.

 

מפסק פחת. חשוב לוודא שבלוח הדירתי מותקנים שני סוגי מפסקים עיקריים המעלים את רמת הנוחות והבטיחות במתקן - מפסק אוטומטי ראשי ומפסק מגן נגד התחשמלות (מפסק פחת), שהתקנתם נעשית על-ידי חשמלאי מומחה בלבד. מומלץ לבצע בדיקת תקינות של המפסקים אחת לחודשיים.

 

חוק החשמל מחייב זה עשר שנים התקנת מפסק אוטומטי ראשי זעיר בלוח הדירה וכן מפסק מגן נגד התחשמלות. אם אין כאלו בדירתכם, או לחלופין אם אתם לא יודעים איך מזהים אותם, מומלץ להזמין חשמלאי מורשה לוודא את העניין.

 

לא להתפשט. מומלץ להסתובב בבית בלבוש חם ונוח ולהסתפק בטמפרטורה של 20-18 מעלות צלסיוס. כל העלאה של הטמפרטורה במעלה אחת מעלה את צריכת החשמל ב-5% ואת העלויות בהתאם.

 

אוויר למטה. האוויר היותר חמים נמצא בחלק העליון של החלל המחומם, לכן חשוב לכוון את פתחי פיזור החום של מכשיר החימום לכיוון מטה כדי להבטיח זרימת אוויר חופשית מהמכשיר אל החדר.

 

שעון שבת. כאשר יוצאים מהבית יש להפסיק את פעולת מכשירי החימום. אם אתם רוצים שהבית יהיה חם כאשר אתם חוזרים אליו, ניתן לחבר לרוב התנורים, רדיאטורים למשל, ואפילו למזגנים שעוני שבת אישיים המשמשים בדרך כלל את שומרי השבת, אבל יכולים גם לשמש בשאר ימות השבוע כדי לכוון את הדלקת התנור בשעה מסוימת, לקראת שובכם הביתה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים