שתף קטע נבחר
 

שני מתכוני לוקוס

שף צ'רלי פדידה, סגן שף בכיר במלון שרתון תל אביב, בשני מתכוני דג לוקוס, שהוא אחד הדגים המקומיים הטעימים ביותר. מתכונים מרשימים שאפשר להכין בקלות במטבח הביתי

מדליוני לוקוס צרובים עם גרגירי חרדל ובצל ירוק, על עלי בייבי בתחמיץ הדרים

 

החומרים:

פילה של דג לוקוס במשקל 180 גרם (מבקשים מהמוכר בחנות הדגים שיפלט עבורכם)

100 גרם עלי בייבי

1/2 כפית גרגירי חרדל

40 גרם חמאה

1/4 תפוז

1/4 אשכולית

8 כפות שמן תירס

מעט פרמזן מגורר, לקישוט

2 גבעולי בצל ירוק

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה :

  1. חותכים את הדג ל-3 מדליונים, בגודל שווה. מערבבים בקערה את החרדל, הבצל ירוק ומעט מלח ופלפל. מורחים את הדג בתערובת התיבול.
  2. קולפים את התפוז והאשכולית ומוציאים פילטים ושומרים בצד. את שאריות התפוז והאשכולית סוחטים היטב ביד, לתוך קערה קטנה.
  3. מחממים חמאה במחבת וצורבים את המדליונים עד להזהבה משני הצדדים.
  4. מכינים את וינגרט ההדרים: לתוך הקערה עם המיץ מוסיפים שמן תירס, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  5. יצקים את הוינגרט על עלי הבייבי, ומערבבים היטב.
  6. מניחים את עלי הבייבי במרכז הצלחת ומקשטים עם פרוסות התפוז והאשכולית ומעט פרמזן. מניחים מסביב את שלושת מדליוני הדג ומגישים.

 

סביצ'ה לוקוס בתחמיץ פיקנטי, על לחם קלוי

 

החומרים:

200 גרם פילה של דג לוקוס טרי

1/2 כפית גרגירי כוסברה כתושים

1/4 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות

1/2 עגבניה קלופה וחתוכה לרצועות דקות

צילום: צ'רלי פדידה

מיץ מלימון אחד

2 כפיות כוסברה קצוצה גס

1/4 בצל סגול חתוך לרצועות דקות

מלח לפי הטעם

6 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הדג לרצועות דקות ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים את כל החומרים ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. מסדרים שתי פרוסות של לחם קלוי בכל צלחת. מניחים מחצית מכמות הסביצ'ה על הלחם ומגישים מייד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים