יפו: בעל מזנון שווארמה נרצח ביריות ברחוב
שני אלמונים נסעו על קטנוע, עצרו במזנון שווארמה ברחוב יפת בעיר ואחד מהם ירה לעבר עלי ריחן (45). מותו נקבע במקום. המשטרה פתחה בסריקות אחר חשודים ומעריכים כי הוא נרצח במסגרת מלחמת כנופיות ותיקה בעיר. לפנות בוקר נפצעו בינוני עד קשה שלושה שוהים בלתי חוקיים בפרדס דקה בעיר. נעצר חשוד בירי
רצח ברחוב ראשי לאור היום: אלמוני רצח הבוקר (יום א') ביריות את עלי ריחן, בן 45, בחנות השווארמה של משפחתו ברחוב יפת ביפו. סמוך לשעה 10:30 התקבלה הודעה במשטרה על יריות סמוך למזנון ברחוב יפת 76. כוחות משטרה ומד"א הגיעו למקום.
במשטרה מעריכים כי ריחן נרצח במסגרת סכסוך משפחות ביפו, ובעקבות עדותו לפני כעשור במשפט נגד משפחת חמאד. חקירת הרצח הועברה ליחידה המרכזית של משטרת מחוז תל אביב.
ריחן ברח בעבר לירדן, מחשש לחייו, שהה שם מספר שנים וחזר לארץ לפני מספר חודשים. הוא נכנס לעסק המשפחתי, חנות השווארמה, שבה נרצח. הוא ניצל בעבר ממספר ניסיונות חיסול, שהבולט שבהם היה לפני כ-6 שנים, כאשר פוצצו את מכוניתו. לפני כ-10 שנים הוא שימש עד תביעה באחד מניסיונות החיסול שלו. אחיו נרצח לפני מספר שנים וגופתו נמצאה באזור השרון.
כ-15 שנה נמשכת מלחמת החמולות בין משפחת חמאד לבין משפחות עאשור ואטרש. הרקע לסכסוך הוא משפחתי ופלילי וריחן היה מקורב למשפחת עאשור.
הסכסוך החל כשמחמוד חמאד היה נשוי לוופא עאשור. סכסוך שהתפתח בין בני הזוג הידרדר מהר מאוד למאבק דמים בין המשפחות. בינואר 1991 רצח רמזי חמאד את האחים יוסף וחמיס עאשור. לאחר מכן נרצח כמאל עאשור ומשפחת אטרש, המקורבת למשפחת עאשור, הצטרפה לסכסוך, במסגרתו נרצחו למעלה מ-13 בני אדם.
מעדויות שנאספו על-ידי השוטרים, עולה כי שני אלמונים, שרכבו ככל הנראה על קטנוע, עברו ליד חנות השווארמה של ריחן ואחד מהם ירה לעברו ופגע בו. לאחר מכן, נמלטו השניים מהמקום. המשטרה החלה בסריקות אחר המתנקש.
באירוע אחר שהיה ביפו, שלא קשור לרצח, נפצעו שני שוהים בלתי חוקיים מחברון באורח קשה ואחד באורח בינוני, ביריות בפרדס דקה, ברחוב סהרון. השלושה הגיעו ברכב פרטי לבית החולים וולפסון בחולון כדי לקבל טיפול רפואי.
המשטרה מסרה כי אלמוני הגיע למקום, ירה לעבר השלושה ונמלט. הרקע לאירוע הוא פלילי ומספר חשודים עוכבו לחקירה. תושב יפו בן 25 נעצר בחשד לביצוע הירי.

