שתף קטע נבחר

 

אישום: אורתופד ביצע מעשים מגונים במטופלות

ד"ר יואל שזר, בן 67, ששימש בעבר כסגן מנהל המחלקה האורתופדית בבית החולים בנהריה, וכרופא במרפאת קופת חולים מכבי, מואשם כי ביצע מעשים מגונים בשתי נשים שהגיעו להיבדק אצלו, ומאוחר יותר גם בשתי תחקירניות של תוכנית הטלוויזיה "כלבוטק"

פרקליטות מחוז חיפה הגישה לפני מספר ימים לבית המשפט השלום בעיר כתב אישום נגד רופא תושב נהריה, ששימש בעבר כסגן מנהל המחלקה האורתופדית בבית החולים בעיר, וכרופא במרפאת קופת חולים מכבי. על-פי כתב האישום, ביצע ד"ר יואל שזר, בן 67, מעשים מגונים בשתי נשים שהגיעו להיבדק אצלו, ומאוחר יותר גם בשתי תחקירניות של תוכנית הטלוויזיה "כלבוטק".

 

על-פי כתב האישום הראשון, הגיעה למרפאתו של האורתופד בחודש נובמבר 2002, אישה בת 31 שנפצעה בתאונת אופנוע. בכתב האישום נטען כי למרות שהתלוננה על כאבים בכתפה ובצווארה, ביקש ממנה הרופא להתפשט והחל לגעת ולמשש את שדיה. כאשר דרשה לדעת מדוע הוא עושה זאת, הסביר כי עליו לבדוק שאין בחזה שטפי דם כתוצאה מהתאונה.

 

מאוחר יותר, נטען, הציע למתלוננת כי אם אין מי שימרח לה משחה נגד כאבים שהציע לה, הוא מוכן לעשות זאת. במועד מאוחר יותר שאל הרופא אם יש לה חבר, וכשענתה בשלילה אמר כי הוא מוכן להיות חברה. בבדיקה נוספת שערך הרופא למתלוננת זו, נגע שוב בשדיה. בכתב האישום מצוין כי ברשומות הרפואיות שניהל בדבר טיפולו באישה, לא ציין כי בדק את חזה לצורך גילוי שטפי דם.

 

באישום השני מתואר כיצד טיפל הרופא בצעירה בת 23, שסבלה מכאבים בכתפה, לאחר עיסוי לא מוצלח שקיבלה בבית מלון. גם במקרה זה נגע הרופא מספר פעמים בחזה, ולא באזור שבו סבלה מכאבים.

 

שתי הנשים פנו בעקבות המפגש עם הרופא לתוכנית התחקירים "כלבוטק". מטעם התוכנית הגיעו שתי תחקירניות שונות לרופא, ובשני המקרים העדיף, כך נטען באישום, למשש את חזן במקום את האזורים בהם טענו כי הן סובלות מכאבים. לשאלתן השיב הרופא כי הוא בודק את חזן בכדי לקבוע שאין בו גושים או גידולים סרטניים.

 

הרופא הנאשם סיים לפני כשנתיים את עבודתו בבית החולים בנהריה.

 

עורכת הדין תמי אולמן מחיפה, המייצגת את הרופא, אמרה שכתב האישום עדיין לא הגיע לידיהם, אבל "חבל שאנחנו צריכים לשמוע מהתקשורת על כך שהוגש כתב אישום". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים