שתף קטע נבחר
 

לעבודה בישראל דרושים: סינים דוברי עברית

משרדי הפנים והחוץ הוציאו הנחיה מוזרה: עובדים סינים שאינם מדברים עברית לא יוכלו להיכנס לארץ ולעסוק בעבודות סיעוד

זוהי ללא ספק אחת ההנחיות המוזרות ביותר שניתנו בארץ: עובדים סינים שאינם מדברים עברית לא יורשו להיכנס לארץ הקודש ולעסוק בעבודות סיעודיות. על ההנחיה המוזרה הזו חתומים משרדי הפנים והחוץ. במשרד הפנים אף אמרו כי אם סינים ילמדו עברית או אנגלית – ההנחיה תישקל מחדש.

 

מינהל האוכלוסין במשרד הפנים, בשיתוף המחלקה הקונסולרית במשרד החוץ, הוציא אתמול את ההנחיה בטענה שאי ידית השפה העברית, מקשה על מעסיקיהם הישראלים של העובדים, ולכן המשרד נאלץ לבטל את ההתקשרות עם העובדים הסיעודיים. יצוין כי בעצם ההנחיה הפכה סין למדינה היחידה שאין להביא ממנה עובדים זרים.

 

בארגון "קו לעובד", שמסייע לעובדים זרים, דווקא תומכים בהנחיה החדשה. מהארגון נמסר כי כל עובד סיני משלם כעשרות אלפים שקלים כדי להגיע לארץ, והחשש הוא כי עובדים שלא יוכלו לתקשר עם מעסיקים ייפלטו מעבודתם ויגורשו מהארץ. מהארגון אף נמסר כי הם ביקשו להפסיק את הבאתם של עובדים סיעודיים שאינם דוברי אנגלית, ולא את כל העובדים הסיעודיים.

 

ראש מינהל אוכלוסין במשרד הפנים, ששי קציר, הסביר אמש את ההחלטה: "הנפגעים העיקריים במקרה הזה הם העובדים הסיניים שבאים לעבוד בענף הסיעוד. יש להם בעיה אמיתית לתקשר עם הסיעודיים. יש לנו מקרים שכעבור יום יומיים הם נפלטו ואז הם מסתובבים ומחפשים מקומות עבודה אחרים, ומי שמחפש מקום – גם מנצלים אותו. לכן ההחלטה באה להגן על מאות העובדים הסיעודיים הסינים".

 

את יקי גרנט, בעל חברת סיעוד המביאה עובדים מסין, ההסברים האלה לא מספקים: אתמול הוא שיגר מכתב דחוף לשגריר סין בישראל: "האם הפיליפינים הם דוברי עברית? אנחנו מביאים סינים וסיניות שהם אחים בהכשרתם והם עוברים קורס בעברית, ורובם דוברי אנגלית".

 

"במשרד הפנים לא יודעים שרוב העולם אינו מדבר עברית? ואם יש חולה ממוצא מרוקאי אז צריך להביא לו סיני דובר מרוקנית? " זעם גרנט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים