סקירה: מחשבים ניידים במחירים טובים
רוצים לקנות מחשב נייד במחיר נמוך? הסקירה הבאה עשויה לעזור. למה לצפות ממחשבים ניידים במחירים נוחים, למי הם מתאימים, מהם הטיפים החשובים ואילו מחשבים הכי מומלצים
מחשבים ניידים עדיין יקרים יותר ממחשבים שולחניים, אולם אנשים רבים קונים ניידים זולים, בפחות מ-5500 שקלים. מחשבים ברמת המחירים הזו היו בעבר שם נרדף לאיכות ירודה, אך היום אפשר למצוא מחשבים המציעים ביצועים סבירים במחירים שווים לכל נפש.
חשוב לציין, מחשבים ניידים זולים לא מצטיינים בזמן סוללה, ואינם דקים וקלילים, אבל הם מתמודדים בהצלחה עם המשימות התובעניות ביותר - ועם הקמצנות המושרשת של מנהל הבנק שלכם. למעשה ההבדלים בעוצמה וביצועים די שוליים, בהשוואה למחשבים יוקרתיים יותר. אם אינכם מתכוונים לערוך וידאו, או לשחק בגרסה הבאה של Doom, המשיכו לקרוא.
הגדרת הערך
מחשבים מקטגוריה זו, המכונה "מחשבי ערך" (Value) היו בעבר נחלתם של יצרנים מתמחים. היום כולם מייצרים כאלה, לרבות ענקיות כמו HP ו-Dell, והם מגיעים במגוון דגמים. חלקם מיועדים לשוק מחשבי הערך, ומורכבים ממפרט שמאפשר מחיר נמוך. אחרים עוצמתיים יותר, אבל מתהדרים במחיר תחרותי.
חלקם מוגדרים כ"מחודשים", Refurbished, מילה מכובסת שאומרת כי לקוח לא מרוצה החזיר אותם במצב "כמו חדש" והיצרן מספק אחריות מוגבלת על המוצר שעבר בדיקה לפני המכירה מחדש. אלה שווים הצצה, משום שיש הזדמנויות אמיתיות בקטגוריה הזאת, אבל הם סובלים לעיתים מבעיות אמינות ואחריות.
מה מקבלים?
מחשבי ערך צמחו הודות ליצרניות ערכות שבבים אינטגרטיביות, כמו AMD, אינטל ו-VIA, שמייצרות פתרונות לא יקרים לתת המערכת הגרפית. בדרך כלל אתם מכירים את אינטל ו-AMD כחברות המתמחות בייצור מעבדים, העונים על צורכי העיבוד של משתמשים תובעניים למדי.
משתמשים אלה דורשים התקנה של מאיץ גרפי מיוחד, בדרך כלל מתוצרת ATI או nVidia, שמוסיף כ-200 דולר בממוצע למחיר המחשב.
במקביל, החברות הללו ואחרות מתמחות במאיצים גרפיים המוטמעים בתוך ערכת השבבים עבור המשתמשים שלא צריכים ביצועי 3D משובחים ומעדיפים לחסוך את הכסף ואת צריכת האנרגיה הלא צנועה של המאיצים העצמאיים. המאיצים המובנים מספקים ביצועים סבירים בעלות נמוכה.
באופן טיפוסי, תמצאו במחשבי ערך ניידים מעבד זול דוגמת Celeron M ומאיץ גרפי מובנה. חלקם מצוידים ב-256 מגהבייט זיכרון בלבד (הכמות המומלצת היא 512 מגהבייט). הם מצוידים בכונן 40-60 גיגהבייט, והאחריות עליהם עלולה להיות קצרה מהרגיל - למשל שנת אחריות במקום שלוש שנים.
גם זמן העבודה על האנרגיה של הסוללה קצר יחסית, סביב שעתיים וחצי (אחד המחשבים שבדקנו רוקן את הסוללה לאחר שעה ו-23 דקות). לעומת זאת, מחשבים מה-Mainstream עם מעבד Pentium M הצטיינו בזמן סוללה של 4-6 שעות.
בדרך כלל מחשבים זולים יותר סובלים מעיצוב מגושם יותר, או עשויים מחומרים פחות עמידים - למשל פלסטיק במקום אלומיניום וטיטניום. הם שוקלים יותר יחסית לתכונותיהם ולעיתים יש צורך להתפשר גם על מסך קטן יותר. מצד שני, יש מחשבים זולים שכל חטאם הוא גיל מתקדם.
הקצב המסחרר של חילופי הדגמים, שכל היצרנים נסחפים בו, יוצר לחץ כספי ופסיכולוגי על סוחרים שנתקעו עם עודפים. דבר זה נכון במיוחד לאחר עונת המתנות האמריקנית, שנגמרת למחרת ראש השנה האזרחית. ינואר הוא החודש לחפש הזדמנויות בניו יורק.
האם כדאי לקנות מחשב ערך?
גיימרים ומכורים לעוצמה יזדקקו ל-Pentium 4 במהדורת 64 סיביות עם Hyper-Threading Technology ושעון מואץ לגבולות ה-4 גיגהרץ. או ל-AMD Athlon 64. להם אין מה לחפש במחלקת המציאות, שהיא מטרת הסיור שלנו. גם משתמשים שמרבים לעבוד בנסיעות צריכים לחפש במקום אחר ולהכין צ'ק שמן, שכן הם יעדיפו מחשב דק וקליל עם חיי סוללה ארוכים.
עם זאת, מחשב נייד זול יכול לשרת אתכם נאמנה במשימות יומיומיות, ולחסוך כסף. במיוחד אם השימוש אינו נייד במיוחד, למשל עבור עובדי משרד, או למי שמסתפק בשימושים בסיסיים, כמו סבתא שרק רוצה לשלוח דואר אלקטרוני לנכדים. גם סטודנטים ותלמידים יעדיפו מחשב זול.
Acer TravelMate 2203LCi
המחשב די כבד וזמן הסוללה אינו מדהים, אבל יש כונן 40 גיגהבייט, צורב משולב עם DVD ומסך בהיר בגודל 15 אינץ'. אם התקציב נמוך, שקלו מועמד זה ברצינות. למחשב מקלדת מלאה שמעוצבת בצורת חיוך. העיצוב ארגונומי לכאורה, אך דורש הסתגלות.
יש ארבעה כפתורים להפעלה מהירה של יישומים שגרתיים.
לשבחה של Acer יאמר כי אפילו במחיר נמוך זה יש ארבעה חיבורי USB 2.0, רשת אלחוטית, וצורב DVD - מפרט מרשים, לכל הדעות. עם זאת, יש מעט מדי זיכרון בדגם הבסיסי, רק 256 מגהבייט, ואנו ממליצים להוסיף את הדרוש על מנת לעלות ל-512 מגה.
במבחני הביצועים התברר כי המחשב מתמודד באופן סביר עם יישומים משרדיים, אך זמן הסוללה הוא הנמוך ביותר - רק שעה ו-23 דקות. מסקנה: אתם יכולים לראות בו תחליף למחשב שולחני, עם יכולת ניוד סבירה, יותר ממחשב נייד לאנשים בנסיעות.
מפרט:
- מעבד: 2.8 גיגהרץ - Celeron D 335.
- זיכרון: 2.56MB DDR SDRAM.
- כונן קשיח: 40 גיגהבייט.
- מאיץ גרפי: ATI Mobility Radeon 9000 IGP.
- מסך: 15 אינץ'.
- רשת אלחוטית: 802.11g.
- משקל: 3.35 ק"ג.
- צורב: CD/DVD.
- חיבורים: ארבעה חיבורי USB 2.0.
- מערכת הפעלה: Windows XP Home.
- ציון:
- מחיר: לחצו כאן
להשוואת מחירים באתר זאפ.
Apple iBook G4 (מסך 12 אינץ')
חובבי מקינטוש ואוהבי הסגנון משתמשים מזה זמן מה במחשב Apple iBook. הזיכרון הוא 256MB בלבד, והכונן הקשיח (30 גיגהבייט) קטן מהמתחרים.
המראה החיצוני נותר דומה. המסך נראה קצת אפרורי לצד המסגרת הבהירה.
המקלדת ומשטח העכבר נוחים, וזמן הסוללה סביר - 3:14 שעות - בהתחשב בכך שהמעבד ממשפחת PowerPC אינו דל קלוריות.
המחשב תומך בתקן 802.11g ומצויד בחבילת המולטימדיה iLife. יש רק שני חיבורי USB וחיבור FireWire אחד. למרות חסרונותיו, זה מחשב עם תכונות חביבות, וביצועים סבירים, במחיר שאתם לא רגילים לראות בחנות של אפל.
מפרט:
- מעבד: 1.2 גיגהרץ - PowerPC G4.
- זיכרון: 256MB DDR RAM.
- כונן קשיח: 30 גיגהבייט.
- מסך: 12 אינץ'.
- רשת אלחוטית: 802.11g.
- משקל: 2.2 ק"ג.
- חיבורים: שני חיבורי USB 2.0, חיבור FireWire אחד.
- מערכת הפעלה: Mac OS X 10.3.7.
- ציון:
מחיר: 5,392 שקלים באתר ידע. הערה: מאז כתיבת הכתבה הושקה גירסה חדשה של ה-iBook, עם כונן של 40 מגה בייט וזיכרון של 512MB, תמיכה בתקשורת אלחוטית Bluetooth 2.0 ועוד. המחיר באתר ידע: 6,398 שקלים.
Dell Inspiron 6000 - בחירת העורך
מחשב זה מוכיח שלא חייבים להתפשר עד כאב כשקונים מחשב זול. אבל יש פשרות סבירות, שלא הפריעו לו לזכות בתואר "בחירת העורכים".
למשל, יש סיבה טובה לכך שהמחשב שוקל 3.2 ק"ג - ולא הצורך לפתח את שרירי הקיבורת. יש בו כל מה שצריך, לרבות מסך רחב וצורב, כמו גם מגוון אפשרויות חיבור, לרבות ארבעה חיבוריUSB, חיבור FireWire, יציאת וידאו וחריץ לכרטיסי SD.
המחשב מהיר, הודות למעבד סנטרינו, מספיק זיכרון ומאיץ גרפי מכובד. הוא מגיע מצויד בכונן 60 גיגהבייט הסובב במהירות 5,400 סל"ד (לעומת 4,200 סל"ד של המתחרים). נכון להיום זה המחשב הזול ביותר המבוסס על סנטרינו (Pentium M 730).
יש גם 512 מגהבייט זיכרון ומאיץ גרפי Intel Graphics Media Accelerator 900 GM עם זיכרון גרפי נפרד בגודל 128MB. זמן הסוללה בבחינות הגיע כמעט לשש שעות - הסבר משכנע מדוע המשקל כמעט מוצדק במקרה שלו.
בשורה התחתונה, קשה להתעלם מתווית המחיר, המפרט העשיר (צג רחב כבר אמרנו?), העדכנות ומהביצועים.
מפרט
- מעבד: 1.6 גיגהרץ - Pentium M 730.
- זיכרון: 512MB DDR2 400 SDRAM.
- כונן קשיח: 60 גיגהבייט.
- מאיץ גרפי: 128MB Intel GMA 900 GM.
- מסך: LCD בפורמט רחב 15.4 אינץ'.
- רשת אלחוטית: 802.11g.
- אחסון: צורב DVD.
- משקל: 3.2 ק"ג.
- חיבורים: ארבעה חיבורי USB 2.0, חיבור FireWire אחד.
- מערכת הפעלה: Windows XP Home.
- ציון:
מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.
HP Pavolion ze2001
אין מה לא לאהוב במחשב הזה. הסגנון העיצובי דומה לזה של דגם Pavilion dv1000 והמחיר אטרקטיבי. גם הביצועים טובים, המסך גדול והחיבוריות מרשימה - ובנוסף יש תכונות שלא תמצאו במחשבי ערך אחרים.
המעבד ממשפחת סנטרינו (Pentium M 715) מאפשר למחשב לספק את הביצועים, והודות לצריכת האנרגיה הנמוכה של המשפחה, הסוללה מחזיקה מעמד למעלה מארבע שעות.
שלושת חיבורי ה-USB נמצאים בשמאל ובימין. כניסת המיקרופון ויציאת האזניות בחזית. אהבנו גם את חיבורי ה-FireWire וה-S-Video ואת קורא כרטיסי הזיכרון (6 ב-1).
המחשב של HP גדול אך לא כבד במיוחד. הוא שוקל 2.9 ק"ג בלבד, אבל כתוצאה מהמימדים מרגיש יותר כתחליף למחשב שולחני מאשר מחשב נייד.
אם המשקל אינו מהווה בעיה, אולי תעדיפו דווקא את המחשב של Dell, שביצועיו עדיפים. אבל גם Pavilion ze2001 הוא קניה טובה מאוד.
מפרט
מעבד: 1.5 גיגהרץ - Pentium M 715.
זיכרון: 512MB DDR SDRAM.
כונן קשיח: 60 גיגהבייט.
מאיץ גרפי: Intel 82855 GME.
מסך: 15 אינץ'.
רשת אלחוטית: 802.11g.
משקל: 2.9 ק"ג.
אחסון: צורב DVD.
חיבורים: שלושה חיבורי USB 2.0, חיבור FireWire אחד.
מערכת הפעלה: Windows XP Home.
ציון:
מחיר: בארץ נמכרים דגמי Pavilion אחרים, עם נתונים מעט שונים, שמחירם החל מ-5,000 שקלים. לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.
Toshiba Tecra A2-119
המחשב של טושיבה משמיט חלק מהתכונות שהיינו מצפים לראות במחשב ערך, ואינו מצטיין בביצועים. זה מפתיע, משום שקו מחשבי Tecra פונה אל הפלח השוק העסקי (קו Satellite מיועד לפלח הפרטי), שמוכן לשלם יותר. הוא מקבל ציון לא מופתי בקטגוריית המחשבים במחיר הנמוך מ-1,000 דולר.
המשקל סביר, המסך גדול ובהיר, ויש מקום רב להניח את שורש כף היד בעת הקלדה. אך לצערנו אין הרבה חיבורים להרחבות וציוד היקפי. יש רק שני חיבורי USB ואין אף לא חיבור FireWire אחד. חסרים גם חריצים לכרטיסי זיכרון.
המחשב מצויד במעבד 1.5-GHz Celeron ובכמות דלה של זיכרון (256 מגהבייט). באופן לא מפתיע, הביצועים אינם מזהירים. אנו ממליצים על הרחבת הזיכרון ל-512 מגהבייט.
זמן הסוללה עמד על שלוש שעות ו-20 דקות. מערכת ההפעלה היא Windows XP Pro, בשונה משאר המחשבים הניידים, הנמכרים עם XP Home. בשורה התחתונה, לא התרשמנו. יש מחשבים ששוקלים פחות ומספקים יותר.
מפרט:
מעבד: 1.5 גיגהרץ - Celeron M 340.
זיכרון: 256MB DDR SDRAM.
כונן קשיח: 40 גיגהבייט.
מאיץ גרפי: Intel 82855 GME.
מסך: 15 אינץ'.
רשת אלחוטית: 802.11g.
משקל: 2.6 ק"ג.
אחסון: צורב DVD.
חיבורים: שני חיבורי USB 2.0.
מערכת הפעלה: Windows XP Pro.
ציון:
מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.
סקירות של מחשבים ניידים נוספים מתפרסמות בערוץ סקירות המוצרים של ערוץ המחשבים.


