אנחנו נורמלים, העולם משוגע
אולי בהשפעת החום הכבד, ואולי סתם בשביל הכיף, קבוצת צעירים מתל אביב ארגנה קרבות אבירים סתם ככה באמצע העיר. בואו תראו
בזמן שהממשלה מתנתקת מרצועת עזה, אנשי גוש קטיף מתנתקים מהממשלה ורוב תושבי ישראל מתנתקים לטובת חו"ל, החליטו כמה צעירים בתל אביב (לא הלהקה, הצעירים האמיתיים) להתנתק מהמציאות. כמו פטריות אחרי הגשם וכמו פליטי כוכב נולד אחרי כוכב נולד, כך צצות לאחרונה חדשות לבקרים קבוצות אלטרנטיביות, המתחרים זו בזו מי תקיים את האירוע הצבעוני וההזוי ביותר.
אחרי מלחמות כריות ומים בכיכר רבין, והפגנה נגד הפסיפלורה, הגיע בסוף השבוע תורה של קבוצת "הקרקס המכני" להפגין את כוחה. הקבוצה, המשלבת תיאטרון רחוב עם עיצוב ובניית כלי רכב מסוגננים, פתחה את ליין פעילויות הקיץ עם דו קרב אבירים בסגנון ימי הביניים, רק שבמקום סוסים (הם נגד התעללות בחיות) ניסו הרוכבים להפיל איש את רעהו מאופניים גבוהים.
ג'קי לוי, סלב מסצינת הפאנק בתל אביב ודוברת הקרקס, מסבירה: "המציאות היא לא רק פוליטיקה ולא רק ההתנתקות. יש גם חיי יום יום שצריך לדעת לחיות אותם, צריך לבטא יצירתיות, לתת דרור לשטותניקיות ופשוט לעשות כיף". ג. אבן, דוקטורנט לפסיכולוגיה המושך בחוטים רבים בסצינת השטות, מוסיף: "חושבים שזה טיפשי לקיים פעילויות כאלה בזמן שאנשים נהרגים בעבור האידיאולוגיות שלהם, אבל אני חושב שההפך הוא הנכון – מה שלא נורמלי זה לא שעושים תיאטרון רחוב, אלא זה שאנשים נהרגים".
צילום וידאו: שי רוזנצוויג