שתף קטע נבחר
 

עמוס רודין הסיר מועמדותו למנכ"ל רשות הדואר

המועמד המוביל להחלפת יוסי שלי הודיע לשרת התקשורת, כי מופעלים עליו לחצים מהשטח שלא לעזוב את התפקידים שהוא ממלא בגופים וחברות של השלטון המקומי בגליל. בלשכתה של איציק מדגישים: אין כל קשר לדו"ח מבקר המדינה. בימים הקרובים יימצא מועמד חדש

המועמד המוביל לניהול רשות הדואר, עמוס רודין, הסיר את מועמדותו. כך הודיע רודין במכתב ששלח לשרת התקשורת, דליה איציק.

 

רודין מנהל את התאגיד העירוני למים, לביוב ולטיהור שפכים ובתפקידים נוספים במועצה המקומית בראש פינה וכן פארק תעשייתי וקריה לחינוך ותרבות בגליל. רודין טוען במכתבו לאיציק, כי באותם גופים הופעלו עליו לחצים שלא לעזוב את תפקידיו.

 

בעקבות החלטתו של רודין, ייפתח מחדש המכרז לבחירת מנכ"ל הדואר, ואיציק תצטרך למצוא מועמד חדש מבין אלה שהתמודדו על התפקיד.

 

""מרגע בו התפרסמה הידיעה כי הנני מועמד השרה לכהן בתפקיד, מצאתי את עצמי בעין הסערה", כתב רודין לאיציק, "ראשי הרשויות בצפון וחברי דירקטוריון בתאגידים אותם אני מנהל הפצירו בי להשאר בתפקידי כאן בביתי בגליל ולהמשיך יחד עימם בתנופת הפיתוח האזורית. אודה על האמת, לא הייתי ער למידת הלחץ הכבד אשר תהא מנת חלקי בעקבות הפרסום אוגות המינוי הצפוי".

 

איציק מחפשת מחליף למנכ"ל הנוכחי, יוסי שלי, שהתפטר ואמור לעזוב מיד כשיימצא לו מחליף. וועדת האיתור לתפקיד מנכ"ל הדואר בחרה בו מבין 34 מועמדים שהתחרו על המשרה, ביניהם הממונה לשעבר על השכר באוצר, יובל רכלבסקי. ועדת רביבי לאישור מינויים בכירים בשירות הציבורי הייתה אמורה לדון במועמדותו שלשום (ראשון) ודחתה את הדיון למחר.

 

רודין, עסקן וותיק של ההסתדרות ומפלגת העבודה, ששימש בעבר כמנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, כמנ"כל עמידר וכיו"ר הפועל, מכהן כיון בתפקידים שונים ברשויות מקומיות ובדירקטוריון של חברות שונות. דו"ח מבקר המדינה לשנים 1993 ו-1994 קבע כי רודין ביצע מינויים פוליטיים בעמידר, ומתח ביקורת על תפקודו כמנכ"ל עמידר. ואולם, בלשכת שרת התקשורת מכחישים מכל וכל קשר בין החלטתו של רודין שלא להתמודד לבין דו"ח המבקר.

 

איציק מסרה בתגובה: "אני מצרה על החלטתו של רודין. בימים הקרובים יובא מועמד חדש לאישור הממשלה וועדת רביבי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים