כתבי אישום חמורים נגד "משפחת הפשע" חרירי
15 איש הואשמו בעבירות שונות שביצעו לכאורה מטעם משפחת חרירי מג'לג'וליה. נטען כי במסגרת סחיטה של איש עסקים הפעילו איומים ואלימות קשה. הפרקליטות: יש עדי מדינה ושלל עדויות וראיות נגד הנאשמים
כתבי אישום חמורים הוגשו היום (יום א') בבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד 15 נאשמים שהשתייכו לכאורה לארגון הפשע של משפחת חרירי מג'לג'וליה. הם נאשמו בשורה ארוכה של עבירות ובראשן סחיטה באיומים, הצתה, חבלה בכוונה מחמירה, חטיפה וניסיון שוד, והפרקליטות ביקשה לעוצרם עד תום ההליכים נגדם.
בבקשתה למעצר עד תום ההליכים טענה הפרקליטות כי למדינה יש שני עדי מדינה בפרשה, אשר היו בקשרים עם הנאשמים, ואף נטלו חלק בביצוע מרבית העברות המיוחסות להם. אחד מעדי המדינה הופעל על ידי משטרת ישראל במשך מספר חודשים ואסף ראיות כנגדם. בין היתר קיימות הקלטות של הנאשמים בהן הם מודים בביצוע העברות, פלטי שיחות טלפון, דו"חות זיהוי פלילי והוכחות נוספות להוכחת אשמתם.
חלק מהנאשמים מיוצגים על ידי עורכת הדין פנינת ינאי שאמרה שהמשטרה לא הצליחה להוכיח שמדובר בארגון פשיעה, ושהעבירות שיוסחו להם חמורות פחות מכפי שטענה המשטרה תחילה.
אחד מכתבי האישום מגולל פרשיית סחיטה חמורה נגד איש העסקים אלי מועלם, שנאלץ לשלם לחלק מהנאשמים סכום כסף גדול מחשש לחייו. מכר שהתגייס לעזרתו מצא עצמו פצוע משמונה יריות ברגליו.
כתב האישום מתייחס לשלושה מבין הנאשמים, ג'מאל עיאט, כמאל עיאט ואחמד וותד, לגביהם נטען כי קשרו קשר לסחוט את מועלם. על פי כתב האישום, הם זייפו חוב כנגדו ברשומות ואז דרשו ממנו לשלם את "החוב" לקרוב משפחתם המנוח.
נטען כי בפגישה שיזמו עימו סירב מועלם לשלם את החוב והתכחש לקיומו לגמרי. השלושה קבעו עימו פגישה נוספת בביתו, שם הציגו לו שוב דרישה לשלם את הכסף, אך הפעם היו משכנעים יותר. אחד הנאשמים איים עליו וחיזק את האיום על ידי שבירת חפצים בבית. השכנוע הצליח שכן מספר ימים לאחר מכן מסר מועלם 100 אלף שקל לנאשמים.
במקביל פנה מועלם לאנואר מסרוואה, שהכיר את אחד מראשי משפחת חרירי וביקש את עזרתו. הוא סיפר לו שהחוב ששילם לא היה ולא נברא וביקש ממנו להעיד על כך באזני הנאשמים. בכתב האישום נטען שכאשר נודע לג'מאל עיאט על כוונתו של מסרוואה להתערב בנושא, הוא מסר אקדח לשני נאשמים אחרים בפרשה, וויסאם אגבאריה וווהבי עיאט, והורה להם לירות ברגליו של מסרוואה כנקמה על שהתערב בעניינם.
נטען כי במרץ 2001 נסעו השניים לביתו של מסרוואה וירו ברגליו שמונה יריות. הפציעה מנעה ממסרוואה מלסייע למועלם בעניין החוב הכוזב.
יצויין כי לג'מאל עיאט הרשעות קודמות בעברות של מרמה, סמים ואחזקת נשק שלא כדין. גם לנאשם אחמד וותד יש עבר עשיר בעבירות של אלימות ורכוש, והוא הורשע בעבר בעבירה של סיוע לרצח. למרבית הנאשמים האחרים עבר פלילי בתחום עבירות רכוש, אלימות ועברות נוספות.

