להשכרה: ארכיטקטונית, מסודרת ונקייה
שנת הלימודים בשער ואתם מחפשים דירה להשכרה בלב העיר. המודעות מפתות וגם "בעלת הבית מקסימה", אבל כדאי מאד לבדוק היטב מה עומד מאחורי כל זה. לפעמים תגלו ש"דירה ארכיטקטונית" היא בעצם חורבה משנות ה-30. מדריך למחפש
איזה סטודנט לא עבר את זה - לחפש דירה שכורה בתל אביב, ירושלים, חיפה או באר שבע, לרוב עם שותפים? עוברים על המודעות במד"ס, באתרים השונים, בלוחות המודעות ועל העצים בשכונה. התיאורים לרוב קוסמים מאוד, אבל המציאות קשה מכל דמיון. דירות רבות מוזנחות ושיני הזמן ניכרות בכל. לרגל פתיחת שנת הלימודים האקדמית, ריכזנו עבורכם מונחון קצר למילים הקוסמות המופיעות במודעות, ולצדן - האמת המרה. פוליטיקלי קורקט, לא בפקולטה שלנו.
- דירה מוארת - החלונות גדולים, אבל מישהו שכח שצריך להחליף אותם לפני 30 שנה. התריסים שבורים, וילונות תקנו לבד. טיפ: לכו לראות את הדירה בשעות היום ולא רק בערב.
- "בלב העניינים" - אבן גבירול בתל אביב, כמשל, אכן לב העניינים. איזה "כיף" ללמוד למבחן בסטטיסטיקה עם רעש אוטובוסים, צופרים ואופנועים כבדים. השכמה כל בוקר (את השעה המדויקת תבדקו בלוח הזמנים של "דן"), והבונוס: פיח טרי על הבגדים שתולים לייבוש. טיפ: לקפוץ לראות דירות בשעות העמוסות בכבישים, שרלוונטיות עבור סטודנטים רבים. טיפ 2: איטום בזיגוג כפול לא תמיד פותר את הבעיה וגם מחניק קצת.
- אזור מתפתח - משרד השיכון והעירייה אישרו תוכניות מתאר, אבל עד שיתחילו לבנות ולשקם, אתה מוזמן לגור בחברת נרקומנים וזונות או סתם קשי יום.
- דירה ארכיטקטונית - באוהאוס.
דירות סטודנטיםשוק דירות הסטודנטים: המחיר עלה, האיכות ירדהעידו אפרתישנת הלימודים הנפתחת במוסדות להשכלה גבוהה אינה מביאה בשורות טובות לשוכרי הדירות. באזור המרכז קיימת מצוקה במלאי הדירות להשכרה - המחירים עלו והאיכות ירדה. ומתברר שהסטודנט היום גם יותר מפונק ולא ממהר להתפשר
- דירה קומפקטית - במילים אחרות, קופסת סיגריות. מרחב מחייה שמתאים לחתול או לכלב פינצ'ר. עלול להיות מעט קלסטרופובי לבנאדם. תתחיל להכיר את החברים שלך בשכונה - ייתכן שתרצה לבלות קצת זמן בסלון שלהם.
- דירה נקייה - אם היתרון היחיד של הדירה מתמצה בסמרטוט רצפה, מקל ספונג'ה וריצפז, המצב קשה.
- דירה מסודרת - מסודרת זה לא משופצת. בפעם הבאה, תלמד.
- "בעלת דירה מקסימה" - עוד בפולניה היא היתה מרשעת מהסוג שלא ברא השטן. היא גמלאית של בנק לאומי ועכשיו, אחרי שקברה את בעלה, יש לה כמה דירות בלב העיר, שתוכל למרר לאחרים את החיים. ממש מאמי.
- נוף פתוח - כדי לראות את דודי השמש של השכנים תצטרך להעפיל ארבע קומות ברגל, בלי מעלית. טיפ: מי צריך מכון כושר? סטפרים, און דה האוס. ונוף לים - לפעמים עדיף רק לדמיין.
- שכנים צעירים - תשכח מלהכין סמינריון ב-1 בלילה כשאתה יכול. במקום זה תצטרך להאזין למוזיקת טכנו אצל השכן מלמעלה שהזמין את כל החבר'ה שהיו איתו בשאנטי בהודו אחרי הצבא. ולכן תתחיל להתרגל לטעם חדש במוזיקה, או שתתרגל את האצבעות לטלפן 100 פעמיים בשבוע. בפעם הבאה שיציעו לך לגור ב"אזור צעיר בפלורנטין", תחשוב שוב.
- דירה מחולקת - כמה טוב שיש שניים, אתה והשכנה שלך. נכון שלכל אחד יש דירה משלו, אבל עם קירות הגבס שמפרידים ביניכם, לא תפספס שום דבר ממה שקורה בדירה שלה. חסרון או יתרון? תלוי במקרה.
- "יש חנייה ברחוב" - זה נכון, רק לא ברחוב שלך. ובכלל - אין חנייה במרכז תל אביב וגם במרכזי ערים אחרות, המצב קשה. אז אולי תקנו טוסטוס או שתעברו לנסוע באוטובוס.
- "יש טלוויזיה צבעונית" - מנסים לקנות אותך בזול? לרוב תיתקל ב"גרונדיג" אנטי-מחיקון משנות ה-80 המוקדמות, שבעל הדירה קנה ב-200 שקל בתחנה המרכזית בתל אביב. כדאי לבדוק מה הבעיות בדירה שעליהן מנסים הבעלים לחפות ב"מתנה" הנדיבה.
- "יש מיטה" - מי זה בעל הבית שחושב שאני ארצה לגור במיטה שבה סבתא שלו נפחה את נשמתה? ארומת נפטלין חזקה עדיין ניכרת היטב וגב שעשוי פורמייקה חומה - מיטב העיצוב של שנות ה-50'.


מומלצים