פקח ושוטרים מנעו פיגוע דקירה ברמת-גן
פורים מתוח: פקח עירוני ברמת-גן הבחין בחשודה מתקרבת לשוטר בעת ביקורת, כאשר סכין גדולה בידה. היא נעצרה עם שני חשודים נוספים שהיו איתה ברכב - תושב מזרח ירושלים ושוהה בלתי חוקי
פיגוע דקירה נמנע בצהריים (יום ד') ברמת-גן. שוטרי משטרת מרחב דן ביקשו לבדוק שלושה נוסעי מכונית, שעמדה ברחוב קריניצי ברמת-גן, שהתנהגו בצורה חשודה. כשביקשו מהם לצאת מהמכונית, זיהה פקח של עיריית רמת-גן שעבר במקום שהחשודה מתקרבת לשוטר ובידיה סכין גדולה. הוא הזהיר אותם ואלה עצרו את האשה, תושבת מזרח ירושלים.
יחד עמה נעצרו שני נוסעי המכונית האחרים - ערבי ממזרח ירושלים וגם פלסטיני מעזה השוהה בישראל ללא אישור.
הסכינים שנמצאו ברשות החשודים (צילום: דניאל מינץ, משטרת מרחב דן)
האירוע החל בשעה 13:00 לערך, כאשר שוטרים של יחידת אבטחת מוסדות חינוך הבחינו במכונית חשודה החונה ברחוב קריניצי בעיר, סמוך למטה משטרת מרחב דן. השוטרים ביקשו לבדוק את שלושת נוסעי המכונית והורו להם לצאת מהרכב. כאשר יצאו השלושה מהרכב הבחין פקח עירוני שאחת החשודות אוחזת בידה סכין גדולה ומתקרבת לשוטר.
השלושה הועברו לחקירה במשטרת מרחב דן ובמקביל יידעו השוטרים את אנשי כוחות הביטחון על המקרה. במסגרת החקירה תבדוק המשטרה מה הייתה מטרת שהייתם של השלושה ברמת גן והאם מדובר באירוע על רקע לאומני.
הפקח העירוני קיבל סופ"ש זוגי במתנה
הפקח ערן גרינשלג, היה במקום שלא במסגרת התפקיד, סיפר ל-ynet: "הלכתי לקנות לאשתי מתנה ליום ההולדת והבחנתי בשוטרים שאני מכיר ממקום עבודתי בודקים שני אנשים בעלי חזות ערבית. האישה ישבה בתוך האוטו ובשלב מסויים הבחנתי שהיא יוצאת מהרכב ואוחזת בידה סכין מטבח בעלת להב של ארבעים סנטימטר באחיזת תקיפה בכיוונו של אחד השוטרים. מיד צעקתי לו 'תיזהר'. הוא רץ לכיוון שלה ובתגובה היא החביאה את הסכין".
הפקח ערן גרינשלג עם ראש עיריית רמת גן, צבי בר (צילום: עיריית רמת גן)
"אני שמח שהייתי עירני והצלחתי להציל את החיים של השוטר הזה", מוסיף גרינשלג, שקיבל כהוקרה מהעירייה סוף שבוע זוגי לו ולאשתו.
לקראת חג הפורים דיווחו במערכת הביטחון על עשרות התראות לנסיונות פיגוע כאלו ואחרים מצד גורמים עויינים. מספר ההתרעות גבר וההיערכות המוגברת ברחבי המדינה רק עלתה מדרגה ביממה האחרונה, בעקבות המבצע בכלא יריחו ואזהרת הארגונים הפלסטיניים מפעולות נקם.
חופשת פורים של תלמידי בתי הספר נמשכה גם היום ואלפי שוטרים מהמחוזות, המרחבים, המטה הארצי של המשטרה, שומרי משמר הגבול ומתנדבי המשמר האזרחי בסיוע חיילי צה"ל, נפרסו בהיערכות מוגברת בדגש על מרכזי ערים וקו התפר. הפריסה כוללת ריכוזי אוכלוסייה, מרכזי ערים, אתרי נופש, פארקים, מוקדי בידור ואתרי בילוי שונים המהווים מוקדים לארועי החג. ההיערכות תימשך מחר, כאשר הילדים יחזרו מחופשתם.

