החשודה ברצח בגלל 10 שקלים: "חולשה של רגע"
אנג'ל שלגין, שלפי החשד חנקה למוות קשישה בת 84 בחיפה, הביעה בבית-המשפט צער על המעשה
בית-משפט השלום בחיפה האריך הבוקר (יום ב') בשישה ימים נוספים את מעצרה של אנג'ל שלגין, בת 24 מחיפה, החשודה ברצח הקשישה אינס (נעמי) רוטשטיין, בת 84, שהתגוררה בגפה בדירה בשכונת כרמליה בחיפה. על פי החשד, בוצע הרצח בשל ויכוח על 10 שקלים.
הבוקר, לראשונה מאז נעצרה החשודה לפני 12 יום, בוצעה הארכת המעצר שלא בדלתיים סגורות. לפני הדיון אמרה החשודה לכתבים שהמתינו באולם, כי היא מתחרטת על המעשה. "אני רוצה לבקש סליחה מהמשפחה ומנעמי (הנרצחת)", אמרה בבכי. היא הוסיפה כי מדובר היה בחולשה של רגע.
בדיון עצמו הייתה הסכמה בין המשטרה לעורכת-הדין המייצגת את החשודה לגבי ימי המעצר, ובמשטרה העריכו כי בדיון הבא תוגש הצהרת תובע, לקראת כתב אישום נגד הצעירה.
רוטשטיין נרצחה בלילה שבין ה-10 ל-11 בינואר השנה בדירתה בחיפה. על פי החשד, הגיעה הצעירה לדירתה כדי להציע את עצמה לעבודה כעוזרת בית. השתיים ישבו יחד, שתו תה וצפו בטלוויזיה, בעת שדנו בתנאי העסקתה של הצעירה. בשל ויכוח על סכום כסף זעום, החליטה הצעירה בסופו של דבר לרצוח את הקשישה. היא כרכה חבל סביב צווארה וחנקה אותה למוות.
לאחר הרצח, על פי החשד, עזבה את המקום, אולם שבה כעבור מספר שעות כדי לטשטש את עקבותיה. היא הפכה את הדירה, כך שתיראה כלאחד שוד, והציתה אותה. מחלק עיתונים הבחין לפנות בוקר בריח השריפה והזעיק את הכבאים והמשטרה.
מעשה הרצח פוענח לאחר כחודשיים. הצעירה נעצרה, הודתה במעשה ואף שיחזרה אותו.
_a.jpg)