שתף קטע נבחר

שני מקרי מוות בעריסה - בעוספייה ובבאר שבע

הורים שלנו עם תינוקם בן ה-8 חודשים במיטתם בבאר שבע הבחינו לפנות בוקר כי אינו נושם והזעיקו סיוע - אך לשווא. "רק לפני כמה שעות שיחקתי איתו", אמרה האם בדמעות לפרמדיקים. ובעוספייה: תינוק בן חצי שנה הובהל אל בית החולים ללא נשימה, ושם נקבע מותו. בשני המקרים ההערכה היא כי מדובר במוות בעריסה

תינוק בן שמונה חודשים נמצא הבוקר (שבת) מת במיטת הוריו בבאר שבע. ההורים סיפרו כי הבחינו לפנות בוקר שתינוקם אינו נושם, והזעיקו צוות של מגן דוד אדום שנאלץ לקבוע את מותו קבע את מותו. אנשי מד"א עירבו גם את השוטרים בפרשה, אך מהמשטרה נמסר כי אין חשד לפלילים או רשלנות, ומדובר ככל הנראה במקרה של מוות בעריסה.

 

תחילתו של האירוע לפנות בוקר, אז נתקבלה קריאה בתחנת מגן דוד אדום בבאר שבע על תינוק בן שמונה חודשים ללא נשימה. ניידת טיפול נמרץ מיהרה למקום אך כשהגיעה לא נותר לה אלא לקבוע את מותו של התינוק.

 

ההורים, כבני 30, סיפרו כי הלכו לישון הלילה יחד עם תינוקם הפעוט במיטתם. סמוך לשעה 4:00 לפנות בוקר הבחינו כי התינוק אינו נושם והזעיקו את מד"א. במקביל קיבל האב תידרוך טלפוני וניסה לבצע החייאה בתינוק אך ללא הועיל.

 

כרמל כהן, פרמדיק מד"א שהגיע לבית המשפחה, סיפר ל-ynet: "כבר לא היה לנו מה לעשות כשהגענו. התינוק היה ללא דופק ונשימה. ההורים היו מאוד לחוצים, והאמא אמרה לי 'רק לפני כמה שעות שיחקתי איתו', כאשר דמעות בעיניה". כהן העריך גם הוא כי מדובר ככל הנראה במוות בעריסה, אך עם זאת לא פסל על הסף אפשרות שהתינוק נחנק במהלך השינה. אלא שבמשטרה לא מדברים על אפשרות של חנק. על גופתו של התינוק לא נמצאו כל סימני אלימות ואין כל חשד נגד ההורים.

 

לבני הזוג ילדה נוספת, בת שנתיים, שלא הבינה את המתרחש בעת נוכחות אנשי מד"א. "היא חייכה וצחקה ולא הסכימה לעזוב אותי", סיפר כהן. גופת התינוק הועברה למכון הפתולוגי, שם תישאר עד לטקס ההלוויה. לבקשת המשפחה, לא תתבצע בתינוק נתיחה.

 

במקביל מת לפני הצהריים ביישוב הדרוזי עוספייה שבכרמל תינוק כבן חצי שנה. גם הוא מת בשנתו. הוריו המבוהלים טילפנו למד"א והודיעו כי התינוק אינו נושם ומכחיל. במקביל החלו בנסיעה לכיוון בית החולים כרמל כשהתינוק בידיהם.

 

בדרכם לבית החולים פגשה בהם ניידת לטיפול נמרץ של מד"א מאזור כרמל. הצוות הרפואי ביצע פעולות החייאה בתינוק אך לשווא, ונאלץ לקבוע את מותו. נסיבות מותו של התינוק נבדקות, ובמד"א מעריכים כי גם במקרה הזה מדובר במוות בעריסה.

 

מפקד משטרת חיפה, ניצב משנה ניר מריאש, אישר כי מבדיקה ראשונית עולה כי מדובר כנראה במוות בעריסה. לדבריו, נציגי צוות החקירה הגיעו אל בית החולים "כרמל" בחיפה, לשם הובאה גופת התינוק. הרופאים בודקים את הממצאים ולכשיסיימו את בדיקתם יוחלט אם יש להעמיק בחקירה.

פורסם לראשונה 29.04.06, 12:26

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
(אילוסטרציה)
(אילוסטרציה)
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים