לבן על לבן - ארוחת שבועות חגיגית במיוחד
לקלי מגר ממגזין "שף" בשבילכם ארוחת שבועות מלאה עם פלטת גבינות, קרקרים תוצרת בית, סלטים וקינוח - הכל על טהרת מוצרי החלב
כדורי גבינה בטעמים שונים | ![]() | קרקרים פריכים תוצרת בית | ![]() | קיש כרישה, עירית וגבינה מלוחה | ![]() | סלט בייבי תרד ופלפלים |
![]() | ||||||
סלט עגבניות ובצל סגול | ![]() | תותים ואפרסקים בשמנת וניל | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
כשמגישים פלטת גבינות, כדאי לגוון אותה בכמה גבינות מתובלות מתוצרת בית. להכנה צריך "בד גבינה" שהוא בעצם בד חיתול שאותו אפשר להשיג בחנויות למוצרי קונדיטוריה ברחבי הארץ, ובחלק מחנויות הפארם (כן, אפשר פשוט לקנות חיתולי בד).
המרכיבים (10 מנות, לכל שלושת הסוגים):
לגבינת עירית-פלפל שחור:
200 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
2 כפות (30 גרם) חמאה מומסת
2-3 כפות עירית קצוצה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי, מלח לפי הטעם
לציפוי: פלפל שחור גרוס או עירית קצוצה
לגבינת רוקפור-אגוזים:
200 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
50 גרם גבינת רוקפור, מפוררת
2 כפות (30 גרם) חמאה מומסת
2 כפות אגוזי מלך קלויים, טחונים גס
מלח, לפי הטעם
לציפוי: 1 כוס אגוזי מלך קלויים מעט וקצוצים גס
לגבינת פפריקה-פיצה:
200 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
3 כפות (45 גרם) חמאה מומסת או שמן זית
1/4 כפית שום כתוש
1/4 כפית אורגנו טרי או מיובש, קצוץ
1 כפית ממרח עגבניות מיובשות מוכן (להשיג ברשתות השיווק)
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
לציפוי: פפריקה מתוקה גרוסה או טחונה
אופן ההכנה:
- מכינים את כל הכדורים באותו אופן: מערבבים את מרכיבי הכדורים בקערות נפרדות (ללא הציפויים, כמובן), טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
- מניחים בד גבינה (בד "חיתול") במסננת ושמים בו את הגבינות המתובלות, כל סוג בנפרד. קושרים את קצות הבד, מניחים יחד עם המסננת בקערה עמוקה (לספיגת עודפי הנוזלים) ומאחסנים במקרר כשלוש שעות לפחות (עד יממה), עד שהגבינה מוצקה.
- מכינים את שלושת הציפויים בשלוש קערות נפרדות. מוציאים את הגבינה מהבד ויוצרים ממנה כדורים לפי הגודל הרצוי. מגלגלים כל סוג בציפוי המתאים לו ומניחים את הכדורים המצופים זה לצד זה, על מגש או צלחת גדולה. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד להגשה.
המרכיבים (10 מנות):
3 כוסות קמח
1/2 שקיק (1 כפית) אבקת אפייה
100 גרם חמאה, מומסת
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 גביע (125 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט
לזרייה:
100 גרם זרעוני שומשום, זעתר או קצח
אופן ההכנה:
- שמים את מרכיבי הבצק בקערת מעבד המזון או המערבל עם וו הלישה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מוציאים ומאחסנים 30 דקות במקרר.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים 3 תבניות תנור בנייר אפייה.
- מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 2 מ"מ. זורים על הבצק את השומשום או הזעתר או הקצח ומהדקים בידיים לבצק. מעבירים את עלה הבצק לתבנית וחותכים בגלגלת לגודל ולצורה המועדפים (אפשר להשתמש לחיתוך בגלגלת עם דוגמה משוננת, להשיג בחנויות למוצרי אפייה וקונדיטוריה).
- אופים 5-7 דקות, או עד שהקרקרים מזהיבים. מוציאים, מצננים ושומרים בכלי אטום עד להגשה.
זהו קיש מהיר הכנה יחסית משום שאין צורך באפייה מוקדמת, נפרדת, של הבצק.שימו לב: אפשר לשלב בבצק גם קמח מלא, ראו ברשימת המרכיבים.
המרכיבים (6-8 מנות - תבנית בקוטר 26 ס"מ):
לבצק:
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח (אפשר להמיר חצי מכמות הקמח בקמח מלא)
1/2 שקיק (1 כפית) אבקת אפייה
125 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
1 ביצה
3 כפות חומץ הדרים או תפוחים
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
למלית:
4 כרישות (החלק הבהיר בלבד), שטופות ופרוסות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
2 כפות חמאה רכה
2 ביצים
2 מכלים (250 מ"ל) יוגורט או שמנת חמוצה
1/2 כוס חלב או שמנת מתוקה
200 גרם גבינה מלוחה (מכל סוג, לפי הטעם), חתוכה לקוביות בגודל 11x ס"מ
פלפל שחור לפי הטעם
לזרייה:
1/2 כוס עירית קצוצה
3 כפות גבינת מוצרלה מגוררת או קצח או זרעוני שומשום
אופן ההכנה:
- הבצק: מערבבים את הקמח ואבקת האפייה בקערה. בקערה נפרדת, מערבבים את החמאה או המרגרינה, הביצה, החומץ, מלח והסוכר, מוסיפים את הקמח ומעבדים לבצק אחיד. מאחסנים במקרר עד לשימוש.
- המלית: שמים במחבת גדולה או בסיר שטוח את טבעות הכרישה והחמאה ומטגנים-מאדים מעל להבה בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, כ-5 דקות, עד שהכרישה מתרככת. מסירים מהכיריים ומצננים קצת. מערבבים בקערה את שאר מרכיבי המלית, מוסיפים לכרישה ומערבבים.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
- הרכבת הקיש: מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בעובי כ-3 מ"מ. מרפדים בבצק את תחתית התבנית ודפנותיה, מהדקים ומסירים בצק עודף אם יש.
- יוצקים את המלית על הבצק, משטחים וזורים מלמעלה את העירית וגבינת המוצרלה או הקצח או השומשום. אופים 30-40 דקות, עד שהקיש מזהיב היטב. מגישים חם.
- איך שומרים: עטוף, במקרר, כ-3 ימים, או במקפיא עד חודש. מפשירים בטמפרטורת החדר ומחממים קצת בתנור, מכוסה ברדיד אלומיניום, בחום בינוני.
המרכיבים (6 מנות):
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה (רצוי סויה "תמרי", להשיג בחלק מרשתות השיווק ובחנויות למוצרי המזרח הרחוק)
4 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות חומץ בלסמי
4-5 כפות שמן זית
1-2 כפות דבש נוזלי
1 כפית שמן שומשום
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
לגרעינים המתובלים
2 כפות גרעיני חמניות, קלופים
2 כפות גרעיני דלעת, קלופים
1 כף זרעוני שומשום
2 כפות רוטב סויה (רצוי תמרי)
לסלט:
1 שקית (400 גרם) בייבי תרד שטוף ומיובש או תרד רגיל
1 כף שמן
1 פלפל צהוב, נקי מגרעינים וחתוך לרצועות
1 פלפל אדום, נקי מגרעינים וחתוך לרצועות
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרצועות
אופן ההכנה:
- הרוטב: שמים בצנצנת בעלת מכסה מתברג את כל המרכיבים ומנערים היטב לרוטב אחיד.
- הגרעינים המתובלים: קולים את גרעיני החמניות והדלעת כ-5 דקות במחבת רחבה על להבה בינונית, מוסיפים את השומשום, מערבבים וקולים עוד כדקה. מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים ומבשלים עד שהוא מתאדה והתערובת יבשה. מסירים מהכיריים, מצננים ושומרים בצנצנת סגורה עד להגשה.
- הסלט: שמים את עלי התרד בקערת הגשה. מחממים את השמן במחבת גדולה מעל להבה בינונית ומוסיפים את רצועות הבצל והפלפלים. מטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרצועות מזהיבות ומתרככות מעט אך עדיין שומרות על צורתן. מניחים את הפלפלים והבצל על עלי התרד שבקערה, יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. זורים את הגרעינים המתובלים ומגישים.
המרכיבים:
1 בצל סגול גדול (200 גרם), קלוף וחתוך לאורך לרצועות דקות (בעובי כ-4 מ"מ)
1/2 כוס שמן זית
2 כפות חומץ תפוחים
מיץ מ-1 לימון טרי
מלח, פלפל טחון טרי לפי הטעם
כ-8 עגבניות (1 ק"ג) אדומות קטנות ובשלות, ללא העוקצים הירוקים, חתוכות
לפלחים בעובי 1 ס"מ.
1/2 כוס עשבי תיבול טריים וקצוצים לפי הטעם (למשל שמיר, נענע, פטרוזיליה, בזיליקום)
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערית את רצועות הבצל עם השמן, החומץ, הלימון, המלח והפלפל.
- שמים את העגבניות בקערת הגשה ומוסיפים את הבצל עם הרוטב. זורים מעל את עשבי התיבול הקצוצים ומגישים.
המרכיבים (4 מנות):
1 סלסילה גדולה (500 גרם) תותים, נקיים ושטופים
כ-4 אפרסקים טריים (1/2 ק"ג) בשלים, מגולענים
4 כפות סירופ מייפל או סוכר חום
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
2 מכלים (250 מ"ל סה"כ) שמנת חמוצה
אפשרות: שוקולד מריר מגורר, שקדים גרוסים
אופן ההכנה:
- חותכים את הפירות לפלחים לאורך ומניחים בקערה. מוסיפים 2 כפות מסירופ המייפל או הסוכר החום ומערבבים בעדינות. מכסים ומאחסנים במקרר עד להגשה.
- שמים את השמנת המתוקה וסוכר הווניל בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את השמנת החמוצה עם 2 כפות המייפל או הסוכר החום הנותרות ומוסיפים לקצפת בתנועות קיפול עדינות.
- מחלקים את הקצפת לקעריות הגשה, מוסיפים את הפירות, זורים מהשוקולד או השקדים, אם רוצים, ומגישים.
