רופא גרם נכות למטופל - רישיונו נשלל לחמש שנים
משרד הבריאות אוסר על ד"ר גרגורי קרבצ'יק לעסוק ברפואה למשך חמש שנים, לאחר שוועדת בדיקה מצאה כי הזריק למטופל חומר לא ידוע, שגרם לו להרעלה במערכת העצבים המרכזית, לשיתוק בפלג גופו התחתון ולהעדר שליטה על הסוגרים. את הזריקות למטופל ביצעו גם בני משפחתו של הרופא, שאינם רופאים
משרד הבריאות שלל לחמש שנים את רישיונו של ד"ר גרגורי קרבצ'יק ויימנע ממנו לעסוק ברפואה. זאת לאחר שוועדת בדיקה של משרד הבריאות מצאה שטיפול שנתן גרם לאחד המטופלים לשיתוק בפלג גופו התחתון ולאי שליטה על הסוגרים.
הטיפול הכושל אירע לפני 8 שנים. אחד המטופלים קיבל סדרת זריקות אצל ד"ר קרבצ'יק. בעקבות ה"טיפול" שקיבל האיש אצל ד"ר קרבצ'יק הוא נזקק ל-8 חודשי טיפול ושיקום בבית החולים בילינסון ובבית לוינשטיין והוא נעזר בכיסא גלגלים. הוועדה מצאה עוד כי חלק מהזריקות ניתנו למטופל על ידי קרובי משפחתו של הרופא, שאינם רופאים וכי חלף פרק זמן של יותר משעתיים וחצי מהרגע שהתלונן על חוסר תחושה ברגליו ועד שפונה לקבלת טיפול. חבר ועדת הבדיקה ציין כי "רופא סביר אינו ממתין כשלנגד עיניו שוכב אדם משותק בחצי גוף ללא טיפול".
קרבצ'יק פרסם עצמו כמקים מרפאה "המתמחה בטיפול מוצלח במחלות כרוניות שבהן נכשלו שיטות הטיפול הקונבנציונליות, תוך שימוש בטכניקות ריפוי קונבנציונליות ואלטרנטיביות שחלקן הוכרו כ'פטנטים רשומים'".
סירב להסביר מהו החומר שהזריק
בפועל, סרב ד"ר קרבצ'יק להסביר לחברי ועדת הבדיקה מה היה החומר שהזריק למטופל ושגרם לו לנכות. הוועדה העריכה שברוב הפעמים הוזרק למטופל חומר בשם סנדיקאין, המשמש ברפואת שיניים, לעיתים בשילוב חומרים נוספים ולא ידועים כנראה תרופות הומיאופתיות. חברי הוועדה סברו שהרעלת מערכת העצבים המרכזית, ממנה סבל המטופל, יכולה להיות קשורה להזרקת החומרים הללו.
ד"ר אלון אייזנברג, מנהל המחלקה לשיכוך כאבים בבית החולים רמב"ם וחבר ועדת הבדיקה ציין כי לא שמע מעודו על החומר סנדיקאין כתרופה לשיכוך כאבים.
במשך חמש שנים דנה ועדת הבדיקה במקרה. הסחבת נבעה, לפי השופט בדימוס ורדי זיילר, הממונה על קובלנות משמעתיות במשרד הבריאות מ"מסחבת, השתמטות והימנעות מהופעה מצד הרופא". ד"ר קרבצ'יק סרב לתרגם לחברי הוועדה את מהלך הטיפול, שאותו רשם בכתב יד לא ברור ואף סרב להקריא את רשימותיו. השופט זיילר ציין כי במשך שנים ארוכות "חיזרו" הגופים הבודקים אחרי הרופא, אך לשווא.
הרופא טען פני הוועדה שמדובר בשיטת טיפול ראויה. עוד טען שצילום רנטגן שנערך למטופל מצא ממצאים חדשים שלושה חודשים לאחר הטיפול ויש להסיק מכך שמצבו הוא תוצאה של אירוע מאוחר יותר.
מסקנת הוועדה היתה כי "אין כל ספק שנכותו של המטופל קשורה ישירות לטיפול אותו קיבל במרפאה של ד"ר קרבצ'יק. הטיפול גם אינו עולה בקנה אחד עם הרפואה הסבירה הנדרשת מחולים הסובלים מכאב". רישיונו של הרופא נשלל, כאמור, החל מהשבוע ולתקופה של חמש שנים.
מומלצים